Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Darida skóroval, ale slavil Schickův Leverkusen. Lipsko nadělovalo v Dortmundu

Souboj českých fotbalistů v Bundeslize vyzněl lépe pro tým Patrika Schicka. Vladimír Darida dal sice druhý gól v sezoně, ale sestupem ohrožená Hertha prohrála ve 28. kole na stadionu třetího Leverkusenu 1:2. Schick se vrátil do sestavy jako střídající hráč po měsíc a půl dlouhé absenci způsobené zraněním. Dortmund podlehl v očekávaném šlágru čtvrtému Lipsku 1:4 a na vedoucí Bayern už ztrácí devět bodů. Obhájci titulu si totiž poradili s Freiburgem jednoznačně 4:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Schick se vrátil do sestavy Leverkusenu, Darida skóroval

V utkání Leverkusenu s Herthou padly všechny branky v rozmezí sedmi minut na konci prvního poločasu. Domácí poslali do dvougólového vedení Alario a Bellarabi, obě trefy připravil Diaby. Darida snížil ve 42. minutě, kdy si zaběhl na přetažený centr na zadní tyč a z voleje poslal míč do sítě.

Závěrečnou půlhodinu odehrál Schick, jenž absentoval od 18. února a utkání v Mohuči, ve kterém utrpěl trhlinu v levém lýtkovém svalu. Druhý nejlepší střelec soutěže ale svůj účet 20 ligových branek v sezoně nerozšířil. Bayer si přesto výhrou upevnil třetí příčku, Hertha se propadla na předposlední sedmnácté místo.

Bayern udeřil tříkrát v závěru a porušil pravidlo o střídání

Bayern hrál ještě v 73. minutě ve Freiburgu nerozhodně 1:1 a hrozila mu třetí ztráta z posledních čtyř zápasů. Nakonec ale rozhodly góly Gnabryho a Comana, kteří zastoupili vystřídaného kanonýra Lewandowského.

V závěru se prosadil ještě Sabitzer, jenž byl v 85. minutě při dvojitém střídání aktérem bizarní situace. Místo jeho spoluhráče Süleho totiž nikdo neodešel ze hřiště a Bayern hrál zhruba dvacet vteřin se 12 hráči. Sudí Christian Dingert následně hru na několik minut přerušil a řešil situaci s oběma lavičkami. Podle agentury SID může za takové porušení pravidel následovat v krajním případě až kontumace zápasu. Podle slov sportovního ředitele Jochena Saiera se Freiburg teprve rozhodne, zda podá oficiální stížnost.

Borussia schytala výprask

Dortmund podlehl Lipsku i podruhé v sezoně a šest kol před koncem si výrazně zkomplikoval boj o titul. Dvakrát se trefil Laimer, gól a dvě asistence zaznamenal Nkunku.

Augsburg si pochutnal na Wolfsburgu 3:0 a vzdálili se sestupovým příčkám na tři body. Navíc má na čtrnáctém místě zápas k dobru. V dresu vítězného týmu nastoupil v závěru český záložník Jan Morávek, který vystřídal v 89. minutě Arneho Maiera. Brankář Tomáš Koubek zůstal na lavičce náhradníků.

Domácí se ujali vedení už po 49 sekundách, kdy se prosadil povedenou ranou Iago. Hosté sice soupeře přestříleli 17:13, po hodině ale inkasovali podruhé zásluhou Niederlechnera. V 69. minutě pojistil výsledek Pedersen, "Vlkům" se Augsburg přiblížil na rozdíl dvou bodů.

Výsledky 28. kola německé fotbalové ligy

Union Berlín - Kolín nad Rýnem 1:0 (49. Awoniyi), Bielefeld - Stuttgart 1:1 (59. Krüger - 25. Kalajdžič z pen.), Eintracht Frankfurt - Fürth 0:0, Freiburg - Bayern Mnichov 1:4 (63. Petersen - 58. Goretzka, 73. Gnabry, 82. Coman, 90.+6 Sabitzer), Hoffenheim - Bochum 1:2 (54. Raum - 28. a 59. Asano), Leverkusen - Hertha Berlín 2:1 (35. Alario, 40. Bellarabi - 42. Darida), Dortmund - Lipsko 1:4 (84. Malen - 21. a 30. Laimer, 58. Nkunku, 86. Olmo), Augsburg - Wolfsburg 3:0 (1. Iago, 62. Niederlechner, 69. Pedersen), Mönchengladbach - Mohuč 1:1 (33. Embolo - 73. Onisiwo).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články