Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bayern uspěl na půdě Brém, Augsburg ukončil díky neomylnému Koubkovi výherní půst

Brankář Tomáš Koubek vychytal ve 31. kole německé ligy čisté konto při vítězství Augsburgu 1:0 nad Unionem Berlín. Bývalý český reprezentant nastoupil počtvrté za sebou a ve svém osmém utkání v tomto bundesligovém ročníku udržel první nulu. Gólem zařídil výhru bavorského týmu chorvatský útočník Beljo. Radoval se také Bayern Mnichov, jenž si po výhře 2:1 v Brémách pojistil vedoucí místo v tabulce. Hoffenheim i bez zraněného Pavla Kadeřábka porazil Frankfurt 3:1.

Dion Beljo (Augsburg) oslavuje branku proti Unionu Berlín
zdroj: ČTK/DPA autor: Daniel Löb

Bez zraněného nejlepšího ligového střelce Füllkruga z Brém vidělo 42 tisíc diváků na tamním Weserstadionu branku až po 62 minutách. Po Musialově sklepnutí se Gnabry ocitl sám před Jiřím Pavlenkou a nedal českému reprezentačnímu brankáři šanci. Za dalších deset minut zdvojnásobil vedení Bayernu umístěnou ranou na zadní tyč střídající Sané a Werderu se podařilo v závěru už jen snížit zásluhou Schmidta.

Bayern prodloužil svou sérii neporazitelnosti s Werderem už na 27 zápasů a před druhým Dortmundem si vytvořil čtyřbodový náskok. Borussia však v neděli hostí Wolfsburg a může se ke svým rivalům znovu dotáhnout na rozdíl jednoho bodu.

Hoffenheim se díky výhře nad Frankfurtem vzdálil sestupovému pásmu na čtyři body. Chyběl u toho Kadeřábek, který si v minulém kole proti Lipsku poranil zadní stehenní sval.

Hoffenheim dal všechny tři branky v prvním poločase. Skóre otevřel v 8. minutě Baumgartner. V závěru se z penalty prosadil Kramarič a další gól přidal Bebou. V úvodu druhého poločasu byl vyloučen domácí Nsoki poté, co kopl Aaronsona do hlavy. Frankfurt využil přesilovku pouze jednou, v 54. minutě snížil Götze.

Fotbalisté Lipska zvítězili ve Freiburgu 1:0, jediný gól vstřelil v 73. minutě po sólu Kampl. Poslední Hertha Berlín doma zdolala Stuttgart 2:1 a vyhrála po osmi zápasech poprvé od konce února. O její první gól se zasloužil bývalý stuttgartský hráč Kempf, vítězství po sérii čtyř porážek jí zařídil v nastavení prvního poločasu Niederlechner.

Německá fotbalová liga – 31. kolo:

Augsburg – Union Berlín 1:0 (52. Beljo), Freiburg – Lipsko 0:1 (73. Kampl), Hertha Berlín – Stuttgart 2:1 (29. Kempf, 45.+2 Niederlechner – 38. Guirassy), Hoffenheim – Eintracht Frankfurt 3:1 (8. Baumgartner, 39. Kramarič z pen., 45.+3 Bebou – 54. Götze), Mönchengladbach – Bochum 2:0 (35. Bensebaini, 90.+1 Stindl), Brémy – Bayern Mnichov 1:2 (87. Schmidt - 62. Gnabry, 73. Sané).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články