Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Barcelonu spasil hattrick Suáreze, souboj o první příčku ovládl Real

Madrid – Přímý duel o první příčku španělské ligy zvládli lépe fotbalisté Realu Madrid, kteří porazili Celtu Vigo 3:1 a vedou tabulku o skóre před Barcelonou. Obhájce titulu zvítězil 3:1 nad Eibarem, k čemuž mu hlavní měrou pomohl Luis Suárez, který nasázel hattrick. Třetí je s dvoubodovou ztrátou Atlético Madrid, které porazilo Valencii 2:1. Ligové trápení naopak potvrdil Villareal, který remizoval na hřišti Las Palmas bez branek a z posledních tří duelů získal pouze bod.

Hráči Realu Madrid
zdroj: ČTK/EFE/Lavandeira jr

Eibar začal v Barceloně dobře a už od desáté minuty vedl po gólu Bastóna, se šesti trefami nejlepšího střelce týmu. Chvíli poté ale srovnal po Ramírezově centru Suárez. Uruguayský kanonýr v druhém poločase zkompletoval svůj druhý hattrick v La Lize, k čemuž mu výrazně dopomohl dvěma asistencemi Neymar.

Atlético si v poslední čtvrthodině prvního dějství zápasu s Valencií vypracovalo dvougólový náskok, když se trefily dvě letní posily: Martínez a Ferreira Carrasco. V 72. minutě sice snížil z penalty Alcácer, Atlético ale těsné vedení udrželo a potřetí v řadě bodovalo. Valencie prohrála poslední tři venkovní duely.

V deváté minutě duelu Las Palmas - Villarreal ohrozil brankáře hostů Areolu útočník Araujo, od té doby ale žádné větší příležitosti k vidění nebyly. Villarreal dokonce ani jednou nevystřelil přímo na Varasovu branku.

Bezmála třicetitisícový stadion ve Vigu byl vyprodaný už od pondělí, fanoušci se však nedočkali podobného vystoupení jako před měsícem, kdy Celta rozstřílela 4:1 Barcelonu. Real, navzdory absenci zraněných Garetha Balea, Karima Benzemy, Pepeho či Jamese Rodrígueze, duel po celou dobu kontroloval.

Do vedení poslal královský klub v osmé minutě čerstvý rekordman Realu v počtu vstřelených branek Cristiano Ronaldo svým sedmým gólem v La lize a celkově si po dvanácti odehraných zápasech drží normu gólu na zápas. Ve 23. minutě přidal druhý zásah Danilo.

Po přestávce otupil snahu Celty o zvrat Gustavo Cabral, jenž byl po druhé žluté kartě vyloučen. Vigu se podařilo snížit, po sérii předchozích výborných zákroků brankáře Keylora Navase přece jen překonal Nolito. Dvoubrankový náskok Realu těsně před závěrečným hvizdem vrátil Marcelo. 

Athletic Bilbao v dohrávce porazilo Gijón 3:0 a po nevydařeném vstupu do sezony bodovalo počtvrté za sebou. Bilbao se ujalo vedení v 28. minutě, kdy po pohledné kombinaci přihrál Williams před prázdnou branku Susaetovi. Ještě do poločasu zvýšil Aduriz. Nařízenou penaltu mu sice chytil gólman, ale míč vyrazil znovu jen před kanonýra Bilbaa, který se podruhé nemýlil.

Ve druhé půli pak Benat chytrým lobem našel za obranou znovu Adurize, jehož střele nezabránil v cestě do branky ani dobíhající obránce. Gijón se nezmohl na odpor, za celý zápas ani jednou nevystřelil na branku.

Španělská fotbalová liga - 9. kolo:

Vigo - Real Madrid 1:3 (85. Nolito - 8. Ronaldo, 23. Danilo, 90.+5 Marcelo), Granada - Betis Sevilla 1:1 (3. Foulquier - 40. Castro z pen.), FC Sevilla - Getafe 5:0 (35., 45. a 60. Gameiro, 50. Banega z pen., 81. Konopljanka z pen.), Málaga - La Coruňa 2:0 (62. Tighadouini, 85. Carlos), Levante - San Sebastian 0:4 (8. a 84. Vela, 35. Agirretxe, 82. Illarramendi), Las Palmas - Villarreal 0:0, FC Barcelona - Eibar 3:1 (21., 48. a 85. Suárez - 10. Bastón), Atlético Madrid - Valencie 2:1 (32. Martínez, 40. Ferreira - 72. Alcácer z pen.), Bilbao - Sporting Gijón 3:0 (42. a 67. Aduriz, 29. Susaeta).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články