Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ronaldo vstřelil Espaňolu pět branek, Villareal porazil Granadu

Barcelona - Cristiano Ronaldo přispěl pěti góly k vítězství fotbalistů Realu Madrid 6:0 na hřišti Espaňolu Barcelona a překonal klubový rekord v počtu vstřelených branek ve španělské lize, který dosud držel Raúl. Ve 203 duelech za "Bílý balet" si portugalský reprezentant připsal 230 zásahů. Ronaldo zároveň vstřelil svůj nejrychlejší hattrick v kariéře, stačilo mu k němu dvacet minut. Šlágr třetího kola mezi Atléticem Madrid a Barcelonou zvládl lépe katalánský celek, rozhodující gól na 2:1 vstřelil Lionel Messi. Soupeř plzeňské Viktorie v Evropské lize Villarreal vyhrál na stadionu Granady 3:1 a dostal se na čtvrté místo tabulky.

Cristiano Ronaldo
zdroj: REUTERS autor: Albert Gea

V tomto kalendářním roce Ronaldo vstřelil pět branek v zápase La Ligy už podruhé. V dubnu jimi přispěl k vysoké výhře Realu 9:1 nad Granadou.

Espaňol ale nebyl odevzdaným soupeřem, na střely prohrál těsně 14:15. Hosté však byli mnohem efektivnější a kromě Ronalda si jeden zásah připsal také francouzský reprezentant Benzema. Real svého soupeře porazil posedmé v řadě a v této sezoně zatím neinkasoval.

Messiho první branka v sezoně rozhodla o třech bodech pro tým z Nou Campu 

Barcelona byla v prvním poločase utkání v Madridu proti Atléticu blíže gólu, ve 25. minutě Suárez dokonce trefil břevno. Jako první skórovalo ale Atlético. V 51. minutě unikl barcelonským obráncům Torres a jeho střela se od tyče odrazila do branky gólmana Ter Stegena.

Radost domácím fotbalistům však vydržela jen čtyři minuty. Povedeným přímým kopem vyrovnal Neymar. Brazilský útočník mohl brzy přidat další gól, proti jeho pokusu ale včas zasáhl stoper Godín. Ani on, ani brankář Oblak ale nedokázali v 77. minutě překazit Messimu první trefu v sezoně. Barcelona je v čele neúplné tabulky se stoprocentním bodovým ziskem, Atlético poprvé ztratilo.

Nováček Sporting Gijón sahal po třetí remíze 0:0 za sebou, v nastavení ale rozhodl o výhře Valencie střídající Paco Alcácer. 

Nadcházející soupeř Plzně Villarreal se posunul na třetí příčku

O svém vítězství nad Granadou rozhodl Villarreal v druhém poločase. Po bezbrankové první půli se hráči ve žlutém prosadili během šesti minut dvakrát. Skóre otevřel po chybě domácích v rozehrávce přesnou střelou Manu Trigueros. I ke druhé brance pomohla hostům soupeřova chyba, tentokrát ji využil Cédric Bakambu.

Granada sice čtvrt hodiny před koncem snížila, ale v nastaveném čase pojistil vítězství hostů střídající Samuel. Villarreal nastoupil v sestavě: Aréola - M. Gaspar, Bailly, Ruiz, Costa - Leiva (59. Suárez), Trigueros, Pina, Castillejo (67. Samuel) - Bakambu (80. Adrián), Soldado.

Stejně jako Villareal má po třech kolech sedm bodů také druhý Real Madrid, třetí Celta Vigo a pátý Eibar. Celta může mluvit o ztracených dvou bodech, nad Las Palmas totiž už vedla 3:1 a hrála proti deseti. Jenže klub z Kanárských ostrovů během poslední půlhodiny dvěma brankami vyrovnal. Eibar uhrál bezbrankovou remízu v Málaze.

První výhru v této sezoně si připsal Athletic Bilbao. Porazil 3:1 Getafe, které zůstává bez bodu poslední.

Španělská fotbalová liga - 3. kolo:

Espaňol Barcelona - Real Madrid 0:6 (7., 17. z pen., 20., 61. a 81. Ronaldo, 28. Benzema), Sporting Gijón - Valencie 0:1 (90.+1 Paco), Atlético Madrid - FC Barcelona 1:2 (51. Torres - 55. Neymar, 77. Messi), Betis Sevilla - San Sebastian 1:0 (41. Castro), Granada - Villarreal 1:3 (74. Rico - 49. Trigueros, 51. Bakambu, 90.+1 Samuel), Vallecano - La Coruňa 1:3 (27. Embarba - 7. Borges, 28. Alberto, 61. Pérez), Bilbao - Getafe 3:1 (6. a 83. Aduriz, 24. García - 70. Velázquez), Celta Vigo - Las Palmas 3:3 (13. Orellana z pen., 18. Wass, 48. Nolito - 23. a 61. Araujo, 74. Simon), Málaga - Eibar 0:0. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články