Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Navas: Plakal jsem štěstím, když jsem nemusel přestoupit do United

Madrid – Někteří fotbalisté již od malička sní o přestupu do Manchesteru United. Mezi ně ale určitě nepatří Keylor Navas, jenž měl do anglického celku přestoupit během léta. Přesun nakonec ale padl a kostarický brankář přiznal, že plakal štěstím, když jeho výměna za Davida de Geu ztroskotala.

Brankář Realu Madrid Keylor Navas
zdroj: ČTK/EFE autor: Alejandro Garcia

Dlouho očekávaný transfer s celkovou hodnotou 29 milionů liber (asi 1,1 miliardy korun) překvapivě padl kvůli tomu, že se potřebné dokumenty nestačily vyřídit do půlnoci 31. srpna, kdy ve španělské lize skončilo přestupové období. Oba brankáři tak zůstali ve svých dosavadních klubech.

"Když jsem v noci zjistil, že zůstávám, tak jsem plakal. Bylo to hodně emotivní, protože jsem nikdy nechtěl z Realu odejít. Madrid je můj domov," řekl Navas.

Sám byl připravený "Bílý balet" už po roce opustit, s United měl podepsanou smlouvu a chystal se odletět do Anglie. "Můj agent mi řekl, abych byl v pohotovosti na telefonu. Sice jsem ještě nenastoupil do letadla, ale už jsem na něj čekal. Říkal jsem si, že pokud si bůh přeje, abych odešel z Madridu, tak to bude nejlepší. On to však nechtěl, takže jsem pořád tady," prohlásil osmadvacetiletý reprezentační gólman.

V Realu se po letním odchodu dlouholeté opory Ikera Casillase do Porta stal jedničkou. Bývalému brankáři Levante se zatím daří výborně, v pěti soutěžních zápasech nové sezony ani jednou neinkasoval. "Chci v Madridu napsat vlastní příběh a v tomto ročníku vyhrát úplně všechno. Máme se ještě v čem zlepšit, ale jsme na dobré cestě," dodal Navas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články