Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Barcelona se proti Vigu zapotila, Atlético Madrid deklasovalo Las Palmas

Barcelona se ve Vigu na výhru zapotila. O zisku třech bodů rozhodla až opakovaná penalta v 93. minutě. Atlético Madrid v 25. kole španělské ligy porazilo doma Las Palmas vysoko 5:0 a po dvou zápasech se dočkalo plného bodového zisku. Rojiblancos se díky tomu posunuli na třetí místo tabulky o skóre před Barcelonu, kterou večer čeká duel na hřišti Celty Vigo.

Fotbalisté Atlética Madrid
zdroj: Reuters autor: Ana Beltran

Barceloně se ve Vigu dlouhodobě nedaří. Z posledních devíti ligových utkání na západě Španělska zvítězila pouze jednou. Prolomit prokletí z venkovních zápasů s Celtou se jal polský ostrostřelec Lewandowski, jenž ve 45. minutě otevřel skóre. Na jeho branku odpověděla dvě minuty po přestávce domácí ikona Aspas.

V 93. minutě byl ve vápně faulován hostující Yamal a "Barca" dostala výhodu pokutového kopu. Lewandowského pokus brankář Guaita vychytal, ale videorozhodčí odhalil, že sedmatřicetiletý Španěl byl před zahráním penalty oběma nohama před brankovou čárou. Šancí na reparát už polský útočník nepohrdl.

Hosté z Kanárských ostrovů se dosud pyšnili druhou nejlepší obranou v lize, ale už během prvních dvaceti minut ji dvakrát pokořil Llorente, jenž v sestavě zaskočil na hrotu za zraněného nejlepšího týmového střelce Moratu.

Ve druhém poločase dal dva góly včetně jednoho z penalty i Correa a tři minuty před koncem zpečetil výsledek střídající Depay. Atlético s Las Palmas naposledy doma prohrálo v roce 1969.

Španělská fotbalová liga – 25. kolo:

Villarreal – Getafe 1:1 (56. A. Moreno – 24. Maksimovič), Atlético – Las Palmas 5:0 (15. a 20. Llorente, 47. a 62. z pen. Correa, 87. Depay), Pamplona – Cádiz 2:0 (63. a 90.+1 Budimir), Celta Vigo - FC Barcelona 1:2 (47. Aspas - 45. a 90.+7 z pen. Lewandowski), Valencie - FC Sevilla 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články