Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boj o titul se nás netýká. Real nám to připomněl, uznal trenér Girony Míchel

Ostře sledovaný šlágr 24. kola španělské ligy se změnil v jednoznačnou záležitost ve prospěch Realu Madrid. Podle kouče Girony Míchela ukázal Bílý balet v přímém souboji o první místo jeho svěřencům, že se jich boj o titul netýká. Myslí si však, že katalánský tým stále prožívá sen. Jeho protějšek Carlo Ancelotti označil sobotní výkon svého mužstva za nejlepší v sezoně.

Rodrygo a Vinícius Júnior z Realu Madrid se radují z gólu v síti Girony
zdroj: REUTERS

Girona je největším překvapením La Ligy, před vzájemným utkáním ztrácela na Real jen dva body. Celek ze španělské metropole ale rozhodl sobotní magnet už v první půli, kdy se prosadili Vinícius Júnior a Jude Bellingham. Po změně stran opět skóroval Bellingham, na nějž navázal Rodrygo. Girona, která v minulé sezoně coby nováček skončila desátá, prohrála v ligovém ročníku teprve podruhé a opět s Realem.

"Nehráli jsme na požadované úrovni. Snažili jsme se Realu čelit, ale to se nám nepodařilo. Real předvedl nejlepší možný výkon. Mužstvu nemám co vytknout, nejsme na takové úrovni," řekl Míchel. "Tato sezona se ale vyvíjí neuvěřitelně. Real nám připomněl, že boj o titul se nás netýká. Chybí nám krok nebo dva. Nikdy jsem neměl pocit, že bychom mohli titul vyhrát, pořád ale prožíváme sen," dodal.

Postavení Girony si váží. "Musíme být pokorní, když jsme tam, kde jsme. Chtěli jsme se Realu postavit, ale nedal nám šanci. Naši pozici v tabulce považuju za privilegium. Navzdory tomuto výsledku jsme se posunuli dál, proti tomu nelze nic namítat. Když hraje Real na takové úrovni, může mu konkurovat čtyři nebo pět týmů na světě," uvedl osmačtyřicetiletý Španěl, jehož svěřenci prohráli po patnácti kolech.

Ancelotti: Nejdůležitější ze všeho je kvalita

Naopak Real, který v úterý rozehraje v Lipsku osmifinále Ligy mistrů, nenašel přemožitele v La Lize už 18 zápasů. "Proti Gironě to byl náš nejlepší výkon v sezoně. Předvedli jsme komplexní výkon, jak v obraně, tak v útoku. Nejdůležitější ze všeho je kvalita, ale pokud ji zkombinujete se správným přístupem a odhodláním jako s Gironou, odměnou vám bude špičkový výkon," měl jasno Ancelotti.

Bílý balet usiluje o rekordní 36. španělský titul. "Výhra je hodně důležitá v boji o titul, protože Girona je skvělý tým, který do té doby venku v ligové sezoně neprohrál," připomněl čtyřiašedesátiletý Ital.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články