Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Real Madrid rázně ukončil sérii Girony. Na prvním místě má pětibodový náskok

Ve šlágru 24. kola španělské ligy se žádné drama nekonalo. Real Madrid v souboji dvou prvních týmů tabulky přehrál Gironu 4:0 a po patnácti zápasech ukončil její sérii neporazitelnosti. Fotbalisté Girony naposledy prohráli právě s Realem loni v září. Na prvním místě tabulky má vítězný celek pětibodový náskok.

Útočník Realu Madrid Rodrygo
zdroj: REUTERS autor: Isabel Infantes

Domácí otevřeli skóre po šesti minutách, když si Vinícius Júnior naběhl na Valverdeho přihrávku a střelou z dálky vstřelil svůj sedmý ligový gól v sezoně. Ve 36. minutě zdvojnásobil vedení Realu Bellingham.

V 54. minutě zvýšil anglický reprezentant už na 3:0 a s 16 brankami se stal prvním záložníkem Realu, jemuž se v tomto století podařilo dát v lize tolik branek. Letní posila z Dortmundu se navíc osamostatnila v čele tabulky střelců, druhý Dovbyk z Girony se prosadil čtrnáctkrát.

Bellingham opustil hřiště se zraněním několik sekund poté, co vstřelil svůj druhý gól. Výsledek zpečetil po hodině hry Rodrygo. Bílý balet mohl v závěru ještě přidat pátý gól, ale Joselu z penalty trefil pouze levou tyč.

Bellingham opustil hřiště se zraněním několik sekund poté, co vstřelil svůj druhý gól. "Má podvrtnutý kotník, zítra půjde na vyšetření," vyjádřil se k Bellinghamově stavu trenér Realu Carlo Ancelotti. "Byl to náš nejlepší výkon v sezoně. Kvalita soupeře zvyšuje úroveň naší hry," dodal čtyřiašedesátiletý Ital.

Španělská fotbalová liga – 24. kolo:

Alavés – Villarreal 1:1 (25. Omorodion – 42. Cuenca), San Sebastian – Pamplona 0:1 (49. Budimir), Real Madrid – Girona 4:0 (36. a 54. Bellingham, 6. Vinícius Júnior, 61. Rodrygo), Las Palmas - Valencie 2:0 (89. Ál. Suárez, 90.+5 Cardona).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články