Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Real Madrid rázně ukončil sérii Girony. Na prvním místě má pětibodový náskok

Ve šlágru 24. kola španělské ligy se žádné drama nekonalo. Real Madrid v souboji dvou prvních týmů tabulky přehrál Gironu 4:0 a po patnácti zápasech ukončil její sérii neporazitelnosti. Fotbalisté Girony naposledy prohráli právě s Realem loni v září. Na prvním místě tabulky má vítězný celek pětibodový náskok.

Útočník Realu Madrid Rodrygo
zdroj: REUTERS autor: Isabel Infantes

Domácí otevřeli skóre po šesti minutách, když si Vinícius Júnior naběhl na Valverdeho přihrávku a střelou z dálky vstřelil svůj sedmý ligový gól v sezoně. Ve 36. minutě zdvojnásobil vedení Realu Bellingham.

V 54. minutě zvýšil anglický reprezentant už na 3:0 a s 16 brankami se stal prvním záložníkem Realu, jemuž se v tomto století podařilo dát v lize tolik branek. Letní posila z Dortmundu se navíc osamostatnila v čele tabulky střelců, druhý Dovbyk z Girony se prosadil čtrnáctkrát.

Bellingham opustil hřiště se zraněním několik sekund poté, co vstřelil svůj druhý gól. Výsledek zpečetil po hodině hry Rodrygo. Bílý balet mohl v závěru ještě přidat pátý gól, ale Joselu z penalty trefil pouze levou tyč.

Bellingham opustil hřiště se zraněním několik sekund poté, co vstřelil svůj druhý gól. "Má podvrtnutý kotník, zítra půjde na vyšetření," vyjádřil se k Bellinghamově stavu trenér Realu Carlo Ancelotti. "Byl to náš nejlepší výkon v sezoně. Kvalita soupeře zvyšuje úroveň naší hry," dodal čtyřiašedesátiletý Ital.

Španělská fotbalová liga – 24. kolo:

Alavés – Villarreal 1:1 (25. Omorodion – 42. Cuenca), San Sebastian – Pamplona 0:1 (49. Budimir), Real Madrid – Girona 4:0 (36. a 54. Bellingham, 6. Vinícius Júnior, 61. Rodrygo), Las Palmas - Valencie 2:0 (89. Ál. Suárez, 90.+5 Cardona).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články