Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Barcelona i bez Messiho rozstřílela Gijón, Real po další ztrátě vede už jen o bod

Madrid – S absencí Lionela Messiho se fotbalisté Barcelony vypořádali nejlepším možným způsobem. V 6. kole španělské ligy vyhráli na půdě Sportingu Gijón jasně 5:0. Dvěma góly přispěl k demolici Neymar. Real Madrid podruhé za sebou ztratil body, když remizoval 2:2 na hřišti Las Palmas. V čele tabulky už má Bílý balet jen jednobodový náskok. Na třetím místě zůstává Atlético Madrid, které 1:0 udolalo La Coruňu.

Fotbalisté Barcelony se radují z gólu do sítě Gijonu
zdroj: REUTERS autor: Eloy Alonso

Real sice vyslal za první poločas 17 střel, ujala se však jediná. V 33. minutě z dorážky hlavou skóroval dvacetiletý odchovanec Mallorky Asensio. Do šaten šly ale týmy za stavu 1:1, neboť o pět minut později srovnal Tanausu, jenž se v posledních čtyřech zápasech prosadil třikrát.

V 57. minutě sice rozvlnil síť Ronaldo, jeho branka ale nebyla správně uznána pro ofsajd. O deset minut později už ale hosté vstřelili regulérní gól, po třech minutách na hřišti se trefil Benzema. Jako střídající hráč dal francouzský útočník branku v lize poprvé od března 2013.

Pět minut před koncem ale zasáhl fotbalista, který zápas započal na lavičce, i na druhé straně. K tečované přihrávce se dostal Araújo a vstřelil druhý gól v sezoně. V závěru mohli rozhodnout o výhře Realu Benzema a Isco, ani jeden však netrefil přesně. Las Palmas tak posedmé v řadě doma neprohrálo.

Barcelona chtěla odčinit středeční remízu 1:1 s Atléticem Madrid a už po poločase vedla v Gijónu o dvě branky. Skóre otevřel ve 29. minutě uruguayský kanonýr Suárez, s pěti přesnými zásahy nejlepší střelec La Ligy v této sezoně. O tři minuty později zvýšil Rafinha.

Domácí poté s favorizovaným soupeřem drželi krok až do 74. minuty, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen obránce Lora. Následnou přesilovku však Barcelona využila k dalším třem gólům v poslední desetiminutovce: dvakrát se prosadil Neymar a jednu trefu přidal Turan.

Sevilla poprvé v sezoně prohrála a potvrdila, že se jí nedaří na hřištích soupeřů, neboť čeká na venkovní výhru už 22 zápasů. V Bilbau ztrácela od 26. minuty po gólu San Josého, na jeho trefu ale dokázal deset minut po přestávce zareagovat Nasri.

O chvíli později ale vrátil domácím vedení obránce Balenziaga, který v 28 letech vstřelil svůj první gól v kariéře, a v závěru z penalty definitivně rozhodl forvard Aduriz.

Radost hráčů Valencie
zdroj: ČTK/EFE autor: JuanJo Martin

Druhé vítězství pod vedením nového trenéra Gonzáleze za sebou mají hráči Valencie. Tentokrát porazili 2:1 Leganés po brankách Naniho a Suáreze. Na straně soupeře pouze korigoval Szymanowski a když Leganés odmítlo nabídnutou šanci neproměněnou penaltou, může se Valencie radovat z dalších tří bodů.

Pod bývalým trenérem prohrála Valencie úvodní čtyři zápasy sezony. S jeho prozatímním nástupcem Gonzálezem je stoprocentní a po výhrách nad Alavésem a Leganés se klub poprvé v sezoně dostal z pásma sestupu. Valencii ke třem bodům výrazně pomohl brankář Diego Alves, který v 62. minutě zneškodnil pokutový kop.

Pro brazilského gólmana to byl už 17. úspěšný zákrok z 35 penalt, kterým se ve španělské lize postavil. Překonal tak rekord Andoniho Zubizaretty s 16 zlikvidovanými penaltami, bývalý brankář Barcelony či Valencie má však výrazně horší úspěšnost, neboť čelil 102 kopům.

Szymanowski dal ve 21. minutě úvodní gól zápasu, jenže deset minut před poločasem dokázal srovnat Nani. Jeho zásah doprovázely protesty domácích, sudí však střet valencijského útočníka s brankářem jako faul neposoudil. V 52. minutě pak o druhé výhře svého celku v sezoně rozhodl vítězným gólem Suárez.

Vítězství slavili také fotbalisté Atlética Madrid, kteří nejtěsnějším rozdílem porazili La Coruňu. Práci jim výrazně usnadnil hostující Fajkal Fadžr, jenž v rozpětí deseti minut v závěru prvního poločasu dostal dvě žluté karty.

Proti oslabenému soupeři se prosadil v 70. minutě Antoine Griezmann pátým gólem v ročníku. Dotáhl se tak na lídra střelecké tabulky Luise Suáreze z Barcelony. Zároveň potvrdil, že proti La Coruni se mu tradičně daří, v devíti ligových zápasech proti tomuto celku skóroval už pošesté.

Atlético tak po šestém kole nadále drží krok s vedoucí dvojicí. Na první Real Madrid mu chybějí dva body, na druhou Barcelonu jeden.

Španělská fotbalová liga - 6. kolo:

Gijón  FC Barcelona 0:5 (81. a 88. Neymar, 29. Suárez, 32. Rafinha, 85. Turan), Eibar – San Sebastian 2:0 (57. vlastní Illarramendi, 66. Bebé), Bilbao  FC Sevilla 3:1 (26. San José, 66. Balenziaga, 90. Aduriz z pen. - 55. Nasri), Las Palmas  Real Madrid 2:2 (38. Tanausu, 85. Araújo  33. Asensio, 67. Benzema), Leganés  Valencie 1:2 (21. Szymanowski  34. Nani, 52. Suárez) Atlético Madrid - La Coruňa 1:0 (70. Griezmann), Villarreal - Pamplona 3:1 (5. Pato, 24. Bruno z pen., 39. Sansone - 45.+1 Torres z pen.), Espaňol Barcelona - Vigo 0:2 (90.+1 Rossi, 90.+3 Sisto), Alavés - Granada 3:1 (52. Méndez, 66. Camarasa, 90.+3 Deyverson - 78. Kravec).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články