Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Messi nedohrál utkání s Atléticem, bez fotbalu bude tři týdny

Barcelona – Na tři týdny odhadují lékaři nucenou herní pauzu Lionela Messiho. Hvězda Barcelony si v ligovém utkání s Atléticem Madrid, který skončil remízou 1:1, poranila tříslo a musela po hodině hry střídat. 

Zraněný Lionel Messi
zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

"Leo má trhlinu v tříslu pravé nohy. Odhadem nám bude chybět tři týdny," oznámila Barcelona. Historicky nejlepší střelec katalánského klubu se zranil při běžném souboji o míč s Diegem Godínem. Přijde tak o zápasy domácí soutěže se Sportingem Gijón, Celtou Vigo a také o Ligu mistrů s Borussií Mönchengladbach. S reprezentací Argentiny pak zřejmě nestihne kvalifikační zápasy proti Peru a Paraguayi.

Na hřiště by se měl vrátit 15. října v duelu s La Coruňou. "Nejsem lékař a nemůžu vám poskytnout žádné informace, ale když je Messi zraněný, tak to je ztráta pro všechny, i pro fotbal," litoval kouč Luis Enrique.

V minulé sezoně, když měl Messi poraněné koleno a chyběl dva měsíce, tým i bez něj z deseti zápasů osm vyhrál. "Bez něj nejsme tak silní, ale i tak jsme pořád silní dost. Musíme pokračovat na vysoké úrovni a věřit si," řekl trenér. Záložník Sergio Busquets, jenž stejně jako Messi ve středu střídal, bude v pořádku. "Byl předtím nemocný, takže nevydržel až do konce. Došly mu síly," vysvětlil Enrique.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články