Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Barákovo Lecce doma dostalo od Atalanty 7 gólů, do čela se posunulo Lazio

Fotbalisté Lecce se záložníkem Antonínem Barákem v sestavě podlehli v italské lize Bergamu vysoko 2:7. Hattrickem se na výhře podílel kolumbijský útočník Duván Zapata. Další přestřelka byla k vidění v Cagliari, AS Řím přestřílel svého soupeře 4:3. Na první místo se díky vítězství 2:0 nad Boloňou vyhouplo Lazio. Šest utkání, včetně očekávaného šlágru mezi Juventusem a Interem Milán, bylo odloženo kvůli koronaviru.

Fotbalisté Bergama se radují z gólu
zdroj: imago sportfotodienst autor: www.imagephotoagency.it

Nejlepší ofenziva soutěže se v úvodním dějství prosadila dvakrát včetně přesné Zapatovy hlavičky po rohovém kopu, domácí ale ještě do přestávky srovnali stav. Krátce po pauze zaznamenal vítězný zásah Josip Iličič, který si připsal i dvě asistence.

Zapata završil hattrick po trefách v 54. a 62. minutě a po Iličičovi a Luisi Murielovi se jako třetí hráč Atalanty dostal přes hranici deseti gólů v sezoně. Celkově jeho tým nastřílel v 25 utkáních 70 branek a upevnil si čtvrté místo v tabulce. Lecce je šestnácté.

Hodně gólů bylo k vidění i v Cagliari, kde domácím nestačily k zisku bodu ani tři vstřelené branky. Na vítězství AS Řím 4:3 se podílel dvěma trefami a asistencí Nikola Kalinič, který dostal na hrotu útoku přednost před nejlepším střelcem týmu Edinem Džekem. Na druhé straně se dvakrát prosadil Joao Pedro, ani jeho 15. a 16. gól v sezoně ale nepomohly ukončit jedenáctizápasové čekání Cagliari na ligovou výhru.

Skvělou formu potvrdilo Lazio

Vítězství Laziu zařídily dva slepené góly z prvního poločasu. Nejlepší střelec italské ligy Ciro Immobile se sice tentokrát gólově neprosadil, ale v 18. minutě nahrál Španělu Luisi Albertovi na úvodní branku.

Jen o tři minuty později Argentinec Correa zvýšil na 2:0. Skóre se již neměnilo, i kvůli tomu, že oba góly fotbalistů Boloni neuznal videorozhodčí.

Ve formě je Gattusova Neapol

Řecký obránce Manolas zařídil Neapoli přesnou hlavičkou vedení nad FC Turín a v závěru třetí vítězství za sebou pečetil Di Lorenzo.

Gól Edery v nastaveném čase už jen korigoval výsledek a svěřenci Gennara Gattusa se tak díky vítězství 2:1 vrátili do boje o účast v Lize mistrů.

Vedení Serie A odložilo kvůli koronaviru další zápasy

Kromě souboje vedoucího Juventusu s třetím Interem Milán byly odloženy také duely AC Milán – FC Janov, Parma – SPAL Ferrara, Udine – Fiorentina a Sassuolo – Brescia, kde působí dvojice českých fotbalistů Aleš Matějů s Jaromírem Zmrhalem. 

Utkání byla přeložena na 13. května, stejně jako pondělní dohrávka mezi Sampdorií Janov a Veronou. Duel se měl původně uskutečnit podle plánu, ale za zavřenými dveřmi, kluby ale daly přednost odložení před zápasem bez diváků.

Střetnutí, která se měla odehrát na uzavřených stadionech bez diváků, se uskuteční 13. května. Kvůli možné nákaze byla zrušena či odložena řada akcí včetně Velké ceny Číny formule 1 nebo ženevského autosalonu.

Italská fotbalová liga - 26. kolo:

Lazio Řím - Boloňa 2:0 (18. Alberto, 21. Correa), Neapol - FC Turín 2:1 (19. Manolas, 83. Di Lorenzo - 90+1. Edera), Lecce - Bergamo 2:7 (29. Saponara, 40. Donati - 22., 54. a 62. Zapata, 17. vlastní Donati, 47. Iličič, 89. Muriel, 90. Malinovskij), Cagliari - AS Řím 3:4 (28. a 89. Joao Pedro, 75. Pereiro - 29. a 41. Kalinič, 64. Kluivert, 81. Kolarov), zápas Udine - Fiorentina byl odložen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články