Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Národní tým se bude na Euro připravovat v Itálii. Situaci kolem koronaviru monitorujeme, řekl lékař Krejčí

Fotbalová reprezentace absolvuje před evropským šampionátem kemp v Jižním Tyrolsku na severu Itálie, která je ze zemí starého kontinentu nejvíce zasažena novým typem koronaviru. Vedení českého výběru situaci bedlivě sleduje a je případně připraveno zareagovat.

Jižní Tyrolsko zatím nepatří mezi rizikové oblasti. "Do přípravného kempu a samotného Eura zbývají ještě víc než tři měsíce. V tuto chvíli nelze předjímat, jak bude situace vypadat. My samozřejmě budeme situaci monitorovat a tým nevystavíme žádnému riziku. Zároveň budeme respektovat případná doporučení hygienických i epidemiologických autorit," uvedl reprezentační lékař Petr Krejčí starší.

"Česká reprezentace každopádně pokračuje v pečlivých přípravách na šampionát. Věříme, že kemp i samotné Euro proběhnou bez jakýchkoliv omezení. Na druhou stranu situaci v Česku, Itálii i ve zbytku Evropy sledujeme a případně na nové informace náležitě zareagujeme," doplnil manažer reprezentace Libor Sionko.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Kosovo

Český tým podle předběžného plánu vyrazí na kemp 31. května a v jeho rámci odehraje 4. června přípravné střetnutí s Itálií. Do Prahy se mužstvo vrátí 6. června a o den později nastoupí k domácí generálce na šampionát proti Rakousku.

Reprezentace bude na kempu bydlet v hotelu Silena na okraji obce Valles, která leží asi 60 kilometrů severně od Bolzana a jen kousek od rakouských hranic. V minulosti tam trénovaly i evropské velkokluby.

"Od prosince jsme zvažovali několik možností. Na různých místech jsme se byli osobně podívat a nakonec jsme se rozhodli právě pro tuto variantu. Budeme tam mít ideální podmínky i potřebný klid na přípravu," konstatoval Sionko.

"Hned u hotelu budeme mít dvě travnatá hřiště. K tomu ubytování na vysoké úrovni a skvělé možnosti například k regeneraci. Nejen proto věříme, že se tam na Euro připravíme co nejlépe," zakončil Sionko.

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého se na šampionátu v základní skupině utkají s vítězem play-off Ligy národů C, Chorvatskem a Anglií.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články