Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Barák jede - dal dva góly, Schick měl na noze vyrovnání v utkání s Juventusem

Příjemné svátky bude mít český fotbalový reprezentant Antonín Barák. Záložník, kterému se v poslední době náramně daří, přispěl v italské lize k vítězství Udine 4:0 nad Veronou hned dvěma góly. Barák dal v posledních třech zápasech Serie A čtyři góly. Udine po čtvrté výhře za sebou poskočilo na osmou příčku tabulky. Jednu asistenci zaznamenal také další český fotbalista v týmu Jakub Jankto. Patrik Schick nastoupil ve druhém poločase za AS Řím v Turíně proti Juventusu a v nastaveném čase šel sám na gólmana, ale nedal.

Antonín Barák
zdroj: Alberto Lancia

Barák se poprvé prosadil ve 28. minutě, kdy mu ve vápně přiklepl míč hlavou spoluhráč, český záložník si míč zpracoval a z otočky otevřel skóre. Těsně před poločasem se podílel na další brance domácích. Vypálil z dálky, gólman jeho pokus jen vyrazil, následně chytil první dorážku, ale na druhý pokus Widmera už nestačil.

V 68. minutě předvedla ofenziva Udine hezkou akci, při níž Lasagna efektně patičkou přistrčil míč Barákovi a ten poprvé v italské lize zaznamenal dva góly v jednom utkání. V sezoně tak má už šest zásahů.

Následně ještě Jankto kolmicí vysunul Lasagnu a ten tvrdou střelou o břevno završil výhru.

Neapol otočila zápas se Sampdorií Janov z 1:2 na 3:2 a na prvním místě tabulky má dál náskok jeden bod před druhým Juventusem Turín, který porazil AS Řím 1:0.

Neapol vede na Vánoce tabulku poprvé od sezony 1989/90, kdy získala poslední titul. Gólem se na výhře podílel i slovenský reprezentant Marek Hamšík, který se stal nejlepším střelcem Neapole v její historii. Už 116. brankou překonal dosavadní rekord legendárního Diega Maradony. Potřeboval na to 11 sezon a 478 zápasů. Maradona předchozí rekord vytvořil během sedmi sezon a 259 utkání.

Za AS Řím nastoupil v 67. minutě český útočník Patrik Schick a měl dvě velké šance. Nejdřív se dostal k míči poté, co Florenzi trefil zblízka břevno a v přehuštěném vápně přešel přes dva hráče, třetí mu míč odkopl. V nastaveném čase pak využil chyby obránců a šel sám na gólmana Szczesnyho, ten ale včas vyběhl a Schikovu střelu vykryl. Utkání rozhodl Banatia, který vrátil do branky míč, který nejdříve poslal do břevna.

AC Milán pokračuje v trápení a prohrál doma 0:2 s Bergamem. Pod trenérem Gennarem Gattusem uspěl v jediném ze čtyř ligových utkání a v tabulce klesl na 11. místo.

Domácí se po čtvrthodině hry sice gólově prosadili, ale sudí situaci přezkoumal na videu a gól neuznal kvůli hře rukou jednoho z milánských hráčů. Ve 32. minutě tak šlo do vedení Bergamo po chybě brankáře Gianluigiho Donnarummy. Ten jen vyrazil míč před sebe a Bryan Cristante jej z dorážky překonal. Výhru pak zpečetil po brejku Josip Iličič.

18. kolo: Lazio Řím - Crotone 4:0 (56. J. Lukaku, 78. Immobile, 86. Lulič, 89. Anderson), FC Janov - Benevento 1:0 (90.+2 Lapadula z pen.), Neapol - Sampdoria Janov 3:2 (16. Allan, 33. L. Insigne, 39. Hamšík - 2. G. Ramírez, 27. Quagliarella z pen.), Sassuolo - Inter Milán 1:0 (34. Falcinelli), Spal Ferrara - FC Turín 2:2 (42. Viviani, 69. Antenucci z pen. - 1. a 10. Falqué), Udine - Hellas Verona 4:0 (28. a 68. Barák, 45. Widmer, 80. Lasagna), AC Milán - Bergamo 0:2 (32. Cristante, 71. Iličič), Juventus - AS Řím 1:0 (18. Benatia).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články