Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Barák vystřelil Udinese znovu výhru, Neapol si drží odstup od Juventusu

Antonín Barák se v italské lize rozstřílel. Podruhé v řadě jeho gól přinesl Udinese vítězství, tentokrát český záložník trefil triumf 2:1 nad Atalantou. V čele Serie A s náskokem tří bodů zůstává Neapol, která odpověděla na výhru Juventusu 2:0 na půdě AC Milán. Lídr soutěže doma zdolal Sassuolo 3:1. Třetí je v tabulce Lazio po rozstřílení Beneventa 5:1. Slavil i AS Řím, když Boloňu zdolal 1:0, k českému souboji nedošlo. A hráči Interu Milán zvítězili ve Veroně nad Hellasem 2:1.

Antonín Barák
zdroj: Alberto Lancia

Bergamo v Udine po půlhodině hry vedlo, když se přízemní střelou prosadil Kurtič. Na konci poločasu ale dostali domácí po ruce hráče Atalanty ve vápně k dispozici penaltu, kterou bezpečně proměnil De Paul.

V 68. minutě dokonal obrat Barák, který na hranici vápna obehrál obránce hostů a levou nohou překonal Berishu. V závěru mohli hosté vyrovnat, Cristante ale nevyužil pokutový kop a po následném rohovém kopu jim nebyla uznána branka pro ofsajd. Barákův spoluhráč Jakub Jankto k utkání nenastoupil.

Útočný fotbal viděli diváci v Neapoli při souboji domácích fotbalistů se Sassuolem. V 11. minutě mohli jít hosté do vedení, Sensi ale trefil břevno. Na druhé straně musel proti Hamšíkovi zasáhnout gólman Consigli.

V 22. minutě udělali obránci Sassuola hrubou chybu, kterou zužitkoval Allan a otevřel skóre. Posléze mohl zvýšit Ghúlam, jeho rána však skončila na tyči. Čtyři minuty před přestávkou vyrovnal hlavou Falcinelli, vzápětí ale domácím vrátil vedení Callejón, jehož rohový kop si do brány srazil Consigli.

Na 3:1 zvýšil v 54. minutě Mertens, který stylově oslavil 200. soutěžní zápas v dresu Neapole. V závěru znovu zvonila branková konstrukce po střele domácího záložníka Zieliňského, skóre už se ale nezměnilo.

Na výhře Juventusu nad AC Milán měl hlavní podíl Gonzalo Higuaín. Argentinský kanonýr otevřel gólový účet zápasu v 23. minutě, když převzal na hranici vápna Dybalovu přihrávku a pohotově zakončil. Domácí mohli srovnat před koncem poločasu, ale Kalinič trefil pouze břevno.

V 63. minutě přidal Higuaín druhý zásah. Po rychlé kombinaci převzal chytrým prvním dotykem míč do prostoru a podobně jako při první trefě zakončil na přední tyč Donnarummovy brány.

Argentinec se stal po Zlatanu Ibrahimovicovi teprve druhým střelcem za posledních dvacet let, který dal více než sto branek ve dvou různých ligách v rámci pěti nejprestižnějších soutěží Evropy. Před angažmá v Juventusu to bylo ve španělské lize za Real Madrid.

Gonzalo Higuaín se raduje ze vstřelené branky
zdroj: REUTERS autor: Alberto Lingria

Zápas mezi AS Řím a Boloňou rozhodl povedený volej El Shaarawyho po rohovém kopu. Patrik Schick v dresu AS ani boloňský Ladislav Krejčí se na hřiště nedostali. Římané díky třem bodům zůstali na pohárových příčkách.

Benevento nadále čeká na první body v sezoně. Favorizované Lazio Řím nováčka na jeho hřišti deklasovalo 5:1. Svěřenci trenéra Simoneho Inzaghiho zvítězili pošesté v řadě a na hřištích soupeřů dosud neztratili ani bod. V tabulce jim patří třetí místo.

Římané potvrzovali roli favorita od začátku a po 24 minutách vedli už 3:0, na čemž měl zásluhu zejména útočník Immobile: vedle jedné trefy zaznamenal dvě asistence. Po změně stran sice prostřelil gólmana hostů Lazaar, poslední slovo však mělo Lazio.

Závěr utkání se povedl hlavně portugalskému reprezentantovi Nanimu, který v Laziu hostuje z Valencie. Nejprve předložil míč Parolovi, jenž zvýšil na 4:1, a vzápětí sám oslavil premiérový zásah v bleděmodrém dresu. Další gólovou přihrávku si připsal Immobile. Svěřenci trenéra Simoneho Inzaghiho zvítězili pošesté v řadě a na hřištích soupeřů dosud neztratili ani bod. V tabulce jim patří třetí místo.

Obránce Stefan Simič odehrál celý zápas za Crotone, které díky slepeným brankám Budimira a Trotty porazilo Fiorentinu 2:1. Za hosty pouze zkorigoval stav Benassi a "Viola" tak nenavázala na předchozí tři výhry.

Sampdoria Janov potvrdila domácí formu. Chievo Verona porazila jasně 4:1 a v pěti duelech na vlastním stadionu neztratila ani bod. Spal Ferrara po osmi zápasech poznal radost z vítězství, když si poradil 1:0 s konkurentem v boji o záchranu FC Janov.

Inter dostal do vedení v 36. minutě Valero, který využil toho, že míč po Candrevově centru z pravé strany přeletěl oba domácí stopery. Verona v druhé půli vyrovnala z penalty, faul brankáře Handanoviče potrestal střídající Pazzini.

Krátce nato však hostům vrátil náskok Perišič, jenž po rohovém kopu poslal odražený míč z hranice šestnáctky prudkou ranou do sítě. Předposlední Hellas prohrál potřetí za sebou.

Italská fotbalová liga - 11. kolo:

AC Milán - Juventus Turín 0:2 (23. a 63. Higuaín), AS Řím - Boloňa 1:0 (33. El Shaarawy), Benevento - Lazio Řím 1:5 (55. Lazaar - 4. Bastos, 13. Immobile, 24. Marušič, 76. Parolo, 86. Nani), Crotone - Fiorentina 2:1 (17. Budimir, 19. Trotta - 44. Benassi), Neapol - Sassuolo 3:1 (22. Allan, 44. Callejón, 54. Mertens - 41. Falcinelli), Sampdoria Janov - Chievo 4:1 (26. a 85. Torreira, 20. Linetty, 44. Zapata - 24. Cacciatore), Spal Ferrara - FC Janov 1:0 (56. Antenucci), Udine - Bergamo 2:1 (45.+1 De Paul, 68. Barák - 29. Kurtič), Hellas Verona - Inter Milán 1:2 (59. Pazzini z pen. - 36. Valero, 67. Perišič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články