Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Atlético dál vládne La Lize bok po boku s Realem, Messi táhl Barcelonu a překonal Pelého

Španělské nejvyšší soutěži kralují i po 15. kole mužstva z Madridu. Vedoucí Atlético totiž v očekávaném šlágru vyhrálo na stadionu třetího San Sebastianu 2:0, o skóre horší Real si stejným výsledkem poradil doma s Granadou. Uspěla také pátá Barcelona, které k vítězství 3:0 ve Valladolidu dopomohl rekordním 644. gólem v klubu Lionel Messi. Sevilla i bez stále zraněného Tomáše Vaclíka loupila ve Valencii.

Radost Atletů
zdroj: ČTK/EFE/Juan Herrero

Po nevýrazném prvním poločase, ve kterém ani jeden z týmů nevystřelil na branku, se Atlético ujalo vedení ve 49. minutě. První střelu mezi tři tyče přetavil Mario Hermoso hlavičkou v gól. Vítězství mužstva z hlavního města čtvrt hodiny před koncem zpečetil ranou z hranice pokutového území Marcos Llorente.

Real měl v utkání s Granadou značnou převahu, ale obranu hostů poprvé pokořil až téměř po hodině prostřednictvím záložníka Casemira. Reprezentant Brazílie si vyskočil na centr a hlavou poslal favorita do vedení.

V nastavení pak triumf "Bílého baletu" pojistil po individuální akci a přízemní střele zpoza vápna nejlepší střelec týmu Karim Benzema.

Atlético má v čele španělské nejvyšší soutěže lepší skóre a zároveň odehrálo o dvě utkání méně než jeho městský konkurent.

Messi překonal Pelého

Hlavním režisérem barcelonského vítězství byl kapitán Messi. Argentinec od počátku zaměstnával brankáře střeleckými pokusy. Úvodní gól ale padl po jeho centru, který zužitkoval Clement Lenglet. Do poločasu "Blaugranas" navýšili náskok, na malém vápně si našel přízemní centr Martin Braithwaite a skóroval.

Střelecky se Messi prosadil v 65. minutě, kdy po rychlé kombinaci vstřelil sedmou branku v ligovém ročníku a celkově 644. v barcelonském dresu. Osamostatnil se v čele historického pořadí podle počtu gólů za jeden klub, Pelé dal 643 branek za brazilský Santos.

Vaclík opět scházel v sevillské sestavě

Vaclík vynechal již sedmý soutěžní zápas kvůli svalovému zranění, které si přivodil při rozcvičce před utkáním Ligy mistrů proti Chelsea na začátku prosince. I tak Sevilla zvládla protáhnout šňůru venkovních výher ve všech soutěžích na šest. O třech bodech pro Andalusany rozhodl v 81. minutě Suso.

Španělská fotbalová liga - 15. kolo:

Elche - Pamplona 2:2 (47. Fidel, 78. Carillo - 10. García, 64. Brašanac), Valencie - FC Sevilla 0:1 (81. Suso), Huesca - Levante 1:1 (31. Ontiveros z pen. - 53. Melero), San Sebastian - Atlético Madrid 0:2 (49. Hermoso, 74. Llorente), Valladolid - FC Barcelona 0:3 (21. Lenglet, 35. Braithwaite, 65. Messi), Villarreal - Bilbao 1:1 (74. Pino - 20. Williams), Getafe - Vigo 1:1 (7. Damián - 17. Aspas z pen.), Real Madrid - Granada 2:0 (57. Casemiro, 90.+3 Benzema), Alavés - Eibar 2:1 (41. Méndez, 45.+2 Deyverson - 5. P. León), Betis Sevilla - Cádiz 1:0 (71. G. Rodríguez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články