Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Suárez oslavil jubilejní zápas dvěma góly, Messi vyrovnal Pelého rekord

Atlético Madrid zůstalo o skóre v čele španělské ligy. Ve 14. kole si poradilo 3:1 s nováčkem Elche, dva góly dal při svém 200. startu v soutěži útočník Luis Suárez. Městský rival Real se posunul na druhé místo, když vyhrál v Eibaru 3:1. Atlético má ale dvě utkání k dobru. Lionel Messi dal 643. gól v dresu Barcelony a vyrovnal rekord brazilské legendy Pelého v počtu branek za jeden klub. Katalánci ale nakonec jen remizovali s Valencií 2:2. 

Luis Suárez slaví gól
zdroj: ČTK/ZUMA

Uruguayský kanonýr Suárez se v obou případech prosadil v pokutovém území po centru ze strany. Suárez dal dva góly v jednom zápase La Ligy už po třiadvacáté. Elche dokázalo snížit, v závěru ale upadl v pokutovém území bez cizího přičinění Diego Costa a sám sporně nařízenou penaltu proměnil. 

Atlético částečně odčinilo první porážku v sezoně z minulého kola v derby s Realem. Lídr tabulky má náskok tří bodů na San Sebastian, který podlehl 1:2 Levante. Překvapení úvodu sezony nevyhrálo osmé soutěžní utkání v řadě.

Messi vyrovnal s Valencií na 1:1 ve čtvrté minutě nastavení netypicky hlavou poté, co neproměnil penaltu. Jeho pokutový kop nařízený za faul na Antoinea Griezmanna gólman Jaume Doménech vyrazil, po centru Jordiho Alby se míč dostal opět k Messimu, který ho u tyče zblízka poslal do sítě.

Messi se vyrovnal Pelému ve své sedmnácté sezoně v Barceloně, které je věrný celou dosavadní kariéru, i když v létě málem odešel. Slavný brazilský hráč strávil v Santosu v letech 1956 až 1974 celých 19 sezon.

Katalánský velkoklub dokonal obrat v 52. minutě po akrobatické trefě Ronalda Araúja, "netopýři" ale znovu srovnali. Bod jim zařídil v 69. minutě Maxi Gómez, který dal Barceloně už šestý gól v kariéře.

"Blaugranas" nenavázali na předchozí dvě vítězství, páté místo v tabulce ale udrželi. Sevilla totiž doma jen remizovala 1:1 s Valladolidem. Zraněný Tomáš Vaclík v sestavě andaluského celku opět chyběl.

Real  se ujali vedení v šesté minutě, když si na oblouček na hranici pokutového území naběhl Karim Benzema a se štěstím mezi nohama brankáře vstřelil svůj sedmý gól v ročníku.

Francouzský útočník o sedm minut později vybídl ke skórování Luku Modriče. Benzemovi se proti Eibaru daří, jako střelec či nahrávač se podílel na deseti brankách v jedenácti vzájemných ligových zápasech.

Domácím se podařilo dát kontaktní gól těsně před půlhodinou hry, Kike obstřelil brankáře Courtoise zpoza vápna. Chvíli poté mohl "Bílý balet" znovu odskočit, Benzemovi ale branku sebral ofsajd.

Realu se mohlo utkání zkomplikovat v 81. minutě, kdy hlavička domácího útočníka Muta trefila ruku kapitána Sergia Ramose. Videorozhodčí ale penaltu nenařídil. Uklidnit hosty tak mohl už v nastaveném čase prvním gólem v sezoně Lucas.

Španělská fotbalová liga - 14. kolo:

Bilbao - Huesca 2:0 (86. Kodro z pen, 90.+2 Núňez), Atlético - Elche 3:1 (41. a 59. Suárez, 80. Costa z pen. - 64. Boye), FC Barcelona - Valencie 2:2 (45.+4 Messi, 52. Araújo - 29. Diakhaby, 69. Gómez), Levante - San Sebastian 2:1 (28. Roger, 87. De Frutos - 22. Isak), Pamplona - Villarreal 1:3 (70. R. Torres z pen. - 7. a 86. Moreno, 29. Niňo). FC Sevilla - Valladolid 1:1 (31. Ocampos z pen. - 87. García), Vigo - Alavés 2:0 (19. a 80. Méndez), Granada - Betis 2:0 (14. z pen. a 20. Soldado), Cádiz - Getafe 0:2 (33. Cucho, 90.+4 Maksimovič), Eibar - Real Madrid 1:3 (28. Kike - 6. Benzema, 13. Modrič, 90.+2 Lucas).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články