Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MOL Liga 2023/2024

Athletic Bilbao porazil Barcelonu v prodloužení a získal španělský Superpohár

Dva góly Antoina Griezmanna Barceloně nestačily. Athletic Bilbao dvakrát srovnal a ve 4. minutě prodloužení vystřelil baskickému týmu třetí triumf v Superpoháru v klubové historii Iňaki Williams. Katalánský zmar korunoval v úplném závěru červenou kartou Lionel Messi.

Radost hráčů Athleticu Bilbao po rozhodujícím gólu v prodloužení
zdroj: ČTK/AP

Bilbao, které v semifinále přešlo přes Real Madrid, oplatilo Barceloně nedávnou ligovou porážku 2:3 a navázalo na triumf z roku 2015. Tehdy ve finále porazilo stejného soupeře 4:0. Katalánci naopak prodloužili čekání na trofej. Naposledy se radovali na konci sezony 2018/19 ze zisku španělského titulu.

Barcelona nastoupila na rozdíl od semifinálového utkání proti San Sebastianu i s uzdraveným Messim v základní sestavě. Katalánský velkoklub poslal do vedení ve 40. minutě z dorážky Antoine Griezmann, ještě do přestávky ale srovnal Óscar de Marcos.

Podobný průběh měl i druhý poločas, na druhou Griezmannovu trefu ze 77. minuty ale tentokrát odpověděl v poslední minutě normální hrací doby střídající Asier Villalibre.

Baskický celek dokonal obrat ve čtvrté minutě prodloužení, kdy Iňaki Williams poslal z hranice vápna míč za záda Marca-Andrého ter Stegena. V samém závěru dostal Messi červenou kartu poté, co udeřil v souboji s Villalibrem soupeře zezadu do hlavy.

Barcelona - Bilbao 2:3 po prodl. (2:2, 1:1)

Branky: 40. a 77. Griezmann - 42. De Marcos, 90. Villalibre, 94. Williams. ČK: 120.+1 Messi (Barcelona).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články