Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

AS Řím zaváhání Juventusu nevyužil, ztratila i Neapol

Florencie – Mohli stáhnout náskok Juventusu, který pouze remizoval s Fiorentinou 0:0. Fotbalisté AS Řím však svůj duel se Sassuolem nezvládli. Proti devátému celku tabulky dokonce dlouho prohrávali, ale nakonec uhráli remízu 2:2. Stejným poměrem skončil i duel Neapole s Empoli. Svěřenci trenéra Rafaela Beníteze si připsali čtvrtý nerozhodný výsledek po sobě a přišli o třetí místo, kam se po výhře 1:0 nad AC Milán posunul Janov.

Fiorentina - Juventus
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

K prvnímu gólu Sassuola z 15. minuty výrazně dopomohl gólman AS Řím De Sanctis, jenž při odkopu nastřelil Zazu, od kterého se míč odrazil do brány. O tři minuty později přidal třiadvacetiletý Ital druhou trefu a zdvojnásobil tak svůj gólový účet v této sezoně Serie A. AS Řím obdržel na svém stadionu dvě branky během prvního poločasu v ligovém utkání poprvé od října 2011, kdy prohrával po prvním dějství s AC Milán 1:2.

Cestu za body si římský celek ještě více zkomplikoval v 50. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen záložník De Rossi. Přesto Římané dokázali vyrovnat. Na 1:2 z penalty snížil Adem Ljajič a ve třetí minutě nastavení tentýž hráč zařídil po přesné Florenziho přihrávce vyrovnání. Srbský útočník se v posledních čtyřech ligových duelech podílel na šesti gólech svého týmu: čtyřikrát skóroval a dvakrát asistoval. Sassuolo už poosmé v řadě nepoznalo hořkost porážky.

Fiorentině se povedly poslední tři zápasy, po výhrách ve Veroně a v Cagliari neprohrála ani s obhájcem titulu a je osmá. Větší šance se zrodily až v druhé půli, ale proti domácímu Cuadradovi i hostujícímu Evrovi zasáhli brankáři.

Janov využil toho, že se Milánu ani v této sezoně nedaří navázat na dřívější úspěchy. Hostující "Rossoneri" tentokrát sestřelil jejich bývalý hráč Luca Antonelli, který se prosadil ve 32. minutě po centru hlavou. Janovští bodovali v devátém ligovém utkání za sebou.

Neapol dokonce neprohrála v Serii A posledních 11 utkání, po šňůře tří remíz ale spadla ze třetího místa. Svěřenci trenéra Rafaela Beníteze tentokrát hráli nerozhodně s nováčkem z Empoli 2:2 a připsali si už čtvrtou soutěžní remízu po sobě, když se na konci listopadu rozešli smírně také v Evropské lize s pražskou Spartou na Letné 0:0.

Neapol potvrdila, že se jí herně v poslední době nedaří, a proti nováčkovi soutěže musela po chybách v obraně dotahovat dvoubrankové manko. Zapata a střídající De Guzmán pak sice v rozmezí 67. až 72. minuty ztrátu dorovnali, ale vítězný gól už favorit navzdory dvěma gólovým šancím v závěru nepřidal.

Výsledky 14. kola italské fotbalové ligy

Fiorentina - Juventus Turín 0:0, AS Řím - Sassuolo 2:2 (78. z pen. a 90.+3 Ljajič - 15. a 18. Zaza), Neapol - Empoli 2:2 (67. Zapata, 72. De Guzmán - 19. Verdi, 53. Rugani), FC Turín - Palermo 2:2 (35. Martínez, 63. Glik - 16. Rigoni, 43. Dybala), Bergamo - Cesena 3:2 (45.+1 Benalouane, 50. Stendardo, 52. Moralez - 31. a 43. Defrel), FC Janov - AC Milán 1:0 (32. Antonelli), Parma - Lazio Řím 1:2 (45. Palladino - 45.+3 Mauri, 59. Anderson), Inter Milán - Udine 1:2 (44. Icardi - 60. Bruno Fernandes, 71. Thereau, Cagliari - Chievo 0:2 (3. Meggiorini, 9. Paloschi), Hellas Verona - Sampdoria Janov 1:3 (37. Toni - 28. Eder z pen., 57. Okaka, 62. Gabbiadini).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články