Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

AS Řím kouše porážku. Juventus poprvé klopýtl, derby v Miláně pro Inter

Překvapivá porážka. Ačkoliv mělo v zápase převahu, podlehlo AS Řím v italské lize Spalu Ferrara 0:2. V sestavě Římanů chyběl Patrik Schick, který kvůli menšímu zranění ani nebyl v nominaci. Překvapením skončil i duel Juventusu Turín s FC Janov: týmy se rozešly smírně po remíze 1:1. Juventus poprvé ztratil body, i nadále ale s přehledem vede tabulku. Na třetí místo postoupilo Lazio, které vyhrálo v Parmě. Triumf Bergama 5:1 na stadionu posledního Chieva řídil hattrickem Iličič. Milánské derby rozhodl v nastaveném čase Icardi pro Inter, který je v tabulce třetí. 

Zklamaní hráči AS Řím
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Insidefoto

V dresu AS se tentokrát trápil kanonýr Džeko. Už v úvodu dvakrát neprostřelil brankáře Milinkoviče-Saviče. Hosté pak šli do vedení z penalty. Ve druhé půli Džeko opět pohrdl dobrou šancí a soupeř to potrestal zvýšením náskoku po rohovém kopu.

Domácí mohl vrátit do hry Pellegrini, ale trefil jen spojnici branky. Čtvrt hodiny před koncem brankář Milinkovič-Savič zdržoval, dostal v rychlém sledu dvě žluté karty a byl vyloučen. Ani to ale favoritovi nepomohlo a soupeř ukončil sérii ligových čtyř porážek.

Ronaldo pokořil další metu

O jedinou trefu Juventusu se postaral Cristiano Ronaldo, který jako první hráč v historii dosáhl na metu 400 gólů nastřílených v pěti elitních ligách. Portugalec se prosadil v 18. minutě, když si na zadní tyči počkal na míč, který obrana nedokázala odkopnout, a se štěstím ho dotlačil do branky.

Cristiano Ronaldo
zdroj: Reuters

K 84 gólům v Anglii a 311 ve Španělsku přidal pátý v Itálii a pokořil čtyřsetgólovou hranici v soutěžích, do kterých patří i německá a francouzská liga. Brzy by měl Ronalda následovat Lionel Messi z Barcelony, který má na kontě 389 branek.

Další dvě šance už ale Ronaldo nevyužil, naopak soupeř vyrovnal po kuriózní situaci. Domácí přestali hrát, jelikož míč směřoval do zámezí. Roztočený balon však nečekaně zůstal ve hřišti, Kouamé ideálně nacentroval a Bessa hlavou zařídil remízu.

Derby pro Inter

V prvním poločase milánského derby dostaly oba týmy míč do sítě, v obou případech ale z těsného ofsajdu. Největší šanci si tak připsal stoper Interu De Vrij, jenž se dobře zorientoval ve skrumáži před brankou a z voleje trefil tyč. V té době už nebyl na hřišti jeho zraněný spoluhráč Nainggolan, kterého nahradil v 28. minutě Borja Valero.

Inter byl i po změně stran aktivnější, vyloženou šanci si ale nevytvořil. Až v nastaveném čase odcentroval z pravé strany Vecino, brankář Donnarumma zaváhal při vyběhnutí a nejlepší střelec minulé sezony Serie A Icardi zakončil hlavou do odkryté branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Milánské derby vyhrál Inter, rozhodl kapitán Icardi

Inter prodloužil vítěznou sérii na sedm soutěžních utkání a je v tabulce třetí. AC prohrálo po osmi zápasech a na městského rivala ztrácí v tabulce z 12. místa sedm bodů.

Lazio nastartovala penalta

Rozhodující moment vyrovnaného utkání mezi Parmou a Laziem přišel v 80. minutě, kdy Gagliolo podkopl ve vápně Berishu a pokutový kop proměnil střelou pod břevno Immobile a připsal si šestý zásah v sezoně. Pojistku pro "Biancocelesti" přidal v nastaveném čase po rychlém brejku do otevřené obrany střídající Correa. Lazio porazilo Parmu popáté za sebou.

V zápase Chieva s Bergamem se autor tří branek Iličič poprvé trefil v 28. minutě střelou z dvaceti metrů, kterou zvýšil na 2:0 pro Atlantu. Od 40. minuty navíc domácí hráli v deseti, když musel po druhé žluté kartě ze hřiště obránce Barba. Slovinský reprezentant dovršil druhý hattrick v Serii A slepenými góly po změně stran. Nejprve v 50. minutě znovu skóroval zpoza pokutového území a o dvě minuty později zblízka poslal do sítě Gosensův centr. Pátou branku přidal Gosens, za domácí zkorigoval skóre z penalty Birsa.

Frosinone proti Empoli dvakrát vedlo, na první ligovou výhru v sezoně mu to ale nestačilo. Na konečných 3:3 vyrovnal v 79. minutě při debutu v dresu Empoli střídající Ucan. Po remíze zůstaly oba celky na sestupových pozicích.

Zraněný český záložník Ladislav Krejčí chyběl v nominaci Boloni při domácí remíze 2:2 s FC Turín. 

Italská fotbalová liga - 9. kolo:

AS Řím - Spal Ferrara 0:2 (38. Petagna z pen., 56. Bonifazi), Juventus Turín - FC Janov 1:1 (18. Ronaldo - 67. Bessa), Udine - Neapol 0:3 (14. Ruiz, 82. Mertens z pen., 86. Rog), Frosinone - Empoli 3:3 (52. z pen. a 63. Ciofani, 8. vlastní Silvestre - 32. Zajc, 48. Silvestre, 79. Ucan), Boloňa - FC Turín 2:2 (59. Santander, 77. Calabresi - 14. Falqué, 54. Baselli), Chievo - Bergamo 1:5 (84. Birsa z pen. - 28., 50. a 52. Iličič, 25. De Roon, 72. Gosens), Parma - Lazio Řím 0:2 (81. Immobile z pen., 90.+3 Correa), Fiorentina - Cagliari 1:1 (60. Veretout z pen. - 70. Pavoletti), Inter Milán - AC Milán 1:0 (90.+2 Icardi), Sampdoria Janov - Sassuolo 0:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články