Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

AS Řím klopýtlo i v Palermu, Hušbauer za Cagliari nenastoupil

Palermo – Fotbalisté AS Řím si znovu zkomplikovali boj o první místo. Giallorossi pouze remizovali na hřišti Palerma 1:1 a remizovali již potřetí z posledních čtyř zápasů v italské lize. Neapol zvítězila na hřišti Lazia Řím 1:0 a vystřídala svého soupeře na třetím místě tabulky. Cagliari remizovalo v Udine 2:2, český záložník Josef Hušbauer do hry nezasáhl. Juventus i podruhé v tomto týdnu deklasoval Hellas Verona, po čtvrtečním pohárovém osmifinále (6:1) tentokráte zvítězil v utkání Serie A 4:0 a vede už o pět bodů.

Francesco Totti
zdroj: ISIFA/AFP PHOTO autor: MARCELLO PATERNOSTRO

Římané neprohráli v lize od 1. listopadu už devět utkání za sebou, ale z posledních čtyř získali třikrát pouze jediný bod. Tentokráte za to mohla chyba v rozehrávce v podání Astoriho, který nabídl Palermu vyloženou šanci a nejlepší hráč soupeře Dybala jí nepohrdl. V posledních devíti zápasech se tak podepsal už pod dvanáctou branku.

Hostům pomohla ke srovnání standardní situace, když nákop do vápna sklepl hlavou Strootman a Destro zblízka tečoval míč do sítě. Víc už ale Řím nestihl a Juventus bude v neděli proti Veroně bojovat o to, aby šel v čele tabulky do trháku.

Další laskomina pro Juventus

Juventus vedl nad Veronou už po sedmi minutách zásluhou Pogby a Téveze 2:0, první jmenovaný se trefil ve třetím soutěžním utkání v řadě. Hosté si následně nedokázali vytvořit výraznější šanci, v druhém poločase naopak další dvě branky přidala "Stará dáma". Na Pereyru navázal druhou trefou v zápase Tévez, jenž se v tomto ročníku Serie A podílel už na osmnácti gólech svého týmu: třináctkrát sám skóroval a připsal si také pět asistencí. Turínský celek podesáté v řadě bodoval, Verona v posledních třinácti ligových zápasech pouze dvakrát získala tři body.

Utkání mezi Laziem a Neapolí rozhodl desátým gólem v sezoně útočník Gonzalo Higuaín, jenž po Mertensově přihrávce z úhlu překonal gólmana Berishu. Domácí sice byli po inkasované brance střelecky aktivnější, z celkových 21 pokusů ale přímo ohrozili neapolského gólmana Cabrala pouze třikrát. Celek z hlavního města poprvé od 29. listopadu, kdy remizoval na hřišti veronského Chieva 0:0, v soutěžním zápase neskóroval a Neapol ukončila jeho sérii šesti ligových zápasů bez prohry.

Parma sice v posledních třech domácích soutěžních zápasech neprohrála, na janovskou Sampdorii však nestačila. Bezbrankový stav držela do 53. minuty, poté však Eder poslal přesný pas před bránu Bergessiovi a argentinský útočník se poprvé prosadil v dresu Sampdorie v ligovém duelu. Výhru hostů pojistil v 70. minutě další premiérový střelec této sezony Serie A Soriano.

Cagliari šlo o přestávce do šaten s jednogólovým vedením, o které se postaral Joao, v druhé půli ale dvěma brankami v rozmezí minuty otočili stav Allan a Théréau. Svěřenci trenéra Zoly ale nakonec zachránili alespoň cenný bod, Avelar využil nařízenou penaltu po Heurtauxově ruce ve vápně. Záložník sardinského celku Hušbauer zůstal na lavičce.

O vítězství Bergama na hřišti AC Milán rozhodl po přesném Moralesově pasu argentinský útočník Denis. Milánský celek získal z posledních čtyř zápasů pouhé dva body, Bergamo si připsalo plný počet bodů poprvé po sérii čtyř duelů bez výhry.

Rozhodující branku v utkání mezi Chievem a Fiorentinou vstřelil až ve čtvrté minutě nastavení střídající útočník hostů Babacar, jenž hlavou překonal gólmana Bizzarriho. Fiorentina je po výhře 2:1 na šesté pozici o bod za Laziem.

Italská fotbalová liga - 19. kolo:

Empoli - Inter Milán 0:0, Palermo - AS Řím 1:1 (2. Dybala - 54. Destro), Lazio Řím - Neapol 0:1 (18. Higuaín), AC Milán - Bergamo 0:1 (33. Denis), Cesena - FC Turín 2:3 (43. a 85. Brienza z pen. - 20. Benassi, 22. Quagliarella, 87. López), Chievo - Fiorentina 1:2 (72. Pellissier - 35. Rodríguez, 90.+4 Babacar), FC Janov - Sassuolo 3:3 (53. a 90.+2 z pen. Fetfatzidis, 25. Falque - 19. z pen. a 69. Berardi, 50. Missiroli), Parma - Sampdoria Janov 0:2 (54. Bergessio, 70. Soriano), Udine - Cagliari 2:2 (55. Allan, 56. Théréau - 39. Joao, 90.+1 Avelar z pen.), Juventus Turín - Hellas Verona 4:0 (7. a 74. Tévez, 3. Pogba, 66. Pereyra).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články