Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

AS Řím remizoval s oslabeným AC Milán, Juventus si poradil s Cagliari

Řím – Fotbalisté AS Řím nedokázali porazit oslabený AC Milán a se soupeřem hrajícím v závěru o deseti remizovali 0:0. Svěřenci trenéra Rudiho Garcii tak stráví vánoční přestávku na druhém místě tabulky tři body za Juventusem, jenž ve čtvrtek porazil 3:1 Cagliari. Neapol doma porazila poslední Parmu 2:0, po sérii čtyř zápasů bez vítězství opět naplno bodovala a posunula se na třetí místo. Hráči Lazia Řím remizovali na hřišti Interu Milán 2:2 a uhájili třetí příčku, kterou však před Neapolí a Sampdorií drží jen díky lepšímu skóre.

Skóre utkání v Cagliari, které jako jediný tým v soutěži dosud doma nevyhrálo, otevřel už ve třetí minutě dorážkou Carlos Tévez. Argentinský útočník si desátým gólem v sezoně upevnil vedení v pořadí střelců. V 15. minutě zvýšil Arturo Vidal, jenž poslal zpoza velkého vápna odražený míč přesně k tyči.

Po trefě Fernanda Llorenteho v úvodu druhého poločasu vedli hosté už 3:0. Luca Rossettini se postaral alespoň o čestný úspěch Cagliari, které zůstává v sestupovém pásmu. Navíc netypicky pro týmy, jež vede Zdeněk Zeman, dává Cagliari málo branek.

"Poslední dvě utkání jsme hráli velmi špatně, ale předtím mužstvo vždycky předvádělo útočný fotbal. Nechci, abychom hráli na jistotu. Momentálně se nám nedaří, ale můžeme se zlepšit. Odehráli jsme řadu vyrovnaných zápasů se silnými celky a i dnes měl Buffon více práce než náš brankář," nechal se slyšet Zeman.

Juventus a Neapol předehrávaly ligový zápas kvůli tomu, že je v pondělí čeká v Dauhá vzájemné utkání o italský Superpohár. 

Turín ukončil sérii proher, doma zdolal Janov

Fotbalisté FC Turín ukončili šestizápasovou sérii bez vítězství, když zdolali na svém hřišti favorizovaný FC Janov 2:1. Turínští přitom na domácím hřišti inkasovali jako první. Těsně před přestávkou se zpoza vápna trefil španělský záložník Iago Falqué. Po změně stran však zaznamenal dvě trefy polský stoper a kapitán domácích Kamil Glik, který se dotlačil do zakončení po přímém a rohovém kopu.

Jednobodový náskok si na městského rivala FC Janov vypracovala Sampdoria, která je v tabulce pátá. Na svém hřišti šla sice proti Udine do vedení, jenže soupeř skóre otočil, takže jí remízu 2:2 zařídil vyrovnávacím gólem nejlepší střelec klubu Manolo Gabbiadini.

Veronské "Derby della Scala" ovládli díky brance Alberta Paloschiho hráči Chieva, kteří zvítězili na hřišti Hellasu 1:0. Opakované záběry nicméně ukázaly, že italský útočník zakončoval z ofsajdu.

Lazio nasměrovala na San Siru za výhrou rychlá branka útočníka Felipeho Andersona, který načal skóre již ve druhé minutě. Osm minut před poločasem navíc přidal brazilský forvard druhý zásah.

Jenže Inter se ve druhém poločase zvedl a díky parádnímu voleji Matey Kovačiče ze 65. minuty snížil. O vyrovnání se postaral deset minut před koncem Rodrigo Palacio. Inter přišel o body pošesté z posledních sedmi zápasů a v tabulce mu patří jedenáctá pozice.

Italská fotbalová liga - 16. kolo:

Cagliari - Juventus Turín 1:3 (65. Rossettini - 3. Tévez, 15. Vidal, 50. Llorente), Neapol - Parma 2:0 (19. Zapata, 30. Mertens z pen.), Sassuolo - Cesena 1:1 (76. Zaza z pen. - 90. Zé Eduardo), AS Řím - AC Milán 0:0, Hellas Verona - Chievo 0:1 (81. Paloschi), Bergamo - Palermo 3:3 (40. z pen. a 70. Denis, 55. Moralez - 16. a 45.+1 Vázquez, 6. Rigoni), FC Turín - FC Janov 2:1 (52. a 64. Glik - 42. Falqué), Fiorentina - Empoli 1:1 (44. Vargas - 57. Tonelli), Sampdoria Janov - Udine 2:2 (15. Obiang, 60. Gabbiadini - 31. Geijo, 34. Danilo), Inter Milán - Lazio Řím 2:2 (2. a 37. Anderson - 66. Kovačič, 80. Palacio).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články