Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Arsenal šetří a propustil maskota. Vyděděnec Özil se nabídl, že ho bude platit sám

Arsenal se v rámci úspor kvůli koronavirové krizi zbavil po téměř třech desetiletích maskota Gunnersaura. Výpověď tak dostal celoživotní fanoušek londýnského klubu Jerry Quy, jenž kostým zeleného dinosaura nosil během domácích zápasů od roku 1993.

Kdy se vrátí Gunnersaurus?
zdroj: ČTK/PA/Adam Davy

Arsenal oznámil, že maskot se stal zbytečným vzhledem k tomu, že během pandemie se hrají utkání bez diváků. Až budou smět do hlediště Emirates Stadium fanoušci, vrátí se tam i maskot.

Londýnský klub už v srpnu uvedl, že kvůli ekonomickým důsledkům koronavirové krize propustí 55 zaměstnanců. Odchod maskota měl mezi fanoušky "Kanonýrů" na sociálních sítích velký ohlas, zvlášť když klub těsně před uzávěrkou přestupů zaplatil 50 milionů eur (1,35 miliardy korun) za ghanského reprezentanta Thomase Parteyho z Atlética Madrid.

Do celé věci se také poměrně nečekaně vložil záložník Mesut Özil, který se sice od března nedostal do zápasové nominace, ale zůstává v klubu a pobírá týdenní plat 350 000 liber (přes deset milionů korun), který si na rozdíl od svých spoluhráčů odmítl nechat snížit s ohledem na koronavirovou krizi. Teď se Özil ovšem sám pasoval do role spasitele, když se nabídl, že pokraje Quyův plat.

Na internetovém portálu GoFundMe vznikla v pondělí na podporu Quye a maskota sbírka s názvem "Save Gunnersaurus" (Zachraňte Gunnersaura), kde se zatím vybralo přes 10 000 liber (296 000 korun).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články