Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Anglie touží po brankové technologii. Chce ji použít už příští rok

Londýn - Systém na odhalování míče za brankovou čárou by mohl být v anglické fotbalové lize využit už od příští sezony. BBC to řekl generální sekretář anglické asociace Alex Horne s tím, že pokud alespoň jeden ze systémů projde testy, vedení ligy je připraveno zařadit ho do pravidel.

Gól
zdroj: isifa/VLP autor: Martin Divíšek

"Myslím, že technologie na brankové čáře by byla velkým oživením hry," uvedl Horne. "My si už dlouho myslíme, že je to dobré doplnění výzbroje rozhodčích," dodal.

FIFA v současnosti zaměstnává nezávislý institut, aby otestoval devět různých technologií na určování toho, zda skončil míč za brankovou čárou, či nikoli. Konečné výsledky se očekávají v červenci příštího roku.

"Sice to bude časově hodně náročné, ale je možné, že bychom schválenou technologii zařadili už do příští sezony Premier League. V poslední době jsme viděli mnoho chyb při posuzování gólu, protože rozhodčí to nemůže vidět. Musíme jim pomoci k tomu, aby mohli co nejlépe rozhodovat," uvedl Horne.

FIFA dosud zavedení technologie do fotbalu odmítala. Po vlně kritiky, kterou posílil i neuznaný gól anglického reprezentanta Franka Lamparda v utkání mistrovství světa 2010 proti Německu, však začala názor měnit a nyní hledá podobnou technologii, jakou je například "jestřábí oko" v tenise.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články