Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sudí si opět nevšimli míče v brance, tentokrát na MS fotbalistek

Augsburg (Německo) - Mezinárodní fotbalová federace FIFA má další podnět k tomu, že je třeba zavést systém na určování, zda míč překročil brankovou čáru. Poté, co na mistrovství světa nebyl uznán regulérní gól anglického reprezentanta Franka Lamparda, jelikož rozhodčí neviděli, že se míč dostal za brankovou čáru, se téměř totožná situace odehrála i na mistrovství světa hráček do 20 let v Německu.

FIFA sice nedávno zavrhla možnost využití videotechniky, debatu na toto téma však znovu rozpoutal neuznaný gól Lamparda. Ten v osmifinále MS vyrovnal v souboji s Německem na 2:2, ale rozhodčí gól neviděl a neuznal ho. Angličané následně prohráli 1:4.

Uplynul sotva měsíc a situace se opakovala. A paradoxně znovu ve prospěch Německa, které na šampionátu žen do 20 let hrálo v úterním utkání skupiny A s Francií. Němky vyhrály 4:1 a postoupily, Francouzky vypadly. Přitom jim k postupu stačil jediný gól, aby mohly projít dál na úkor Kolumbie. A Lea Rubiová ho i vstřelila, ovšem rozhodčí v čele s Angličankou Ihringovou to nepostřehly.

Pravidlová komise FIFA tak má další podnět na své dnešní jednání ve velšském Cardiffu, kde diskutuje o nasazování brankových rozhodčích do mistrovských zápasů. Naopak o zavedení vyspělých technologií, jako čipů v míči nebo videa, se i přes mohutnou kritiku po chybách arbitrů na MS v Jihoafrické republice zatím jednat nebude. Toto téma přijde podle FIFA na řadu nejdříve v říjnu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články