Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Tudor zažil na lavičce Lazia vítěznou premiéru, ztrátu Juventusu využil AC Milán

První utkání v nové funkci, první vítězství. Fotbalisté Lazia si pod vedením kouče Igora Tudora vyšlápli na Juventus a gólem Adama Marušiče z nastaveného času zvítězili 1:0. Ztráta turínského klubu na vedoucí Inter Milán proto může po 30. kole narůst už na 20 bodů. Zaváhání Juventusu následně využil AC Milán, který vyhrál ve Florencii 2:1, a na druhém místě na něj už má šestibodový náskok.

Rafael Leao a Olivier Giroud se radují z gólu AC Milán
zdroj: REUTERS

Fiorentina před zápasem uctila památku zesnulého generálního manažera Joea Baroneho. Skóre poprvé změnil krátce po přestávce Loftus-Cheek. Po nápadité přihrávce patou od Leaa se Angličan prosadil pošesté v sezoně. Vedení Rossoneri ale trvalo pouhé tři minuty. Po chybě v rozehrávce se z rychlého kontru trefil Duncan.

Nerozhodný stav však také vydržel jen chvíli. Už za tři minuty Reijndersovu průnikovou přihrávku převzal Leao, utekl obráncům, obešel gólmana Terracciana a skóroval do prázdné branky. Domácí, za něž až v 88. minutě nastoupil Antonín Barák, byli do konce utkání lepší týmem, ale brankář Maignan milánského favorita několika zákroky podržel.

Marušič v nastavení rozjásal Stadio Olimpico

V Římě rozhodl o vítězství Lazia ve třetí nastavené minutě Marušič a potěšil mimo jiné nového trenéra Tudora. Jeho protějšek Massimo Allegri absolvoval v Serii A 500. zápas v roli kouče.

Neapol poprvé od únorového příchodu trenéra Francesca Calzony nalezla v italské lize přemožitele. Na domácím stadionu podlehli Bergamu 0:3 a Lazio ji vystřídalo na sedmém místě. Atalanta naopak zvítězila po čtyřech zápasech a na šesté příčce, která jako poslední zaručuje účast v evropských pohárech, má čtyřbodový náskok.

Domácím v ofenzivě scházel Chviča Kvaracchelija, který se po historickém postupu Gruzie na mistrovství Evropy zotavuje ze svalového zranění.

Bergamo poprvé udeřilo ve 26. minutě zásluhou Mirančuka. Ruský záložník pak těsně před přestávkou posunul před vápnem míč na Scamaccu, jenž střelou z hranice vápna zvýšil vedení hostů. Dvě minuty před koncem navíc upravil na konečných 3:0 střídající Koopmeiners. V pěti elitních evropských ligách nastřílel ze záložníků v této sezoně více gólů než Koopmeiners (11) pouze Bellingham z Realu Madrid (16).

Kouč slovenské reprezentace Calzona vedl Neapol v šesti ligových utkáních, z nichž dvě vyhrál, třikrát remizoval a nyní poprvé prohrál.

Italská fotbalová liga – 30. kolo:

Neapol – Bergamo 0:3 (26. Mirančuk, 45. Scamacca, 88. Koopmeiners), FC Janov - Frosinone 1:1 (30. Gudmundsson z pen. - 36. Reinier), FC Turín - Monza 1:0 (69. Sanabria z pen.), Lazio Řím - Juventus 1:0 (90.+3 Marušič), Fiorentina - AC Milán 1:2 (50. Duncan - 47. Loftus-Cheek, 53. Leao).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články