Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

AC Milán musel ve Fiorentině otáčet, Juventus překvapivě prohrál s Beneventem

Jedenáct utkání v Serii A nevyhráli, ale sérii ukončili na stadionu obhájců titulu. Fotbalisté Beneventa totiž udolali Juventus 1:0. "Stará dáma" proto zůstává třetí s desetibodovou ztrátou na vedoucí Inter. Bodově se na ni navíc dotáhlo Bergamo, které na hřišti Hellasu Verona zvítězilo 2:0. Atalanta však odehrála o duel víc. Druhý je AC Milán, který otočil duel ve Fiorentině a zvítězil 3:2.

Zlatan Ibrahimovic proti Fiorentině
zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

AC se ujalo vedení v deváté minutě, kdy se prosadil Ibrahimovic. Švédský kanonýr, který se po téměř pěti letech vrátil do reprezentace, vstřelil 15. gól v ligové sezoně a v 39 letech a 169 dnech se stal nejstarším hráčem v historii Serie A, který na tento milník dosáhl. "Čím víc času utíká, tím se cítím mladší," prohlásil Ibrahimovic pro Sky Sport Italia.

Za "fialky" srovnal v 17. minutě Pulgar a po změně stran obrátil skóre Ribéry. Jenže v 57. minutě vyrovnal Díaz a o čtvrt hodiny později rozhodl Calhanoglu.

Nečekanou výhru Beneventa zařídil v 69. minutě Gaich, jenž vystihl Arthurovu špatnou rozehrávku a prostřelil brankáře Wojciecha Szczesného.

Fotbalisté Bergama po vstřeleném gólu ve Veroně
zdroj: imago sportfotodienst

Bergamo, které v úterý vypadlo v osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid, rozhodlo proti Hellasu mezi 33. až 42. minutou. Nejprve se z pokutového kopu prosadil Ruslan Malinovskij a krátce po něm skóroval Duván Zapata.

O dva body pozadu za Bergamem je Neapol, která na hřišti AS Řím zvítězila 2:0. O obě branky se postaral Mertens, který skóroval v 27. a 34. minutě. Belgický útočník se ideálně naladil na úvodní kvalifikační duely o postup na mistrovství světa 2022. V sobotu se Belgie představí v Edenu proti Česku.

Lazio Řím, jež ve středu podobně jako Atalanta kousalo vyřazení v Lize mistrů po další porážce s Bayernem Mnichov, vyhrálo v Udine 1:0. Jediný gól obstaral v 37. minutě Marušič.

Sampdoria porazila FC Turín a díky prvnímu vítězství po pěti kolech se posunula na desáté místo. Triumf janovského celku, za nějž nastoupil i záložník Jakub Jankto, zařídil ve 25. minutě Candreva.

Crotone vedlo 2:0, ale s Boloňou nezískalo ani bod

Crotone vedlo ještě v 62. minutě 2:0, pak se ale v rozmezí 22 minut trefili Adama Soumaoro, Jerdy Schouten a Andreas Skov Olsen. Poslední celek soutěže nenavázal na poslední domácí vítězství nad Turínem a deset kol před koncem je už v kritické situaci.

Na záchranu v soutěži totiž dál ztrácí osm bodů, sedmnáctý FC Turín má navíc dvě střetnutí k dobru. Podobně dopadla i předposlední Parma, která vedla doma s FC Janov 1:0, ale po pauze dvakrát inkasovala.

V dalším záchranářském duelu udolala Spezia 2:1 Cagliari, vítěznou branku vstřelil v 80. minutě Giulio Maggiore. Nováček soutěže teď má v tabulce o sedm bodů víc než Cagliari na první sestupové příčce.

Utkání lídra soutěže Interu Milán se Sassuolem bylo kvůli nákaze koronavirem v týmu "Nerazzurri" odloženo.

Italská fotbalová liga - 28. kolo:

Crotone - Boloňa 2:3 (32. Messias, 40. Simy z pen. - 62. Soumaoro, 70. Schouten, 84. Skov Olsen), Spezia - Cagliari 2:1 (49. Piccoli, 80. Maggiore - 83. Pereiro), Parma - FC Janov 1:2 (16. Pelle - 50. a 69. Scamacca), Hellas Verona - Bergamo 0:2 (33. Malinovskij z pen., 42. Zapata), Juventus - Benevento 0:1 (69. Gaich), Sampdoria Janov - FC Turín 1:0 (25. Candreva), Udine - Lazio Řím 0:1 (37. Marušič), Fiorentina - AC Milán 2:3 (18. Pulgar, 51. Ribéry - 9. Ibrahimovic, 57. Díaz, 73. Calhanoglu), AS Řím - Neapol 0:2 (27. a 34. Mertens).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články