Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Barák dorovnal Ronaldův gól a Verona remizovala s Juventusem. Boloňa se vytáhla na Lazio

V programu 24. kola Serie A překvapila doma Boloňa, která si po solidním výkonu poradila s dosud šestým Laziem Řím, které může o příčku zajišťující poháry přijít. Možná životní branku zaznamenal záložník Antonín Barák. Jeho Hellas Verona díky tomu remizoval s Juventusem Turín 1:1. Český reprezentant má solidní formu, neboť se trefil v posledních šesti utkáních třikrát. Problém s Janovem nepřipustil Inter Milán. Hned v první minutě skóroval Romelu Lukaku, ve druhém dějstvá lídr ligy přidal dvě branky na 3:0. Na čele se ale nic nezměnilo, neboť AC Milán vyhrál na AS Řím 2:0. Bitva geograficky i výsledkově sousedních klubů mezi La Speziou a Parmou skončila smírem 2:2.

Nicola Sansone z Boloni slaví branku proti Laziu
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Ettore Griffoni

Domácí porazili Lazio poprvé po devíti letech. Mohli přitom od 17. minuty prohrávat, jenže nejlepší střelec minulé sezony Ciro Immobile neproměnil penaltu. Jeho pokus chytil Skorupski.

Získanou psychickou výhodu domácí ihned využili, protože už o 80 sekund později se z prvního gólu v sezoně radoval Ibrahima Mbaye. Druhou výhru z posledních šesti zápasů domácím pojistil po změně stran Nicola Sansone.

Barák hlavou srovnal Ronalda 

"Stará dáma" ztratila body ve druhém ligovém utkání z posledních tří. Ve Veroně ale Juventus mířil za vítězstvím, poté co ve 49. minutě našel v pokutovém území Federico Chiesa hvězdného Cristiana Ronalda a portugalský útočník poslal hosty do vedení. Byl to jeho 47. gól za posledních 47 zápasů v Serii A.

Barákův moment přišel v 77. minutě. Odchovanec Příbrami si naskočil na centr na malé vápno a hlavou překonal brankáře Wojciecha Szczesného.

Fotbalisté Bergama zvítězili 2:0 na hřišti Sampdorie Janov, za kterou nastoupil v základní sestavě český reprezentační záložník Jakub Jankto. Atalanta se posunula na čtvrté místo neúplné tabulky.

Jankto měl v 10. minutě jednu z prvních šancí utkání, ale jeho střelu zpoza šestnáctky zlikvidoval brankář Marco Sportiello. Bergamo poslal do vedení krátce před pauzou Ruslan Malinovskij povedenou ranou do horního růžku. V 70. minutě přidal pojistku Robin Gosens. Hosté v Serii A zvítězili potřetí za sebou, desátá Sampdoria podruhé v řadě nebodovala a neskórovala.

AC začalo dvěma brankami, žádná ale neplatila

AC Milán dal v úvodní desetiminutovce dva góly, ale ani jeden neplatil kvůli ofsajdu. Na druhé straně zase nebyla uznána trefa Henrika Mchitarjana. První regulérní branku tak vstřelil ve 43. minutě Franck Kessié z penalty.

Římský tým dobře vstoupil do druhé půle a brzy srovnal Jordan Veretout přesnou střelou. Hostům ale rychle vrátil vedení v 58. minutě Ante Rebič po otočce a přesné střele. Domácí už podruhé neodpověděli a zůstali pátí.

Italská fotbalová liga - 24. kolo:

La Spezia - Parma 2:2 (52. a 72. Gyasi - 17. Karamoh, 25. Hernani), Boloňa - Lazio Řím 2:0 (19. Mbaye, 64. Sansone), Hellas Verona - Juventus Turín 1:1 (77. Barák - 49. Ronaldo), Sampdoria Janov - Bergamo 0:2 (40. Malinovskij, 70. Gosens), Crotone - Cagliari 0:2 (56. Pavoletti, 60. Joao Pedro z pen.), Inter Milán - FC Janov 3:0 (1. Lukaku, 69. Darmian, 77. Sánchez), Udine - Fiorentina 1:0 (86. Nestorovski), Neapol - Benevento 2:0 (34. Mertens, 66. Politano),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články