Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
MS v silniční cyklistice 2024

Zlín se po výhře nad rezervou Baníku vrátil na první místo

Fotbalisté Zlína zvítězili v desátém kole druhé ligy nad rezervou ostravského Baníku 1:0, jedinou branku ve Vítkovicích vstřelil z penalty Vukadin Vukadinovič. Ševci drží v soutěži neporazitelnost a s náskokem tří bodů vedou před Chrudimí. Béčko Slavie remizovalo v pražském derby s Žižkovem 2:2.

Utkání Baník Ostrava B – Zlín
zdroj: facebook.com/FotbalZlin

Zlín po jarním sestupu z nejvyšší soutěže potvrzuje roli největšího favorita druhé ligy. Proti Ostravě, která nasadila několik hráčů z A-týmu, se ale pořádně nadřel a rozhodl až z penalty. V 71. minutě z pokutového kopu nezaváhal Vukadinovič.

Ševci ztratili body jen v úvodním kole, od té doby v soutěži osmkrát zvítězili, z toho šestkrát o jednu branku. Ostravská rezerva prohrála popáté za sebou a ve vyrovnaném spodku tabulky jí patří předposlední místo.

Slavia v Radotíně vedla proti Žižkovu od 11. minuty po proměněné penaltě v podání Berana, střídající Toula s Gembickým ale mezi 78. a 83. minutou otočili stav. Vzápětí další střídající hráč veterán Škoda zajistil rezervě červenobílých hlavičkou aspoň bod.

Slavia dohrávala poslední sekundy bez vyloučeného Konečného, červenou kartu dostal předtím i domácí trenér gólmanů Stefanovič za vulgarismus směrem k asistentovi rozhodčího.

Jeden ze dvou nejlepších střelců soutěže útočník Žižkova Necid se proti bývalému klubu neprosadil. Oba týmy nadále dělí ve neúplné tabulce jediný bod. Slávistická rezerva je šestá, Žižkovu patří osmá příčka.

Výsledky 10. kola druhé fotbalové ligy:

Baník Ostrava B – Zlín 0:1 (0:0)

Branka: 71. Vukadinovič z pen. Rozhodčí: Zaoral – Antoníček, Pospíšil. ŽK: Jackuliak, Holaň – Didiba, Machalík, Bartošák. Diváci: 419.

Slavia Praha B – Žižkov 2:2 (1:0)

Branky: 11. Beran z pen., 85. Škoda – 78. Toula, 83. Gembický. Rozhodčí: Cieslar – Podaný, Bělák. ŽK: Trédl, Beran, Hunal, Škoda – Richter, Necid. ČK: 86. Stefanovič (trenér brankářů), 90.+7 Konečný (oba Slavia).

16:30 Varnsdorf – Olomouc B

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články