Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Španělský Superpohár 2024

SESTŘIH: Vyškov vyhrál ve Varnsdorfu, rezerva Slavie remizovala s Prostějovem

Fotbalisté Vyškova vyhráli v osmém kole druhé ligy na hřišti Varnsdorfu 2:1 a poskočili na třetí místo tabulky, zápas rozhodl minutu po vyrovnání vlastní brankou Martin Kouřil. Zlín díky gólu v nastavení zvítězil v Brně 2:1 a opět vede tabulku o bod před Chrudimí. Líšeň hrála 2:0 na hřišti nováčka Ostravy B a posunula se na páté místo neúplné tabulky. Další nováček soutěže, rezervní tým Slavie, remizoval doma s Prostějovem 2:2. Táborsko navzdory oslabení po obratu vyhrálo na hřišti sparťanského B-mužstva 2:1. 

Utkání Slavia B – Prostějov
zdroj: slavia.cz

Všechny branky v utkání Brna se Zlínem padly po přestávce. Hosty poslal do vedení vlastním gólem Nový, za domácí srovnal z penalty Kronus. Duel směřoval k dělbě bodů, jenže v šesté minutě nastavení udeřil Didiba. Zlínští vyhráli šestý z dosavadních sedmi zápasů v druholigové sezoně, Zbrojovka je po čtvrté porážce z úvodních osmi kol až dvanáctá.

Vyškov skóroval ve Varnsdorfu jako první po trefě Svobody, za Severočechy vyrovnal po změně stran Zálešák. Vzápětí si však dal vlastní branku domácí obránce Kouřil. Vyškov naplno bodoval ve čtvrtém z posledních pěti kol, Varnsdorf čeká na výhru čtyři zápasy.

Líšeň se ujala vedení na konci úvodního dějství gólem Ilka, pojistku přidal po změně stran Silný. Brněnský celek vyhrál podruhé za sebou a na třetí příčku ztrácí dva body. Baník je po čtvrté porážce v řadě třináctý.

Prostějov vedl proti Slavii zásluhou Lehovce, Pražané ale na přelomu poločasů obrátili skóre. Nejprve se prosadil Toula a po něm Mikulanda. Bod zařídil hostům Matoušek. Slavia je sedmá, Hanáci bodovali ve čtvrtém utkání v řadě a jsou o příčku za Pražany.

Sparta B proti Táborsku šla do vedení už ve čtvrté minutě díky Šilerovi. Jihočechy navíc oslabil vyloučením ve 35. minutě Foltýn. Navzdory tomu hosté otočili skóre. Po více než hodině hry vyrovnal z penalty Dordič a v 85. minutě vystřelil Táborsku tři body střídající Nečas. Jihočeši vyhráli teprve podruhé v sezoně a patří jim 13. místo, Pražané z posledních pěti kol získali jen dva body a jsou předposlední.

Výsledky 8. kola druhé fotbalové ligy:

Slavia B – Prostějov 2:2 (1:1)
Branky: 44. Toula, 47. Mikulanda – 41. Lahodný, 72. Matoušek. Rozhodčí: Kotala – Kotík, Dresler. ŽK: Trédl, Hunal – Matoušek, Ševčík, Lahodný, Neuman, Matocha, Carneiro. Diváci: 513.

Ostrava B – Líšeň 0:2 (0:1)
Branky: 44. Ilko, 79. Silný. Rozhodčí: Opočenský – Cichra, Líkař. ŽK: Sirotek, Říha – Sedlák, Ilko, Jeřábek. ČK: 61. Říha. Diváci: 186.

Sparta Praha B - Táborsko 1:2 (1:0)
Branky: 4. Šiler - 65. Dordič z pen., 84. Nečas. Rozhodčí: Radina - Lakomý, Malimánek. ŽK: Hruška, Uhrinčať, Tošnar - Foltýn, Nádvorník (trenér), Mach, Koné, Plachý, Skopec. ČK: 35. Foltýn. Diváci: 684.

Varnsdorf - Vyškov 1:2 (0:1)
Branky: 55. Zálešák - 34. Svoboda, 55. vlastní Kouřil. Rozhodčí: Vokoun - Pfeifer, Beneš. ŽK: Kosař, Zálešák - Vedral. Diváci: 734.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články