Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Ústí se dotáhlo na třetí Hradec, budějovická jízda pokračuje

Ústí nad Labem porazilo v dohrávce 25. kola druhé ligy Pardubice 3:1 a po třetím vítězství z posledních čtyř zápasů se bodově dotáhlo na třetí Hradec Králové, který drží příčku znamenající účast v baráži o nejvyšší soutěž. Druhou nejvyšší soutěž vedou suverénně fotbalisté Českých Budějovic, kteří neopustili vítěznou vlnu - Sokolov byl jejich dvanáctou obětí za sebou. A když o záchranu bojující Chrudim porazila 4:3 druhou Jihlavu, která tak ztrácí pět kol před koncem soutěže na Jihočechy 12 bodů, mají postup na dosah.

Jihlavský Lukáš Zoubele v souboji s Pavlem Černým z Padrubic
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

Jediné branky se diváci v Českých Budějovicích dočkali ve 30. minutě, kdy se do branky Sokolova trefil Grajciar. Dynamo je tak hodně blízko návratu mezi tuzemskou fotbalovou elitu, mezi níž bylo naposledy v sezoně 2014/15.

Chrudim mohla jít po půlhodině do vedení, ale brankář Vejmola brilantně lapil Vašulínovu penaltu. Ve 42. minutě naopak Vaculíkovou zásluhou udeřila Jihlava z přímého kopu.

Po přestávce nicméně přišla mezi 54. až 59. minutou třígólová smršť domácích: vyrovnal Vencl a po něm se dvakrát prosadil Froněk. První branku zaznamenal z nadvakrát proměněného pokutového kopu.

V 73. minutě snížil Petr a tři minuty před koncem vyrovnal Klíma, jenže Chrudim třetí zásah favorita nepoložil a v 90. minutě jí zajistil plný bodový zisk hlavičkou Vašulín.

Jihlava prohrála po čtyřech duelech. "Je mi hrozně, protože to, co jsme předvedli za 15 minut druhého poločasu, byla katastrofa. Jestli s tímhle chceme pomýšlet na to, že chceme hrát nahoře a bojovat o postup do první ligy, tak je to nemožné," řekl zklamaný brankář Vejmola.

Brno otevřelo skóre ve 21. minutě po Štepanovského brance. V 75. minutě zpečetil úspěch Zbrojovky Růsek. Brno zvítězilo potřetí ve čtyřech duelech, Znojmo popáté za sebou naplno nebodovalo.

Žižkov zaskočil Varnsdorf

Viktoria Žižkov se radovala z prvního vítězství po sedmi zápasech. Vítězný gól zaznamenal v 25. minutě Kubala, jenž v 82. minutě přidal i pojišťovací branku. Pražané zůstali poslední a ztrácí šest bodů na první nesestupovou příčku, kterou drží Znojmo. 

Vlašim porazila osmé Vítkovice 1:0 a po osmi utkáních se radovala z výhry, díky níž poskočila z dvanácté příčky na devátou. O jediný gól se postaral ve 34. minutě Kadlec. 

Třinec vedl brankou Dediče, který skóroval v 10. minutě, ale o čtvrt hodiny později vyrovnal Šípek a v 62. minutě otočil stav hostující Martinec. Bod zařídil Slezanům za dalších deset minut Arroyo. 

Prostějov porazil Táborsko, když skóre načal ve 12. minutě po rohu do vedení útočník Kroupa a gólem oslavil 39. narozeniny. Táborsko ale do poločasu vyrovnalo zásluhou Vandase. Zápas tak rozhodl až po hodině hry Koudelka. Hosté už vyrovnat nedokázali, naopak v závěru měl Prostějov ještě skóre navýšit.

Ústí ještě bude zlobit. Ve čtvrteční dohrávce 24. kola se sice Severočeši rozešli smírně 1:1 s Vítkovicemi, v pondělní dohrávce 25. kola už se mohli radovat. 

Ústí bylo většinu zápasu proti Pardubicím aktivnější a brzy se ujalo dvoubrankového vedení. V 16. a 20. minutě se prosadil Prošek. Domácí hráč mohl zkompletovat hattrick, ale další šance nevyužil a na 3:0 zvýšil po hodině hry Bílek. Pardubice už jen zmírnily porážku gólem Petráně, který v 84. minutě nezaváhal z penalty. Závěr se dohrával kvůli výpadku osvětlení za šera.

25. kolo druhé fotbalové ligy:

Chrudim - Jihlava 4:3 (0:1)
Branky: 57. a 59. Froněk, 54. Vencl, 90. Vašulín - 42. Vaculík, 73. Petr, 87. Klíma. Rozhodčí: Rejžek - Pfeifer, Leška. ŽK: Kesner, Vencl, Mastík - Petr, Javůrek, Chlumecký. Diváci: 1035.

České Budějovice - Sokolov 1:0 (1:0)
Branka: 30. Grajciar. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Moláček. Bez karet. Diváci 2176.

Třinec - Hradec Králové 2:2 (1:1)
Branky: 10. Dedič, 72. Arroyo - 25. Šípek, 62. Martinec. Rozhodčí: Klíma - Myška, Melichar. ŽK: Kvída (Hradec Králové). Diváci: 410.

Prostějov - Táborsko 2:1 (1:1)
Branky: 12. Kroupa, 61. Koudelka - 42. Vandas. Rozhodčí: Lerch - Koval, Mojžíš. ŽK: Koudelka, Sus, Biolek - Klusák. Diváci: 500.

Viktoria Žižkov - Varnsdorf 2:0 (1:0)
Branky: 25. a 82. Kubala. Rozhodčí: Petřín - Kubr, Hock. ŽK: Žežulka - Kodeš. Diváci: 933.

Vlašim - Vítkovice 1:0 (1:0)
Branka: 34. Kadlec. Rozhodčí: Denev - Pelikán, Vlček. ŽK: Skopec (Vlašim). Diváci: 403.

Brno - Znojmo 2:0 (1:0)
Branky: 21. Štepanovský, 75. Růsek. Rozhodčí: Vojkovský - Antoníček, Ratajová. ŽK: Magera, Pachlopník - Maksič, Avdič. Diváci: 2718.

Ústí nad Labem - Pardubice 3:1 (2:0)

Branky: 16. a 20. Prošek, 62. Bílek - 84. Petráň z pen. Rozhodčí: Adámková - Pochylý, Lakomý. ŽK: Brak, Peterka - Čelůstka, Kovář. Diváci: 542.

Dohrávka 24. kola:

Vítkovice - Ústí nad Labem 1:1 (1:0)
Branky: 40. Pašek - 62. Bílek. Rozhodčí: Ginzel - Antoníček, Novák. ŽK: Bzirský, Holiš, Matěj - Peterka. Diváci: 628.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články