Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jihlava přišla v závěru o výhru ve Vlašimi, Budějovice si čtyřmi góly udržely náskok

Jihlava v předehrávce 23. kola druhé ligy remizovala ve Vlašimi 1:1, když o vítězství přišla až v poslední minutě. Vysočina z druhého místa ztrácí devět bodů na vedoucí České Budějovice, které porazily Táborsko 4:0, když skóroval dvakrát útočník David Ledecký. Na třetí místo zaručující účast v baráži se díky zaváhání Hradce Králové a Varnsdorfu posunulo Brno, které zdolalo Pardubice 3:1.

Fotbalisté Vlašimi v akci
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

České Budějovice rozhodly o desáté výhře po sobě v prvním poločase, v němž vstřelily tři branky. V osmé minutě poslal domácí do vedení obránce Havel, na něhož dvěma góly navázal Ledecký, s 15 trefami nejlepší kanonýr ligy. Tečku za jihočeským derby udělal v nastaveném čase Provod.

V Brně se fanoušci poprvé radovali v 16. minutě po Škodově trefě. V 36. minutě vyrovnal pardubický Kovář, ale o šest minut později vrátil vedení Zbrojovce Krejčí. Pojistku přidal v 68. minutě Růsek, který naskočil do hry o čtyři minuty dříve. Brno nenašlo přemožitele počtvrté za sebou. Druhá Jihlava má však náskok osmi bodů. 

Žižkov otevřel skóre v utkání s Hradcem v 32. minutě zásluhou Urbance. O vyrovnání se v 65. minutě postaral Martinec. "Votroci" se radovali z gólu po třech utkáních, ale počtvrté v řadě nevyhráli. Viktoria čeká na plný bodový zisk šest duelů za sebou a na první nesestupovou příčku, kterou drží Chrudim, jí chybí sedm bodů.

Jihlavští začali ve Vlašimi výborně a už v 11. minutě je poslal do vedení Klobása tečovanou střelou. Obě mužstva si pak vytvořila hodně šancí, ale skóre se změnilo až těsně před koncem, kdy Fotr hlavou vyrovnal. Devátá Vlašim stále čeká na premiérovou jarní výhru a počtvrté za sebou remizovala.

Hradec Králové klesl kvůli remíze 1:1 na hřišti posledního Žižkova na čtvrtou pozici. Pražané otevřeli skóre v 32. minutě zásluhou Urbance. O vyrovnání se v 65. minutě postaral Martinec. "Votroci" se radovali z gólu po třech utkáních, ale počtvrté v řadě nevyhráli. Viktoria čeká na plný bodový zisk šest duelů za sebou a na první nesestupovou příčku, kterou drží Chrudim, jí schází sedm bodů.

Stejně bodů (39) jako Brno a Hradec Králové má páté Ústí nad Labem díky výhře 2:1 nad Znojmem. Domácí se úvodního gólu dočkali až v 76. minutě, kdy se mezi střelce zapsal Bílek. O devět minut později zvýšil Matějka. V nastaveném čase stanovil finální podobu výsledku znojemský Harmon.    

Varnsdorf prohrál v Třinci 0:2 a je šestý. Na třetí místo ztrácí pouze bod. O první výhru třineckého trenéra Jakuse se postarali Kušnír a Weber. Slezané se na jaře dočkali prvního triumfu po šesti zápasech.   

Je nám líto, video expirovalo.
České Budějovice zvýšily náskok v tabulce

Vítkovice si z Chrudimi odvezly tři body za vítězství 2:1. Hosté vedli od 15. minuty po vlastní trefě domácího beka Rendla. V 62. minutě přidal druhý gól Matěj. O devět minut později snížil Ujec, na bod však Chrudim nedosáhla.

Nováček Prostějov na svém hřišti zdolal Sokolov 2:1 a po druhé výhře z posledních tří kol udělal další krůček k záchraně. Už v desáté minutě otevřel skóre Kroupa a čtvrt hodiny před koncem přidal pojistku střídající Machynek. Hosté díky Glaserově penaltě v nastavení už pouze zmírnili porážku. Prostějov je v tabulce na dvanácté příčce, Sokolov o dvě místa výš.

Fotbalová národní liga - 23. kolo:

České Budějovice - Táborsko 4:0 (3:0)
Branky: 22. a 34. Ledecký, 8. Havel, 90.+2 Provod. Rozhodčí: Pechanec - Myška, Melichar. ŽK. Šplíchal - Březina, Kopřiva. Diváci: 2417.

Chrudim - Vítkovice 1:2 (0:1)
Branky: 71. Ujec - 15. vlastní Rendla, 62. Matěj. Rozhodčí: Petřík - Fišer, Šimáček. ŽK: Kesner, Vencl, Sulík - Ožvolda. Diváci: 1230.

Třinec - Varnsdorf 2:0 (1:0)
Branka: 15. Kušnír, 87. Weber. Rozhodčí: Vojkovský - Mojžíš, Dohnálek. ŽK: Omasta, Šuľa, Samiec, Janoščín - Heppner, Zbrožek, Ondráček, Kodeš, Schön. Diváci: 420.

Žižkov - Hradec Králové 1:1 (1:0)
Branka: 32. Urbanec - 65. Martinec. Rozhodčí: Marek - Vlasjuk, Pečenka. ŽK: Antl, Žežulka, Muleme - Jukl, Urma, Zorvan, Martinec. Diváci: 1032.

Vlašim - Jihlava 1:1 (0:1)
Branky: 90. Fotr - 11. Klobása. Rozhodčí: Cieslar - Kotík, Podaný. ŽK: Pavlík (Vlašim). Diváci: 506.

Prostějov - Sokolov 2:1 (1:0)
Branky: 10. Kroupa, 74. Machynek - 90.+4 Glaser z pen. Rozhodčí: Nenadál - Poživil, Lakomý. ŽK: Slaninka, Vošahlík, Kroupa - O. Ševčík, Novák. Diváci: 750.

Brno - Pardubice 3:1 (2:1)
Branky: 16. Škoda, 42. Krejčí, 68. Růsek - 36. Kovář. Rozhodčí: Klíma - Kotalík, Pfeifer. ŽK. Šejvl, Piroch (oba Pardubice). Diváci: 2856.

Ústí nad Labem - Znojmo 2:1 (0:0)
Branky: 76. Bílek, 85. Matějka - 90.+1 Harmon. Rozhodčí: Berka - Mokrusch, Koval. ŽK: Richter, Šimeček - Šmehyl, Avdič, Kunca, Cukovič. Diváci. 766.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články