Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Lesní běh Říčany XCR

Látal zařídil Chrudimi první výhru sezony, Zlín remizoval v Líšni

Druhý tým minulé sezony druhé nejvyšší soutěže Olomouc B nestačil v úvodním kole nového ligového ročníku na Chrudim. Dvěma góly řídil první domácí vítězství 3:0 David Látal. Naopak bezbrankovou podívanou předvedli fotbalisé Vyškova s Prostějovem. Fotbalisté Zlína v úvodním kole druhé ligy v oslabení remizovali na hřišti Líšně bez branek. Táborsko zdolalo nováčka Slavii B 3:1, dvakrát skóroval Jiří Kateřiňák.

Utkání Chrudim – Olomouc B
zdroj: MFK Chrudim/Facebook

Zlín jako jediný v uplynulém ročníku opustil nejvyšší soutěž, o patro níž spadl po devíti letech. Proti Líšni přežil několik šancí, domácí dvakrát trefili brankovou konstrukci. Brněnský celek nedokázal využít přesilovku poté, co Reiter uviděl žlutou kartu nejprve v nastavení prvního poločasu a druhou v 55. minutě.

Vyškov, který dvakrát za sebou neuspěl v baráži o postup do první ligy, mohl vkročit do ročníku vítězně, jenže Schön v nastavení úvodního dějství trefil tyč. V dlouhém závěrečném nastavení zachránil domácí mužstvo zákrok brankáře Borka. Svěřenci trenéra Kameníka, kteří hrají v Drnovicích, v součtu s uplynulou sezonou (včetně baráže) nevyhráli doma čtvrtý soutěžní zápas po sobě.

Chrudim rozhodla o plném bodovém zisku už v prvním poločase, kdy se trefili Látal a Kutík. První jmenovaný pak po změně stran stanovil konečný výsledek. Východočeši doma ve druhé lize popáté za sebou neprohráli, a z toho počtvrté zvítězili.

Táborsko, jež v minulé sezoně nezvládlo baráž s jihočeským rivalem Českými Budějovicemi, poslal do vedení proti "béčku" Slavie v deváté minutě Kateřiňák. Stejný hráč krátce po přestávce zvýšil. Za Pražany snížil Trédl, uklidnění přinesl domácím až v závěru Srb Dordič.

1. kolo druhé fotbalové ligy:

Chrudim – Olomouc B 3:0 (2:0)
Branky: 19. a 79. Látal, 38. Kutík. Rozhodčí: Opočenský – Matoušek, Malimánek. ŽK: Řezníček, Látal – Coufal, Křišťál. Diváci: 980.

Vyškov – Prostějov 0:0
Rozhodčí: Orel – Kotalík, Šafránková. ŽK: Piško, Štěrba – Slaměna, Ševčík, Matocha, Bartolomeu. Diváci: 1094.

Táborsko – Slavia Praha B 3:1 (1:0)

Branky: 9. a 50. Kateřiňák, 88. Dordič – 58. Trédl. Rozhodčí: Trska – Novák, Cichra. ŽK: Mach, Pastornický, Kateřiňák – Hunal, Rama. Diváci: 1337.

Líšeň – Zlín 0:0

Rozhodčí: Zaoral – Dohnálek, Lakomý. ŽK: Sokol, Raab – Poznar, Reiter, Černín, Ndiaye, Bartošák. ČK: 55. Reiter. Diváci: 934.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články