Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hradec Králové rozebral Varnsdorf osmi góly, Sokolov stále jednobodový

Rekordní vítězství v historii klubu si připsali fotbalisté Hradce Králové. Ve 4. kole druhé ligy rozdrtili Varnsdorf 8:0, už po prvním poločase vedli o čtyři branky. Hlavní favorit na postup do první ligy Zbrojovka Brno doma opět jen remizovala, tentokrát 2:2 s Ústím nad Labem, a potřetí ze čtyř utkání sezony ztratila body. Tabulku vede Jihlava po vydřeném vítězství 1:0 ve šlágru s Duklou Praha. Vysočina ani ve čtvrtém duelu neinkasovala. Naopak poslední místo obsadil Sokolov, který prohrál v Praze proti Vyšehradu 1:2. V rytmu střídání proher a výher pokračuje Viktoria Žižkov, která přehrála Vítkovice 2:0.

Radost fotbalistů Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Hradec v předchozích třech kolech dvakrát neskóroval a čekal na výhru, nyní se ale nevídaně rozstřílel. Hattrick si připsal střídající Fahrudin Djurdjevič a ve svém stylu se předvedl proti svému někdejšímu klubu. Drtivé vítězství proti bývalému zaměstnavateli oslavil i královéhradecký trenér Zdenko Frťala.

Hradec dosáhl na nejvyšší výhru v domácích soutěžích v samostatné historii. O osm gólů zvítězil v listopadu 1984 nad Ústím nad Labem 10:2 a v sezoně 1995/96 pak rozdrtil v tehdejším Poháru vítězů pohárů Vaduz 9:1.

Mnohem defenzivnější utkání sledovali diváci v Jihlavě. O výhře Vysočiny v souboji s dalším adeptem na postup Duklou Praha 1:0 rozhodl v 88. minutě Stanislav Klobása. Jihlava ani ve čtvrtém kole neinkasovala a vede neúplnou tabulku. Dukla, jediný sestupující z ligy v minulé sezoně, naopak po dvou výhrách za sebou podruhé v sezoně nebodovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradečtí fotbalisté rozstříleli Varnsdorf 8:0

V úvodu ročníku překvapivě ztrácí Brno. Zbrojovka v domácím zápase s Ústím nad Labem v 81. minutě po trefě kapitána Lukáše Magery otočila stav na 2:1, ale hosté srovnali z penalty. Oba celky zakončily utkání v deseti bez vyloučeného hráče. Brno si připsalo už třetí remízu a na Jihlavu ztrácí čtyři body. Ústí je o bod za Zbrojovkou.

Sokolovu se na začátku druholigové sezony dál nedaří. Baník ve čtvrtém kole v Praze podlehl nováčkovi Vyšehradu 1:2 a s jedním bodem zůstává na posledním místě tabulky. Vyšehrad na strahovském stadionu poslal do vedení v 56. minutě Čvančara. Za čtvrt hodiny vyrovnal střídající Vávra, ale hosté nerozhodný stav udrželi jen do 74. minuty, kdy rozhodl opět Čvančara. Osmnáctiletý útočník v novém ročníku skóroval už počtvrté. I díky němu mají Pražané na kontě šest bodů.

Chrudim doma zdolala Třinec 1:0 a drží třetí místo se sedmi body. Utkání rozhodl až v 87. minutě Bedecs vlastním gólem. Slezané, které v zápase dlouho držel výborný brankář Chmiel, podruhé za sebou prohráli 0:1 a ve čtyřech kolech získali čtyři body.

Pardubice remizovaly v Prostějově 0:0, uhájily neporazitelnost v nové sezoně a drží druhé místo o dva body za Jihlavou. Prostějov potřetí za sebou nezvítězil a je na čtyřech bodech.

V tradičním nedělním dopoledním čase porazil Žižkov Vítkovice výsledkem 2:0. Pražané vyhráli i druhý domácí zápas sezony, naopak venku dosud nezískali ani bod. Slezané nenavázali na minulé úvodní vítězství a potřetí ze čtyř kol nebodovali. Žižkov byl po celý zápas aktivnější, ale prosadil se až v poslední půlhodině. Trenérovi Veselému skvěle vyšlo střídání, neboť čerstvý Čapek byl na trávník jen dvě minuty, než v 64. minutě otevřel skóre. Pojistku přidal osm minut před koncem z přímého kopu Březina.

4. kolo druhé fotbalové ligy:

Zbrojovka Brno - Ústí nad Labem 2:2 (1:1)
Branky: 6. Růsek, 81. Magera - 4. Drame, 87. Strada z pen. Rozhodčí: Dubravský - Lakomý, Mikeska. ŽK: Kotula, Eismann, Magera - Drame, Písačka, Matějka. ČK: 85. Kotula - 88. Písačka. Diváci: 3492.

Hradec Králové - Varnsdorf 8:0 (4:0)
Branky: 24., 38. a 54. Djurdjevič, 7. Martinec, 45. Prekop, 49. Zbrožek, 70. Vlkanova, 83. Procházka. Rozhodčí: Klíma - Matoušek, Bureš. ŽK: Prekop - Ondráček, Bláha. Diváci: 950.

Jihlava - Dukla Praha 1:0 (0:0)
Branka: 88. Klobása. Rozhodčí: Petřík - Dobrovolný, Dohnálek. ŽK: Novotný, Vaculík, Klobása, Fortelný - Doumbia, Piroch. Diváci: 1139.

Vyšehrad - Sokolov 2:1 (0:0)
Branky: 56. a 74. Čvančara - 70. Vávra. Rozhodčí: Houdek - Myška, Klupák. ŽK: Čvančara, Laňka, Drozda - Machek, Červenka, Šmehyl. Diváci: 405.

Chrudim - Třinec 1:0 (0:0)
Branka: 87. vlastní Bedecs. Rozhodčí: Orel - Leška, Váňa. ŽK: Krčál, Drahoš, Mastík - Gáč, Vaněk. Diváci: 1326.

Prostějov - Pardubice 0:0
Rozhodčí: Hocek - Kříž, Mojžíš. ŽK: Rolinc, Koudelka - Jeřábek, Pfeifer, Solil, Toml. Diváci: 768

Viktoria Žižkov - Vítkovice 2:0 (0:0)
Branky: 64. Čapek, 82. Březina. Rozhodčí: Lerch - Šimáček, Hurych. ŽK: Švenger, Guttiner - Matoušek, Holiš. Diváci: 1002.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články