Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dukla porazila v derby Žižkov 2:0, neprůstřelná Jihlava vyhrála v Třinci

V pražském derby porazila Dukla 2:0 Žižkov a vyhoupla se na třetí místo. Fotbalisté Jihlavy ani ve třetím kole druhé ligy nedostali gól, porazili oslabený Třinec na jeho hřišti 1:0 a v čele tabulky mají sedm bodů. O skóre druhé jsou Pardubice, které zdolaly Vlašim stejným výsledkem. První výhru si po dvou remízách konečně připsalo Brno. Jeden z největších favoritů na postup zvítězil v Sokolově 2:0. První body v sezoně získaly Vítkovice, když zápas s nováčkem z pražského Vyšehradu, s nímž prohrávaly v poločase 1:2, otočily na 4:2. Vyhrálo také Ústí nad Labem, které na svém stadionu v závěru dvěma góly udolalo Prostějov 3:1.

Obránce Dukly Praha Lukáš Holík
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Domácí Dukla měla po většinu utkání více ze hry. V prvním poločase se nádhernou ranou z přímého kopu trefil Pablo Gonzalez.

Viktoria sice měla ve druhém dějství několik příležitostí, ale chyběla větší přesnost. V zápase se trefila mezi tyče jen dvakrát. Druhý gól pak přidal z penalty Daniel Tetour a Dukla si vítězství s klidem pohlídala.

"V domácím prostředí jsme nesebevědomí. Se hrou a přechodovou fází jsem spokojený nebyl. Musíme to zlomit, aby hráči ukázali, co dělají v tréninku, ale na to potřebujeme čas," shrnul utkání trenér Dukly Roman Skuhravý.

Varnsdorf remizoval po divoké přestřelce 3:3 s Chrudimí. Za domácí dal dva góly Breda, za hosty se dvakrát prosadil Froněk. Varnsdorf si i ve třetím utkání sezony připsal nerozhodný výsledek, Chrudim ani podruhé venku neprohrála a má čtyři body.

Brněnští ve vyrovnaném prvním poločase v Sokolově trefili tyčku, po změně stran už svoje příležitosti využili. V 73. minutě se jako první prosadil náhradník Bartolomeu krátce po příchodu na hřiště, chvíli po něm přidal pojistku Eismann.

Jihlava zápas v Třinci rozhodla také až ve druhé půli. V 51. minutě dostal červenou kartu domácí brankář Adamuška za faul na Vaculíka. Kapitán Vysočiny sice z penalty přestřelil, ale početní výhodu využil v 72. minutě vítěznou trefou Klobása. Slezané poprvé v ročníku pod novým koučem Habancem nebodovali.

Nováček Líšeň ani ve třetím kole neprohrál a doma Vintrovým gólem z 86. minuty zachránil remízu 3:3 s Hradcem Králové. "Votrokům", kteří nad brněnským soupeřem dvakrát ztratili vedení, naopak vstup do sezony nevyšel a se dvěma body jsou předposlední.

Pardubickou aktivitu v úvodním poločase zužitkoval krátce před pauzou vedoucím gólem Prosek. V 57. minutě mohli hosté vyrovnat z pokutového kopu po Čelůstkově ruce, jenže Pilíka vychytal brankář Letáček. Vlašim utrpěla první porážku v sezoně. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sokolov - Brno

Vyšehrad ve Vítkovicích, kde hraje domácí zápasy i prvoligový Baník Ostrava, vedl od sedmé minuty po gólu Vernera přímo z rohu. Matoušek rychle srovnal, v 37. minutě měli hosté ještě jednou navrch po Čvančarově obstřelu, ale druhá půle už patřila domácím. Nejprve si dal v 62. minutě vlastní gól Pardubský, za čtyři minuty napálil odražený míč k tyči Praus a v závěru přidal pojistku střídající Kania.

V Ústí padly všechny čtyři branky až po přestávce. V 58. minutě poslal domácí tým do vedení jemnou tečí Matějka, v 78. minutě střídající Šteigl ihned po příchodu na trávník srovnal, ale v 83. a 88. minutě se trefili Miskovič s Krátkým a zajistili Severočechům první vítězství v sezoně.

Výsledky 3. kola:

Dukla Praha - Žižkov 2:0 (1:0)
Branky: 21. González, 74. Tetour z pen. Rozhodčí: Adámková - Poživil, Matoušek. ŽK: Douděra, Chlumecký - Březina, Urbanec. Diváci: 1227. 

Třinec - Jihlava 0:1 (0:0)
Branka: 72. Klobása. Rozhodčí: Dorušák, Horák, Mikeska. ŽK: Gáč, Janoščín, Arroyo (všichni Třinec). ČK: 51. Adamuška (Třinec). Diváci: 1497.

Pardubice - Vlašim 1:0 (1:0)
Branka: 43. Prosek. Rozhodčí: Vojkovský - Myška, Bureš. ŽK: Černý - Broukal. Diváci: 716.

Sokolov - Brno 0:2 (0:0)
Branky: 73. Bartolomeu, 79. Eismann. Rozhodčí: Hocek - Dobrovolný, Leška. ŽK: Glaser, Červenka, Machek - Bariš, Zikl. Diváci: 1240

Ústí nad Labem - Prostějov 3:1 (0:0)
Branky: 58. Matějka, 83. Miskovič, 88. Krátký - 78. Šteigl. Rozhodčí: Cihlář - Mokrusch, Kubr. ŽK: Peterka - Schuster, Střeštík, Pernackij, Biolek, Šteigl. Diváci: 871.

Vítkovice - Vyšehrad 4:2 (1:2)
Branky: 11. Matoušek, 62. vlastní Pardubský, 67. Praus, 90. Kania - 7. Verner, 37. Čvančara. Rozhodčí: Hanousek - Dresler, Váňa. ŽK: Matoušek, Kovařík, Motyčka - Pardubský, Gebert. Diváci: 624.

Líšeň - Hradec Králové 3:3 (1:2)
Branky: 9. a 48. Hladík, 86. Vintr - 4. Šípek, 27. Vlkanova, 69. Frýdek. Rozhodčí: Berka - Novák, Ratajová. ŽK: Bednář, Jeřábek, Krška - Šípek, Prekop, Kopečný, Vlkanova. Diváci: 1572.

Varnsdorf - Chrudim 3:3 (1:1)
Branky: 56. a 68. Breda, 23. Rudnytskyy - 42. z pen. a 81. Froněk, 49. Dostálek. Rozhodčí: Ginzel - Hurych, Klupák. ŽK: Richter, Bláha - Froněk, Kesner, Janoušek. ČK: 72. Kubista (Varnsdorf). Diváci: 805.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články