Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Dukla veze tři body z Hradce, Líšeň už je na tom lépe než Zbrojovka

Hned tři červené karty viděli hráči v utkání Žižkova se Sokolovem. Výhru vybojovali Pražané v závěru i přesto, že hráli v početní nevýhodě. Druholigový nováček z Líšně nečekaně zvítězil v druhém kole FNL na hřišti Chrudimi 3:1. Líšeň si zatím překvapivě vede lépe než druhý brněnský tým v soutěži Zbrojovka, která coby hlavní aspirant na postup v úvodních dvou kolech jen remizovala. Po nerozhodném výsledku 2:2 ve Vlašimi hrála doma s Pardubicemi 1:1. Dukla zvládla lépe závěr a veze cenné tři body z Hradce Králové po výhře 2:0.

Lukáš Magera se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

V Hradci se v zápase s Duklou šance přelévaly na obou stranách a postupem času v druhé půli získávali navrch domácí. Jenže gól nedali ani v nejvyloženějších pozicích, jednou jim radost pokazilo břevno. V 84. minutě pak otevřel skóre po brejku střelou z hranice vápna hostující Tetour a pojistku přidal v závěru Holík.

Pražané tak po jarním sestupu z nejvyšší soutěže získali po úvodní porážce s Třincem první body v sezoně, naopak "votroci" po bezbrankové remíze v Sokolově ani podruhé v ročníku neskórovali.

Žižkov začal proti Sokolovu lépe a v sedmé minutě otevřel skóre Urbanec z penalty. Na začátku druhé půle Viktorii zkomplikoval situaci Diviš, jenž za tvrdý faul dostal červenou kartu. Sokolov využil přesilovku už po pěti minutách díky brance střídajícího Selnara.

Závěr nabídl velké drama. V 80. minutě byl vyloučen také hostující Mejdr po druhé žluté kartě a chvíli nato musel předčasně ze hřiště ještě další žižkovský hráč Cabaňa. Pražané se však i v devíti dokázali prosadit a ve třetí minutě nastavení zápas rozhodl Opluštil po standardní situaci.

Favorizovaná Chrudim sice proti Líšni od čtvrté minuty vedla, ale hosté po přestávce třemi góly skóre otočili. Líšeň si zatím překvapivě vede lépe než druhý brněnský tým v soutěži Zbrojovka, která coby hlavní aspirant na postup v úvodních dvou kolech jen remizovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Dukla

Jihlava se po úvodní bezbrankové remíze v Ústí nad Labem dočkala první výhry v sezoně. Jeden ze spolufavoritů soutěže vstřelil proti Vítkovicím všechny tři góly až po přestávce. Dvakrát se prosadil Stanislav Klobása a pojistku přidal Mohamed Tijani.

První vítězství v sezoně si po úvodní remíze 2:2 s Brnem připsala i Vlašim. V Prostějově přežila několik šancí a rozhodla těsně po pauze, kdy se trefil Petr Breda.

Zbrojovka brzy skórovala, v šesté minutě proměnil pokutový kop kapitán Magera. Východočeši odpověděli v 17. minutě zásluhou Kohúta, který z vápna vyslal přízemní střelu na zadní tyč.

V nastaveném čase prvního poločasu mohly Pardubice dokonat obrat, Černému ale na zadní tyči po Čelůstkově centru chyběl kousek k zakončení.

Po změně stran se neprosadil hlavou domácí Růsek a na druhé straně neuspěl Hlavatý, jehož střela z šestnáctky orazítkovala břevno. Pardubice bodovaly i ve druhém zápase, když v úvodu soutěže zdolaly Žižkov 2:1.

Nováček Vyšehrad doma porazil Ústí nad Labem 4:1 a připsal si první vítězství v ročníku. Dvě branky vstřelil Verner, jednou se prosadili Vejvar a Čvančara. Za hosty, kteří mají po dvou kolech jeden bod, snížil na 1:2 Peterka. Jeho spoluhráč Krátký neproměnil penaltu.

Třinec remizoval ve Varnsdorfu 2:2 a po úvodní výhře 3:2 na Dukle venku opět bodoval. Domácí v první půli poslal do vedení Rudnytskyy, Slezané po změně stran otočili vývoj zápasu díky Kubalovi a Omastovi, ale Micovčák v 83. minutě rozhodl o dělbě bodů. Varnsdorf má zatím na kontě dva body za dvě remízy.

Výsledek 2. kola Fotbalové národní ligy:

Brno - Pardubice 1:1 (1:1)

Branky: 6. Magera z pen. - 17. Kohút. Rozhodčí: Denev - Hájek, Dohnálek. ŽK: Vintr - Hlavatý. Diváci: 3520.

Chrudim - Líšeň 1:3 (1:0)

Branky: 4. Janoušek - 53. Krška, 56. Vintr, 90.+2 Rolinek. Rozhodčí: Hocek - Blažej, Hock. ŽK: Čáp - Minařík, Hlavica, Hladík. Diváci: 1456.

Žižkov - Sokolov 2:1 (1:0)

Branky: 7. Urbanec z pen., 90.+3 Opluštil - 55. Selnar. Rozhodčí: Orel - Mikeska, Bureš. ŽK: Opluštil, Tusjak, Egídio - Jakub Dvořák I., Mejdr, Čihák, Glaser, Selnar. ČK: 50. Diviš, 82. Cabaňa - 80. Mejdr. Diváci: 1168

Jihlava - Vítkovice 3:0 (0:0)

Branky: 60. a 70. Klobása, 85. Tijani. Rozhodčí: Cihlář - Paták, Horák. ŽK: Vaculík - Praus, Mikula. Diváci: 893.

Varnsdorf - Třinec 2:2 (1:0)

Branky: 38. Rudnytskyy, 83. Micovčák - 50. Kubala, 71. Omasta. Rozhodčí: Hanousek - Myška, Lakomý. ŽK: Richter, Bláha - Vaněk, Kubala. Diváci: 895.

Prostějov - Vlašim 0:1 (0:0)

Branka: 52. Breda. Rozhodčí: Dorušák - Vodrážka, Batík. ŽK: Koudelka, Sus - Svoboda, Skopec, Jelínek. Diváci: 920.

Vyšehrad - Ústí nad Labem 4:1 (1:0)

Branky: 27. a 90.+3 z pen. Verner, 66. Vejvar, 90.+1 Čvančara - 82. Peterka. Rozhodčí: Ardeleanu - Hurych, Matoušek. ŽK: Verner, Drozda, Otáhal, Čvančara - Pimpara, Strada, Tvrdoň. Diváci: 658.

Hradec Králové - Dukla Praha 0:2 (0:0)

Branky: 84. Tetour, 90. Holík. Rozhodčí: Cieslar - Melichar, Klupák. ŽK: Kvída, Zbrožek, Prekop, Černý - Souček. Diváci: 1193.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články