Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zbrojovka udolala sparťanskou rezervu a vede FNL o sedm bodů, Dukla se topí v krizi

Na brněnském stadionu Srbská se odehrál magnet 10. kola druhé nejvyšší soutěže, ve kterém vedoucí Zbrojovka porazila Spartu "B" 2:1. V tabulce jí proto odskočila na rozdíl sedmi bodů. Zásluhou lepšího skóre přeskočil letenský klub Varnsdorf, který remizoval bez branek v Chrudimi. Čtvrtá je rovněž s 18 body Líšeň po remíze 1:1 v Opavě. Dukla prohrála na Julisce s Prostějovem 0:1.

Jakub Řezníček slaví gól proti Jihlavě
zdroj: Facebook FC Zbrojovka Brno

Líšeň vedla na hřišti exligového celku od 32. minuty po Málkově proměněné penaltě. Také Slezané skórovali z pokutového kopu, z nějž v 90. minutě nezaváhal Helešic. Opava neprohrála čtvrté kolo po sobě, brněnský celek dokonce páté v řadě. Po čtyřech zápasech však nebodoval naplno.

Brno vykročilo za čtvrtým skalpem soupeře v řadě už ve 12. minutě, kdy se prosadil po rychlé akci Přichystal. Hosté sice na začátku druhé půle vyrovnali Sejkem, ale svěřenci trenéra Richarda Dostálka získali hned po rozehrávce ztracené vedení zpět. Centr Adama Fouska vyrazil brankář František Kotek jen k Přichystalovi a ten svou druhou trefou v utkání rozhodl. Brněnský záložník zaznamenal už pátý gól z posledních tří zápasů.

Nedávný účastník nejvyšší soutěže neprohrál ve druhé lize sedmkrát v řadě, rezervní tým Sparty naopak nebodoval podruhé za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno – Sparta Praha "B"

Trápení Dukly pokračuje

Třetí porážku z posledních čtyř duelů utrpěla Dukla. Někdejší lídr soutěže inkasoval s Prostějovem rozhodující branku už v 7. minutě, kdy se trefil povedenou ranou Jakub Urbanec. Šlo o jeho první gól v sezoně.

Domácí měli několik šancí na vyrovnání, ale střelu Štěpána Šebrleho vyhlavičkoval z brankové čáry Jan Schaffartzik a ve druhé půli příležitost Jana Peterky zastavila prostějovská obrana.

Hanáci vyhráli třetí druholigový zápas z posledních čtyř a dotáhli se na pátou Duklu na rozdíl jediného bodu. Poprvé je vedl trenér Daniel Šmejkal, jenž nahradil Jiřího Jarošíka, který převzal v nejvyšší soutěži Teplice po odvolaném Radimu Kučerovi.

Jihlava ukončila sérii bez vítězství

Jihlava porazila Táborsko 3:1 a přerušila šňůru tří zápasů bez vítězství. Jihočeši dohrávali v devíti poté, co byli po dvou žlutých kartách ve druhé půli vyloučeni Roman Holiš a Muhamed Tijani. Táborsko zůstává s 16 body sedmé, aktuálně devátá Jihlava se mu přiblížila na rozdíl dvou bodů.

Dobrou formu z posledních týdnů potvrdil Vyškov. Nováček druhé nejvyšší soutěže v domácím azylu v Drnovicích udolal Ústí nad Labem 1:0 gólem Ilka v 80. minutě a vyhrál počtvrté z posledních pěti kol.

Naopak dál se nedaří Žižkovu. Ambiciózní Viktoria prohrála po brance Petráně z penalty v Třinci 0:1 a utrpěla čtvrtou porážku z posledních pěti kol. Slezané si připsali druhé vítězství v druholigové sezoně a opustili poslední místo, kam klesla Chrudim.

10. kolo druhé fotbalové ligy:

Brno - Sparta Praha "B" 2:1 (1:0)
Branky:
12. a 48. Přichystal - 47. Sejk. Rozhodčí: Batík - Kotík, Melichar. ŽK: Řezníček - Vácha, Šimáček. Diváci: 4018.

Dukla Praha - Prostějov 0:1 (0:1)
Branka: 7. Urbanec. Rozhodčí: Křepský - Mikeska, Dresler. ŽK: Fábry, Kozma, Ruml, Peterka, Adediran, Rada, Doumbia - Omale, Zapletal, Žák, Jiráček. Diváci: 506.

Jihlava - Táborsko 3:1 (2:0)
Branky: 16. Vedral, 29. Pojezný, 90.+3 Fila - 52. Tijani. Rozhodčí: Radina - Šimáček, Líkař. ŽK: Křišťál, Araujo-Wilson - Miranda da Costa, Tusjak, Holiš, Boula, Tijani. ČK: 77. Holiš, 90.+2 Tijani. Diváci: 433.

Vyškov - Ústí nad Labem 1:0 (0:0)
Branka: 80. Ilko. Rozhodčí: Krejsa - Slavíček, Machač. ŽK: Simr - Krobot, Písačka. Diváci: 662.

Chrudim - Varnsdorf 0:0
Rozhodčí: Ginzel - Dobrovolný, Vyhnanovský. ŽK: Kesner, Drahoš, Řezníček - A. Richter, M. Richter, Šimon, Kouřil, Breda. Diváci: 520.

Třinec - Viktoria Žižkov 1:0 (0:0)
Branka: 57. Petráň z pen. Rozhodčí: Zaoral - Flimmel, Pečenka. ŽK: Adamuška, Hýbl, Juřena, Bolf, Ntoya - Švenger, Muleme, Batioja. Diváci: 230.

Opava - Líšeň 1:1 (0:1)
Branky: 90. Helešic z pen. - 32. Málek z pen. Rozhodčí: Kvítek - Ratajová, Poživil. ŽK: Hnaníček, Rychlý, Pisačič, Helešic - Silný, Zikl, Ševčík, Málek. Diváci: 1161.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články