Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Béčko Sparty zvládlo malé derby. Vlašim přehrála Líšeň a vyměnila ji na druhém místě FNL

Vlašim zvítězila v Líšni poměrem 3:1 a poskočila před soupeře na druhé místo tabulky druhé nejvyšší soutěže. Další zajímavé utkání 18. kola se hrálo na Žižkově. Domácí Viktoria, která bojuje o záchranu, hrála od 38. minuty v deseti a i přes statečný vzdor padla s rezervou Sparty 1:2. Rozhodující gól malého pražského derby vstřelil Petr Pudhorocký ve třetí minutě nastaveného času. Opava doma porazila Třinec 3:0 a další ze spolufavoritů soutěže Dukla Praha remizovala 1:1 v Chrudimi. Tabulku suverénně vede Zbrojovka Brno. V předehrávce porazila Jihlavu 3:0.

Hráči sparťanského B-týmu
zdroj: sparta.cz

Sparťanské béčko poslal do vedení ve 24. minutě Turyna. Domácí Aggoun dostal za čtvrt hodiny červenou kartu, přesto oslabená Viktoria v nastavení první půle vyrovnala díky proměněné penaltě Kopičára.

Až těsně před koncem zápasu Pudhorocký rozhodl o triumfu letenského mužstva, které uspělo po dvou porážkách a je čtvrté v tabulce. Žižkov v soutěži čeká na výhru 14 kol od poloviny srpna.

Varnsdorf porazil Příbram 3:0 a poskočil na čtvrté místo. Dva góly vstřelil v úvodním poločase Dordič, po změně stran zvýšil Schön. Domácí potřetí za sebou zvítězili bez inkasované branky, Středočeši prohráli po třech kolech a jsou třináctí.

Táborsko na svém hřišti remizovalo 1:1 s nováčkem Vyškovem. Ve 26. minutě otevřel skóre hostující Vintr, krátce po změně stran odpověděl Plachý. Deváté Táborsko protáhlo sérii bez výhry na šest utkání, hostům patří 11. příčka.

Zbrojovka si poradila s Jihlavou

Hosty poslal do vedení ve 34. minutě Blecha. Po změně stran si dal vlastní gól Lacko, skóre uzavřel z penalty Řezníček. Třiatřicetiletý útočník je s 12 trefami nejlepším střelcem soutěže. Jihlava nevyhrála páté kolo po sobě, po čtyřech zápasech nebodovala a je dvanáctá.

Líšeň utrpěla teprve druhou domácí porážku v této sezoně druhé ligy. Vlašim na půdě brněnského celku vedla 2:0, v 85. minutě sice snížil domácí Černín, ale z další akce podtrhl výhru hostů střídající Solomon.

Opava si připsala první jarní vítězství a v druhé lize bodovala po dvou porážkách za sebou. Slezané dali v regionálním derby proti Třinci všechny tři branky až v závěrečné půlhodině. Hostujícímu celku patří sestupová předposlední příčka o skóre za Chrudimí.

Východočeši poskočili na 14. místo díky domácí remíze s Duklou. Oba góly padly během minuty v polovině úvodního dějství. Pražané z osmé pozice neúplné tabulky ztrácejí sedm bodů na třetí příčku, která znamená účast v baráži. Ve zbylém dnešním duelu Prostějov podlehl Ústí nad Labem 0:2.

Výsledky 18. kola druhé fotbalové ligy:

Jihlava - Zbrojovka Brno 0:3 (0:1), Chrudim - Dukla Praha 1:1 (1:1), Líšeň - Vlašim 1:3 (0:1), Opava - Třinec 3:0 (0:0), Prostějov - Ústí nad Labem 0:2 (0:1), Jihlava - Brno 0:3 (0:1), Viktoria Žižkov - Sparta Praha B 1:2 (1:1), Varnsdorf - Příbram 3:0 (2:0), Táborsko - Vyškov 1:1 (0:1)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články