Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zbrojovka otevřela druholigové jaro ve velkém stylu, Dukla a Sparta B odkládají zápasy

Brno pokračuje ve spanilé jízdě druhou ligou a bezpečně se blíží k návratu do nejvyšší soutěže. Jarní část soutěže otevřeli svěřenci Richarda Dostálka jasnou výhrou 4:1 nad Prostějovem. Zbrojovka vede tabulku o dvanáct bodů před Vlašimí. Další brněnský klub Líšeň pouze remizoval 2:2 v Ústí nad Labem. Vyškov zvítězil 4:1 nad Opavou. Na poslední chvíli vypadly dva zápasy kvůli nezpůsobilému hřišti. Dukla v sobotu nebude hrát s Jihlavou a Sparta B musela odložit nedělní utkání proti Varnsdorfu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Prostějov

Brno poslal do vedení po necelé půlhodině hry Ševčík. Ještě v prvním poločase zvýšil Přichystal. Hosté snížili tři minuty po pauze zásluhou Koudelky, ale Přichystal vzápětí vrátil domácímu týmu dvougólové vedení. V nastaveném čase uzavřel skóre povedenými nůžkami nejlepší střelec druhé ligy Řezníček.

Opava začala v Drnovicích proti Vyškovu lépe a v 19. minutě ji poslal do vedení Pikul. Ještě do pauzy ale vyrovnal vlastní brankou Janoščin a druhý poločas už jednoznačně patřil Vyškovu, za který se postupně trefili Klesa, Cabadaj a Vintr.

Vlašim vstoupila do jarní části druhé ligy domácí výhrou 2:1 nad Táborskem a poskočila na druhé místo tabulky. Po neúplném 17. kole Středočeši ztrácí 12 bodů na vedoucí Zbrojovku Brno. Utkání mezi Spartou B a Varnsdorfem bylo odloženo kvůli nezpůsobilému hřišti.

Všechny branky ve Vlašimi padly už v prvním poločase. Domácí poslal do vedení po půl hodině hry Suchan a ve 42. minutě zvýšil Rigo. Těsně před pauzou snížil Tijani z penalty. Deváté Táborsko už po změně stran manko nedotáhlo a ve druhé lize nezvítězilo popáté za sebou.

17. kolo druhé fotbalové ligy:

Brno - Prostějov 4:1 (2:0)
Branky: 37. a 50. Přichystal, 29. Ševčík, 90.+1 Řezníček - 48. Koudelka. Rozhodčí: Křepský - Dresler, Bureš. ŽK: Kopřiva, Kušej, Píchal (všichni Prostějov). Diváci: 3014.

Ústí nad Labem - Líšeň 2:2 (0:1)
Branky: 64. Tymošenko, 70. Krobot - 24. Zikl, 86. Toutou Mpondo. Rozhodčí: Starý - Leška, Černoevič. ŽK: Tymošenko - Jeřábek. Diváci: 623.

Vyškov - Opava 4:1 (1:1)

Branky: 28. vlastní Janoščin, 49. Klesa, 72. Cabadaj, 74. Vintr - 19. Pikul. Rozhodčí: Petřík - Pfeifer, Hádek. ŽK: Lahodný, Matys, Cabadaj (všichni Vyškov). Diváci: 621.

1. FK Příbram - Viktoria Žižkov 2:1 (1:1)

Branky: 5. Halinský, 51. Novotný - 16. Kopičár. Rozhodčí: Orel - Ratajová, Poživil. ŽK: Tregler, Halinský, Soldát, Antwi (všichni Příbram). Diváci: 671

Vlašim - Táborsko 2:1 (2:1)

Branky: 34. Suchan, 42. Rigo - 45.+1 Tijani z pen. Rozhodčí: Nehasil - Hrabovský, Melichar. ŽK: Gning, Hyský (trenér) - Šplíchal, Tusjak. Diváci: 430

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články