Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Zvedne Slavia plzeňskou rukavici? V Edenu nastoupí proti lepšící se Dukle

Po utrápeném vítězství plzeňských fotbalistů nad Slováckem se obhájci titulu posunuli do čela nejvyšší soutěže o bod před pražskou Slavii. Sešívaní mají ovšem k dispozici dohrávku s předposlední Duklou. V případě "povinného" skalpu soupeře se na první místo pochopitelně vrátí. Celek z Julisky nicméně přijede do Edenu posilněn dvěma výhrami bez obdrženého gólu.

Slavia - Dukla
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Slavia opanovala šest z posledních sedmi kol a ve čtvrtek vyhrála 1:0 v Evropské lize v Kodani. "Je to lepší, než když jsme se vrátili z Petrohradu. V uvozovkách nám vše hraje do karet, ale pravda leží na hřišti," řekl slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

"Nesmíme se dívat na tabulku, nesmíme nic podcenit. Je to jiná Dukla, než která odstartovala ligu. Přišel nový výborný trenér, noví hráči - hlavně Ďurica, který jim výborně diriguje hru. Změnili organizaci a rozestavení. Hrají na tři stopery, de facto pět obránců. Přestali dostávat góly a v posledních duelech začali získávat body," dodal Trpišovský.

Jeho tým má s 28 vstřelenými góly nejlepší útok ligy a se 7 inkasovanými také nejlepší obranu. "Musíme navázat na naše předchozí domácí utkání. Zápasy Dukly jsou vedeny na minimum šancí na obou stranách, takže budeme muset soupeře rozkombinovat a dostat ho pod tlak. Musíme se dobře pohybovat, hlavně dobře začít a vyrovnat se i se změnami v sestavě, které budou," zakončil Trpišovský.

Aktuální formou Slavie se zabýval i nový díl Fotbal fokus podcastu:   

Dukla v 16 ligových střetnutích se Slavií ještě nevyhrála. Velkým outsiderem je tým z Julisky i nyní, nicméně pod novým trenérem Romanem Skuhravým se zvedl a v pěti kolech získal pod jeho vedením deset bodů.

I přesto zůstává předposlední a s 10 vstřelenými góly má nejhorší útok ligy. "Nesnáším roli outsidera, ale bohužel jím v zápase v Edenu jsme. Na druhou stranu se můžeme soustředit na svou hru a poctivě pracovat. Slavia je první, úspěšně se prezentuje v Evropě a my se s ní můžeme konfrontovat," uvedl Skuhravý.

"Potřebujeme podat nadstandardní výkon se snahou eliminovat činnost v zakončení soupeře, standardní situace a rychlost v přechodové fázi," doplnil. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články