Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zlín začal přípravu bez Condeho, o kterého nejspíš přijde. Ševci pak jednají o Ciciliovi

Fotbalisté Zlína začali letní přípravu na novou sezonu bez jedné z opor Cheicka Oumara Condeho. Jednadvacetiletý guinejský záložník dostal od "ševců" povolení vyjednávat o přestupu do nejmenovaného zahraničního klubu, transfer by mohl být hotový už dnes. Dvanáctý tým uplynulé prvoligové sezony zatím příliš změn nehlásí, testovat bude slovenského krajního beka Adriána Slávika. Zlínští by rádi přivedli především hrotového útočníka, může jim být Rigino Cicilia ze Slovácka.

O Condeho usilovaly i elitní české kluby, nakonec ale podle všeho uspěje zájemce ze zahraničí. "Celý víkend i dnes vyjednáváme, věřím, že během dneška to sladíme a vše dopadne. Je to zajímavé i pro nás, je to transfer do zahraničí. Nechtěl bych být konkrétní, ale mohu říct, že ten tým bude hrát předkolo Ligy mistrů. Pro některé naše kluky to může být signál, že pokud tomu dají vše, dá se i ze Zlína jít do kvalitního zahraničního klubu," řekl generální manažer klubu Zdeněk Grygera.

Jediným nováčkem na startu přípravy byl pravý obránce Slávik. Třiadvacetiletý slovenský bek bude ve Zlíně na zkoušce z Trenčína. "Je to rychlostní typ na kraj obrany, může být zajímavý," poznamenal trenér Jan Jelínek, který při zápasech kvůli chybějící licenci oficiálně zastává roli asistenta.

Ve Zlíně pokračuje bývalý reprezentant Adam Hloušek a "ševci" by rádi udrželi také křídelníka Rudolfa Reitera, jemuž na konci června vyprší roční hostování. Později se do přípravy zapojí útočník Lamin Jawo a stále zraněný je objev podzimní část minulé sezony záložník David Tkáč. Mužstvo opustili obránce Lukáš Vraštil a člen širšího kádru Martin Nečas.

Zlínští potřebují přivést především klasického hrotového útočníka, který jim po únorovém odchodu Tomáše Poznara schází. Spekuluje se o zájmu o Ciciliu ze Slovácka. "Já bych ho uvítal, věřím, že je ve hře," uvedl Jelínek.

"Díváme se na tuhle pozici (útočníka). Neočekáváme, že by přišlo pět šest hráčů, to určitě ne. Přestupní termín je dlouhý, bude se to hýbat. Věřím, že se hlavně budeme vyhýbat zraněním, kterých jsme měli v minulé sezoně hodně. To bude nejdůležitější," dodal Grygera.

Zlín opouští titulární partner Fastav, brzy by ho ale měl nahradit nový sponzor. "Jsme velice blízko změny názvu klubu, dohody s novým titulárním partnerem. Chybí nám posledních pár dnů jednání, dořešení detailů. Rozpočet by se měl pohybovat na podobné úrovni jako v posledním roce," řekl Grygera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články