Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Zlín nezaváhal s Karvinou a vystoupal na třetí místo

Podzimní tažení fotbalistů Zlína pokračovalo i ve 14. kole nejvyšší soutěže. Svěřenci trenéra Michala Bílka porazili před vlastními příznivci Karvinou 2:1, zvítězili podruhé za sebou a před zítřejším derby pražských "S" se posunuli na třetí místo. Naopak Slezané po druhé porážce za sebou klesli na předposlední příčku. O zisku plného počtu bodů Zlína rozhodli v úvodu druhého poločasu Pavel Vyhnal s Liborem Holíkem. 

Radost zlínských hráčů
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Věděl jsem, že nás čeká těžké utkání, Karvinou jsem viděl v několika zápasech. Tým je bojovný a pracovitý. Naše vítězství je proto cenné," řekl zlínský trenér Michal Bílek.

Zajímavé momenty prvního poločasu nabídlo pouze úvodních deset minut, kdy obě mužstva naznačila útočné možnosti. V šesté minutě zahrozila Karviná po Letičově centru, ale Gubovu hlavičku zastavila tyč. O minutu později se po rohovém kopu odrazil míč k Letičovi, jehož tvrdá rána z hranice vápna těsně minula zlínskou branku. V desáté minutě kontrovali domácí střelou Vyhnala do tyče.

Po slibném úvodu se Karviná zatáhla na vlastní polovinu a spoléhala převážně na urputnou defenzivu. Domácí se snažili projít přes obrannou hráz kombinační hrou, ale do přestávky mezeru v zadních řadách soupeře nenašli. "V prvním poločase jsme měli sice tlak, dobře drželi míč, ale nemohli jsme se dostat do šancí. O poločase jsme si řekli, že je potřeba hrát trpělivě a spoléhat více na kolmé přihrávky," uvedl Bílek.

Zlín pak udeřil hned po změně stran. Ve 46. minutě unikl po levé straně Bartošák a po jeho přesném centru otevřel skóre hlavou Vyhnal. V lize skóroval poprvé od února 2012. Karviná se ještě ani nestačila z šoku probrat a inkasovala podruhé. Po nedorozumění zadáků unikl Libor Holík, který přízemní střelou o pouhé dvě minuty později zvýšil zlínský náskok. Připsal si druhý ligový gól v kariéře.

Hosté pak otevřeli hru a často také hrozili rychlými protiútoky. Jeden z nich v 74. minutě využil po úniku z pravé strany Galuška, jenž přízemní střelou překonal brankáře Dostála. Také Galuška se v nejvyšší soutěži trefil teprve podruhé, ale Zlín už těsnou výhru ubránil.

"Zápas jsme si prohráli sami vlastní nekoncentrovaností, dostali jsme rychle dva góly. Udělali jsme hrubé individuální chyby, které soupeř potrestal. I když se nám podařilo snížit, tak už to na zvrat nestačilo," hodnotil stoper Karviné Marek Janečka.

14. kolo první fotbalové ligy:

Fastav Zlín - MFK Karviná 2:1 (0:0)

Branky: 46. Vyhnal, 48. Libor Holík - 74. Galuška. Rozhodčí: Pechanec - Hájek, Ratajová. ŽK: Dostál - Dramé. Diváci: 3372.

Michal Bílek (trenér Zlína): "Věděl jsem, že nás čeká těžké utkání, Karvinou jsem viděl v několika zápasech. Tým je bojovný a pracovitý, nevypustí jediný souboj. Naše vítězství je proto cenné. V prvním poločase jsme měli sice tlak, jenže soupeř si vypracoval hned v úvodu šanci. My jsme nastřelili tyčku. Dobře jsme drželi míč, ale nemohli jsme se dostat do šancí. O poločase jsme si řekli, že je potřeba hrát trpělivě a spoléhat více na kolmé přihrávky. Úvod druhé půle nám vyšel fantasticky, dali jsme dva góly. Škoda závěru, který byl pro nás hodně těžký. Soupeř vycítil šanci a utkání bylo až do poslední minuty napínavé. Máme tři body, jsme spokojeni."

Roman Nádvorník (trenér Karviné): "Do utkání jsme vstoupili v prvních deseti minutách dobře, trefili jsme i tyčku. Potom jsme ale přestali hrát a nechali se soupeřem zatlačit. Ztratili jsme aktivitu, byli jsme hodně pasivní. Ve druhém poločase jsme začali úplně špatně. Triviální chybou, která se nevidí ani na nižších úrovních, jsme dostali branku. Velice rychle jsme následně inkasovali druhý gól, přičítám to nekoncentrovanosti. Po druhém gólu jsme začali více běhat a napadat soupeře. Dostali jsme se i do šancí, jenže jsme dvakrát netrefili ve vyložené příležitosti branku. V závěru jsme měli tlak, ale už se nám vyrovnat nepodařilo. Poslední půlhodina zápasu je jediné, za co mohu mužstvo pochválit, což je nicméně málo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články