Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Zlín do jara vyběhne pod novým koučem, Jelínek byl odvolán

U fotbalistů Zlína skončil kvůli neuspokojivým výsledkům hlavní kouč Jan Jelínek. Na lavičce předposledního týmu nejvyšší soutěže nebudou pokračovat ani asistent David Hubáček a trenér gólmanů Otakar Novák. Pohárový duel s Vyškovem, kterým "Ševci" zakončí podzimní část sezony, odkoučují ve čtvrtek Vít Vrtělka s Petrem Jiráčkem.

"I když to pro nás nebylo jednoduché, na základě posledních výsledků jsme se rozhodli ihned reagovat. Tým potřebuje nutně nový impulz. Chci poděkovat Janu Jelínkovi a jeho asistentům za veškeré úsilí, které se snažili klubu odevzdat," uvedl generální manažer klubu Zdeněk Grygera.

Čtyřicetiletý Jelínek vedl Zlín od loňského května a minulou sezonu s ním obsadil 12. místo. Po 16 kolech aktuálního ročníku je ale tým jen o dva body před posledními Pardubicemi. "Ševci" zvítězili v jediném z posledních deseti kol a ligový podzim zakončili čtyřmi porážkami. Naposledy Zlín podlehl v neděli doma 0:4 pražské Slavii.

Jelínkovo odvolání je čtvrtou trenérskou změnou v ligové sezoně. U týmu Pardubic vystřídal Radoslav Kováč dvojici Jiří Krejčí, Jaroslav Novotný a mužstvo Baníku Ostrava místo Pavla Vrby převzal Pavel Hapal. Na konci října skončil Jozef Weber v Českých Budějovicích, místo něj Dynamo povedou Tomáš Zápotočný s Markem Niklem.

Účinkování Zlína v podzimní části sezony se věnoval i nejnovější Fotbal fokus podcast:


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články