Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Zlín čtyřmi góly za poločas sestřelil Hradec, uspěly i Pardubice. Slovácko je po výhře v Boleslavi třetí

Zlín zvítězil v 19. kole první ligy nad Hradcem Králové 4:0 a na patnáctém místě tabulky odskočil Českým Budějovicím, které remizovaly 0:0 proti Bohemians, na rozdíl tří bodů. Ševci prožili svůj nejlepší první poločas v české lize, když stihli všechny góly už do poločasové přestávky. Uspěly i Pardubice, které uťaly sérii čtyř porážek a přehrály Liberec 2:0. Slovácko zvítězilo v Mladé Boleslavi 1:0, o jedinou branku se v 59. minutě postaral Matěj Valenta. Jablonec se rozešel bez branek s Karvinou a poosmé v sezoně remizoval.

Radost fotbalistů Zlína
zdroj: ČT4 autor: Dalibor Glück

Zlín rozdrtil Hradec Králové 4:0 a po třech kolech zvítězil

Zajímavé momenty úvodu zápasu se odehrály při standardních situacích. Zatímco Hradec tu svoji z 18 metrů pokazil nepovedeným signálem, Zlínští v 10. minutě brankáři Bajzovi zavařili a Simerského střelu musela zblokovat na roh obrana Východočechů.

Ve 13. minutě unikl po levé straně Čelůstka, jeho přízemní centr našel v malém vápně kopačku Žáka a ten zblízka otevřel skóre.

Votroky vyburcoval inkasovaný gól k větší aktivitě. Horák z 20 metrů trefil břevno a ve 22. minutě mohl vyrovnat také Krejčí, ale to by musel centr Vašulína z hranice malého vápna usměrnit mezi tyče.

Druhé branky se tak dočkali domácí a měli jistou dávku štěstí. Do Vukadinovičovy střely z 22 metrů se připletl v šestnáctce Žák a od jeho hlavy změnil míč dráhu letu tak, že Bajza nemohl zareagovat.

Hradec pokračoval v nátlakové hře, Juliš se prodral slalomem až před Dostála, jenže gól nedal. Zlínský gólman lapil i střelu Vašulína.

Naopak domácí se potkali s maximální efektivitou svých akcí a během dvou minut dokázali navýšit své vedení na 4:0.

Nejprve ve 40. minutě Bužek vrátil míč na Janetzkého, jehož křížná rána zapadla k levé tyči. Krátce nato po rohu nikým nehlídaný Bartošák vypálil přesně pro změnu k pravé tyči.

"Byl to z naší strany fantastický první poločas. Dařil se nám přechod do útoku, byli jsme efektivní a zaslouženě jsme vedli," řekl zlínský trenér Bronislav Červenka.

"Z naší strany to bylo zoufalé. My jsme hráli a Zlín dával branky, které byly za našeho pohledu laciné," konstatoval kouč Východočechů Václav Kotal.

Hosté po přestávce s třemi novými tvářemi pokračovali v ofenzivě, místy přišpendlili ševce k vlastní šestnáctce, které ale kraloval gólman Dostál.

V 59. minutě vytáhl zázračně od tyče hlavičku Vašulína, vzápětí zlikvidoval únik Juliše a o pár sekund později zarmoutil Kučeru, jehož hlavička také směřovala do sítě.

Hradec ve Zlíně v lize nebodoval po pěti zápasech. Ševci si připsali nejvýraznější výhru od dubna, kdy při svém rekordu rozdrtili České Budějovice 5:1.

FC Zlín – FC Hradec Králové 4:0 (4:0)

Branky: 13. a 25. Žák, 40. Janetzký, 42. Bartošák. Rozhodčí: Kvítek – Nádvorník, Novák – Adámková (video). ŽK: Janetzký – Kodeš, Klíma, Leibl. Diváci: 1987.

Zlín: Dostál – Fantiš, Simerský, Didiba, Čelůstka – Bužek, Janetzký (88. Švach) – Vukadinovič (90. Kulíšek), Tkáč (83. Bobčík), Bartošák (83. Reiter) – Žák (90. Polášek). Trenér: Červenka.

Hradec Králové: Bajza – Klíma, Čihák, Čech (46. Leibl), Horák – Kodeš, Kučera – Juliš, Pudhorocký (46. Čmelík), Krejčí (46. Šašinka) – Vašulín (65. Koubek). Trenér: Kotal.

Pardubice ukončily proti Liberci sérii čtyř porážek

Domácí hned z první větší šance na konci 11. minuty otevřeli skóre. Patrák vysunul do šestnáctky Zlatohlávka, který křížnou střelou z úhlu překonal brankáře Bačkovského.

Ve 30. minutě mohl z přímého kopu vyrovnat Tupta, ale gólman Kinský míč vyrazil na tyč. Další větší příležitosti už diváci ve vyrovnaném úvodním poločase neviděli.

V 56. minutě Liberečtí dostali míč do sítě, ale trefa střídajícího Kulenoviče nebyla uznána kvůli ofsajdu. Hlavní sudí Radina svůj původní verdikt nezměnil ani po dlouhém přezkoumávání situace videorozhodčím.

Za dalších 11 minut domácí přidali druhý gól. Daněk po přihrávce Hlavatého udělal kličku Bačkovskému a pohodlně zakončil do odkryté branky.

Pardubičtí si poté bez větších problémů kontrolovali náskok, pouze Tuptovu ránu zlikvidoval Kinský.

V 90. minutě domácím zkomplikoval situaci Mukwelle, jenž byl vyloučen za faul na Mikulu. Slovan už se ale neprosadil a v sezoně venku ani na devátý pokus nedokázal naplno bodovat.

"Získali jsme tři body, které jsme strašně potřebovali, předtím jsme čtyřikrát po sobě prohráli," řekl pardubický trenér Radoslav Kováč.

"Zasloužené vítězství domácích, pro které to byl strašně důležitý zápas. Myslím, že to na hřišti bylo vidět," doplnil hostující kouč Luboš Kozel.

FK Pardubice – Slovan Liberec 2:0 (1:0)

Branky: 11. Zlatohlávek, 67. Daněk. Rozhodčí: Radina – Šimáček, Černoevič – Szikszay (video). ŽK: Patrák, Daněk, Kinský – Žambůrek, Červ, Mikula, Rabušic. ČK: 90. Mukwelle (Pardubice). Diváci: 2189.

Pardubice: Kinský – Mareš, Halinský, Ortiz, Icha – Hlavatý, Vacek (83. Kukučka), Solil (63. Míšek) – Daněk, Zlatohlávek (63. Mukwelle), Patrák (74. Donát). Trenér: Kováč.

Liberec: Bačkovský – Prebsl, Chaluš, Mikula – Fukala (71. Penner), Červ, Žambůrek (78. Kok), Preisler (59. Frýdek) – Višinský (71. Rabušic), Tupta – Horský (46. Kulenovič). Trenér: Kozel.

Slovácko bodovalo v sedmém kole po sobě

Trenér Slovácka Martin Svědík postavil do základní sestavy i veterána Petrželu. Čtyřicetiletý český rekordman si připsal jubilejní 500. ligový start.

Už po necelé půlminutě Doski střelou zpoza vápna protáhl domácího brankáře Trmala a obránce Suchomel odvrátil míč na roh.

V 27. minutě Doskiho centr do vápna doputoval k Havlíkovi, nejlepší střelec ligové sezony se obtočil kolem Suchomela, v jedenácté brance v ročníku mu však zabránil Trmal.

Pouhých 1036 diváků si po změně stran muselo počkat na zajímavější akci do 59. minuty, kdy tým z Uherského Hradiště otevřel skóre.

Kapitán Kadlec prodloužil Trávníkův centr z rohu na Reinberka, který nahrál Valentovi a hostující záložník zblízka třetím gólem v ročníku poslal svůj tým do vedení.

"Počkali jsme si na gólovou chvilku, rozhodli ze standardní situace a utkání dotáhli do vítězného konce. Jsme velmi rádi, že jsme uspěli s těžkým soupeřem," uvedl Svědík.

V 77. minutě mohli hosté přidat pojistku po akci dvou střídajících hráčů. Juroška se na půlce zbavil tří soupeřů, nabral rychlost a přihrál ve vápně Sinjavskému, do jehož střely se ale včas vložil Sakala.

Na opačné straně Karafiát nacentroval do šestnáctky a příchozí hráč z lavičky Šimek hlavičkoval vedle. Při závěrečném tlaku střídající Jawo napálil z úhlu tyč hostující branky.

Středočeši pět kol po sobě nezvítězili, z toho počtvrté utrpěli porážku. Slovácko bodovalo s Boleslaví v 10 z posledních 11 vzájemných zápasů nejvyšší soutěže.

"Ke konci podzimní části nás opustilo štěstí i kvůli terénům a velmi náročnému programu, který se na klucích podepsal. To vám taky nepomůže. Bohužel nám vůbec nevyšla koncovka podzimu, z toho jsme hodně zklamaní," prohlásil mladoboleslavský trenér Marek Kulič.

FK Mladá Boleslav – 1. FC Slovácko 0:1 (0:0)

Branka: 59. Valenta. Rozhodčí: Berka – Vlček, Ratajová – Klíma (video). ŽK: Sakala, Kostka, Hilál, Šimek – Valenta, Doski, Daníček. Diváci: 1036.

M. Boleslav: Trmal – Kostka, Suchý, Karafiát, Suchomel – Sakala, Kubista (64. Matějovský) – Kušej (84. Šimek), Mareček (76. Ladra), Solomon (76. Jawo) – Hilál (65. Pulkrab). Trenér: Kulič.

Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, Kadlec, Doski (87. Kalabiška) – Trávník, Valenta (86. Hofmann) – Petržela (64. Juroška), Havlík, Holzer (75. Sinjavskij) – Cicilia (46. Mihálik). Trenér: Svědík.

Dynamo pod dočasným trenérem Lerchem bodovalo po sedmi porážkách 

České Budějovice vedl v roli hlavního trenéra dosavadní asistent Jiří Lerch, jenž ve čtvrtek na poslední podzimní kolo nahradil Tomáše Zápotočného.

Už ve druhé minutě postupoval Šigut po chybě domácí obrany sám na brankáře Bohemians Jedličku, který ale včas vyběhl a odražený míč poslal Suchan těsně vedle levé tyče.

Na druhé straně byl blízko gólu Prekop, jehož střela prošla Janáčkovi pod tělem, hostující gólman se ale ještě stihl natáhnout za sebe a zastavit míč na brankové čáře.

Divácky atraktivní úvod zakončila akce ze 17. minuty. Čermák našel obloučkem za obranu Suchana, kterého skvělým reflexem vychytal Jedlička.

Následně tempo opadlo a průběh zbytku první půle potvrzoval, že proti sobě nastoupily týmy s nejhorší ligovou ofenzivou. Oba celky mají na kontě 15 branek stejně jako Pardubice a Teplice.

Vyrovnaný průběh pokračoval i po změně stran. Největší šanci měl v 70. minutě hostující Hellebrand, jehož táhlá střela z 25 metrů skončila na břevně.

V závěru se neprosadil ani hlavičkující Puškáč, a tak necelé čtyři tisícovky diváků v Ďolíčku opět gól neviděly. Dynamo nevyhrálo na stadionech soupeřů podvacáté za sebou.

Bohemians 1905 – Dynamo České Budějovice 0:0

Rozhodčí: Hocek – Kubr, Leška – Zelinka (video). ŽK: Kadlec – Čermák, Alli. Diváci: 3712.

Bohemians: Jedlička – Dostál, Kadlec (88. Köstl), Vondra, Hybš – Hůlka, Hrubý (46. Mužík) – Beran (57. Jánoš), Prekop (46. Kozák), Hála (74. Kovařík) – Puškáč. Trenér: Veselý.

Č. Budějovice: Janáček – Nikl, Čoudek, Králik, Sladký – Šigut (41. Alli), Suchan, Čermák (88. Havel), Hellebrand, Osmančík (46. V. Hora) – Ondrášek (58. Adediran). Trenér: Lerch.

Jablonec si připsal osmou podzimní remízu

Karviná prohrála všech sedm předchozích zápasů na jablonecké Střelnici a od roku 2018 tam neskórovala. Střeleckou bilanci si nevylepšila, ale po středeční remíze 2:2 v dohrávce v Mladé Boleslavi získala další venkovní bod.

Domácí měli v úvodu častěji míč na kopačkách, ale nic z toho nevytěžili. Jen po pádu Aléguého na hranici šestnáctky se jablonecký trenér Látal důrazně dožadoval penalty a uviděl za protesty žlutou kartu.

Pro domácí znamenalo větší komplikace osmé napomínání v sezoně pro Hurtada, kvůli němuž kolumbijský stoper vynechá úvod jarní části.

Závěr prvního poločasu patřil Karviné, ale Akinyemi v nadějných pozicích vyslal jen hodně slabé střely a v závěru tečí Budínského centru trefil jen brankáře Hanuše.

Do druhého poločasu Látal posílil ofenzivu nasazením Chramosty a Jovoviče, oživení ale trvalo jen chvíli a gólový efekt nepřineslo.

Na druhé straně hlavičkoval Doležal, ale ani on se proti svému bývalému klubu neprosadil. S Budínského povedenou střelou z dálky si Hanuš poradil akrobatickým zákrokem.

V závěru mohl změnit skóre domácí Kratochvíl, jehož konec podzimu zastihl v dobré střelecké formě. Ale Holec se překvapit nenechal a zneškodnil i hlavičku střídajícího Drchala.

FK Jablonec – MFK Karviná 0:0

Rozhodčí: Černý – Antoníček, Slavíček – Petřík (video). ŽK: Krulich, Hurtado, Látal (trenér) – Boháč, Krčík. Diváci: 1059.

Jablonec: Hanuš – Štěpánek, Tekijaški, Hurtado – Černák (73. Drchal), Kratochvíl, Martinec, Polidar (46. Jovovič) – Čanturišvili, Alégué (73. Pleštil) – Krulich (46. Chramosta). Trenér: Látal.

Karviná: Holec – Traoré, Krčík, Bederka – Memič (90. Iván), Boháč, Budínský (84. Žák), Čavoš, Fleišman – Akinyemi (90. Franko), Doležal (74. Ezeh). Trenér: Jarábek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články