Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Zima porazil covid i Jablonec, ale říká: Nic není rozhodnuto

Tři týdny se pral s koronavirem. Ale v neděli už dvacetiletý David Zima nastoupil za Slavii na stoperu proti druhému Jablonci a pomohl lídrovi ligy zvítězit 3:0 a s výkonem celého týmu byl moc spokojený. "Odehráli jsme skvělý zápas," řekl po utkání, ale zůstává oběma nohama na zemi.

Abdallah Sima a Jan Kuchta se radují z branky
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Nastoupil poprvé od 23. prosince (v Plzni), poté ho stejně jako řadu spoluhráčů dostihl koronavirus. "Už je to trošku lepší. Samozřejmě ještě je to trochu cítit, protože jsem neměl ideální průběh, měl jsem trochu horší. Byl jsem vlastně tři týdny mimo, měl jsem covid na plicích a hůř se mi dýchalo," vzpomínal Zima.

"Ale myslím si, že v rámci možností to už dneska s dechem vypadalo dobře. Ke konci jsem už nemohl, ale myslím, že se to teď už bude jen zlepšovat," vrátil se k zápasu.

Z výkonu týmu byl nadšený. Slavia vedla po půli 2:0 a po pauze přidala pojistku. "Musím pochválit kluky, že hráli fakt skvěle. Sedlo nám to, hlavně druhý poločas, kdy jsme měli až neskutečné kombinace. Dali jsme jen tři góly, ale mohlo jich být klidně šest. Jsem pyšný na tým," uvedl bývalý hráč Olomouce.

"Výsledek vypadá na jednoznačný průběh, ale Jablonec určitě nezklamal a podal velice kvalitní výkon. My jsme však odehráli skvělý zápas, který se v české lize jen tak nevidí," dodal Zima.

Jeho tým vede po polovině soutěže tabulku o 12 bodů, ale dvacetiletý stoper nepropadá bezbřehému optimismu. "Pěkně se na to dívá, ale není nic rozhodnuté. Musíme to hrát, jako kdybychom neměli žádný náskok a každý zápas vyhrávat. A když bude o titulu rozhodnuto, tak si můžeme říct, že máme náskok 12 nebo 15 bodů. Ale teď to nic neznamená. Je půlka sezony a všechno je ještě před námi," poznamenal Zima.

V obraně nahradil Davida Hovorku, který si ve Zlíně vážně zranil koleno. "Je nám velice líto, že se Gadži zranil. Ve Zlíně si potřetí udělal vazy. Doufáme, že se brzo vrátí. Momentálně jsme tu tři stopeři, možná někdo ještě přijde, ale určitě budou hrát jen ti nejlepší. Takže každý z nás musí makat a hrát co nejlíp," dodal Zima.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články