Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

SOUHRN 17. KOLA: Slavia zvýšila náskok, Bohemians srazili Spartu a Plzeň loupila v Ostravě

Kdo je nejlepší ve fotbalové lize? To opět potvrdila Slavia, která porazila druhý Jablonec 3:0 a vede před ním a třetí Spartou už o 12 bodů. Sparta v 17. kole překvapivě doma prohrála v malém derby s Bohemians 1905 0:1. Slovácko prodloužilo bodovou sérii na šest zápasů, s Českými Budějovicemi ale doma pouze remizovalo 0:0. První jarní bodový zisk si připsaly Pardubice po hubené výhře 1:0 nad Příbramí a také Teplice s Karvinou. Skláři promarnili dvoubrankový náskok a ve vzájemném utkání se zrodila remíza 2:2. Plzeň začíná nabírat dech a veze body i z venku – vyhrála 2:0 v Ostravě a předskočila ji v tabulce. Důležitou výhru v boji o záchranu uhrálo Brno, které v Opavě zvítězilo 2:0. Utkání Liberce se Zlínem a Mladé Boleslavi s Olomoucí byla odložena. 

Kuchta a Sima ze Slavie slaví gól
zdroj: ČT4 autor: Ondřej Deml

Slavia - Jablonec 3:0

Jedna velká série skončila, druhá pokračuje. Mistrovská Slavia v Edenu předvedla, proč šéfuje fotbalové lize, a porazila druhý Jablonec 3:0. Ten přijel do Prahy po sérii devíti zápasů bez porážky, z nichž osm vyhrál, ale celek trenéra Trpišovského, který v téhle sezoně ještě neprohrál, si z toho moc nedělal a góly Simy, Kuchty a vlastním Martince zápas rozhodl. Slavia tak zvýšila náskok před Jabloncem na 12 bodů.

Sparta - Bohemians 0:1

Bohemians získali první venkovní vítězství v sezoně na tom nejméně pravděpodobném místě. Díky brance Tomáše Necida ze 13. minuty zvítězili "klokani" 1:0 v malém pražském derby na Letné a v lize porazili Spartu poprvé od 17. listopadu 2001. Hostující Ljovin navíc neproměnil penaltu. V největší šanci domácích trefil Ladislav Krejčí mladší jen tyč.

Utkání Sparta - Bohemians
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Ostrava - Plzeň 0:2

Po šesti zápasech se fotbalisté Viktorie Plzeň konečně dočkali výhry na stadionu soupeře. Výhru 2:0 vezou z Ostravy, kde porazili Baník dvěma góly ve druhém poločase. Nejdříve se trefil Ondrášek a druhý gól byl vlastní a podepsal se pod něj Stronati. Plzeň v tabulce přeskočila o bod právě Baník a je pátá. Slezané nezvítězili ve čtvrtém z posledních pěti kol.

Slovácko - České Budějovice 0:0

Dosud byly Slovácko a České Budějovice na jaře stoprocentní, ve vzájemném utkání se ale pohlídaly a byla z toho bezbranková remíza. Celek z Uherského Hradiště ztratil body po pěti vítězstvích za sebou, stále ovšem drží čtvrtou příčku v tabulce.

Opava - Brno 0:2

Brno v 17. kole první ligy zvítězilo v Opavě 2:0 a naplno bodovalo po čtyřech kolech. Díky první výhře v jarní části soutěže vystřídalo Mladou Boleslav na prvním nesestupovém místě, Středočeši však mají duel k dobru. O triumfu Zbrojovky rozhodl v 18. minutě Adam Fousek, pojistku přidal v první minutě závěrečného nastavení Jan Hladík. Opava nevyhrála 11 kol po sobě a zůstala poslední.

Pardubice - Příbram 1:0

Pardubice po dvou porážkách na jaře poprvé uspěly, na oraništi v Ďolíčku porazili Východočeši Příbram 1:0. Premiérový vzájemný duel těchto týmů v ligové historii rozhodl v 72. minutě vlastní gól střídajícího Jana Kvídy. Domácí Michal Hlavatý navíc neproměnil penaltu.

Teplice - Karviná 2:2

Teplice remizovaly s Karvinou 2:2, přestože v poločase vedly 2:0 po brankách Martina Maceje a Jakuba Mareše. Po přestávce ale hosté srovnali zásluhou střídajících hráčů Christiána Herce a Rafaela Tavarese, který se trefil devět minut před koncem. Oba týmy po úvodních dvou porážkách v jarní části sezony poprvé bodovaly.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Mladé Boleslavi s Olomoucí bylo odloženo

Páteční předehrávka Mladé Boleslavi s Olomoucí byla kvůli nezpůsobilému terénu odložena na úterý. Zlín musel do karantény a vedle utkání s Libercem nebude hrát ani příští víkend doma s Mladou Boleslaví.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články