Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Zápas nestál za nic. Bod je asi maximum, uznal po derby Trpišovský

Nízká technická úroveň očekávaného derby a spousta ztrát v kombinaci se špatným ofenzivním výkonem vlastních hráčů. Trenér Slavie Jindřich Trpišovský nebyl se šlágrem 14. kola nejvyšší soutěže spokojen a připustil, že jeho svěřenci na více než remízu 2:2 neměli.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Když sečtu průběh utkání a šance na obou stranách, myslím si, že remíza je asi zasloužená. Zklamala mě úroveň utkání, zaplaťpánbůh, že padly čtyři góly. Ale jinak zápas nestál za nic, technická úroveň byla špatná. My jsme toho do útočné fáze moc nepředvedli. Vzhledem k výkonu, který jsme podali, je bod asi maximum, co jsme mohli brát," řekl Trpišovský.

Sparta byla úvodní hodinu lepší a hostům zajistil remízu v 70. minutě Tomáš Souček. "Byli jsme ve fázi, kdy jsme vedli 1:0, v tu chvíli jsme hráli výborně. Mohli jsme přidat druhý gól, od něhož nás dělily milimetry. Místo toho jsme za minutu vrátili soupeře do zápasu. Po laciné ztrátě jsme dostali branku po krásném centru od Čiviče a v posledních sekundách první půle inkasovali podruhé," pokračoval uznávaný kouč.

"Celkově bylo strašně ztrát, velký boj, spousta soubojů. Sparta byla prvních šedesát minut živější, měla lepší pohyb. Lépe se vyrovnala se složitým terénem. Jsem rád za bod, i přes problémy se zraněními jsme srovnali," doplnil Trpišovský.

Jeho celek vstřelil oba góly ze standardek. "Připravovali jsme se na ně, umíme je dobře kopnout a hodně se tomu věnujeme. Sparta mužstvo hodně navýšila - má Radakoviče nebo Štetinu, jsou tam čtyři dobří hlavičkáři a celkově jsou vyšší, než byli loni. Při standardce máme nicméně ve vápně pět nebo sedm nejlepších hlavičkářů, což je důležitý faktor, který hrál tentokrát pro nás," těšilo Trpišovského.

V průběhu prestižního derby se sešívaným zranili hned tři hráči. "Hušbauer je bohužel zraněný, stejně jako Coufal a Kúdela. Dostal úder na koleno, oteklo mu to a nemohl ho ohnout. Nedošel ani do kabiny stejně jako Coufal. Už v létě jsem říkal, že musíme počítat s tím, že jak se budou zhoršovat terény, budou přibývat zranění. Terén byl sice dobře připravený, ale náročný a hráči klouzali," upozornil dvaačtyřicetiletý stratég.

"O tabulce na konci podzimu hodně rozhodne, jak se mužstva s případnými ztrátami vyrovnají a jak nerozehraní hráči dokážou týmu pomoct. Myslím, že každý zdravý hráč bude v závěru sezony dobrý," uzavřel Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články