Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Z licitace o Voltra dopadl nejlépe Liberec, Zbrojovku posílí Pavlík

Praha – "Karviná–Teplice–Liberec." Tak zněl tweet agenta Jiřího Müllera o možnostech budoucího angažmá jeho svěřence Radka Voltra. Pětadvacetiletý útočník Slavie nakonec míří na sever Čech, kde posílí liberecký Slovan. Posílilo také Brno, které po odstoupení Myjavy ze slovenské ligy získalo devětadvacetiletého stopera Petra Pavlíka.

Radek Voltr v dresu Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Voltr, který má na kontě 52 ligových startů a tři góly, je první zimní posilou Liberce a podepsal na severu Čech smlouvu na tři a půl roku. Slovan dosud v přestávce opustilo včetně Sýkory hned deset hráčů z podzimního kádru. 

Pětadvacetiletý Voltr přišel do Slavie v červnu 2015. V Edenu však odchovanec Hradce Králové odehrál pouze první půlrok, během kterého vstřelil v lize jednu branku. Poté na jaře hostoval v Jihlavě a uplynulý podzim strávil v Karviné.

Z Liberce má do Slavie namířeno reprezentační univerzál Jan Sýkora, podle webu sešívaných ale Voltrův přestup není hráčskou kompenzací a obě transakce jsou na sobě nezávislé.

Do Brna z Myjavy přišel stoper Pavlík

Obranu fotbalistů Brna posílil Petr Pavlík. Devětadvacetiletý stoper se zkušenostmi z Turecka přišel do klubu jako volný hráč z Myjavy, která odstoupila ze slovenské ligy. Se Zbrojovkou podepsal smlouvu na dva a půl roku. Brněnský celek navíc zkouší slovenského obránce Filipa Lukšíka a řeckého křídelního útočníka Dimitriose Popovice.

"Od Petra si slibujeme zkvalitnění obrany a zvýšení konkurence. Během podzimní části jsme jej v Myjavě několikrát viděli a sledovali jej dlouhodobě, nyní jednání dospělo ke zdárnému konci," řekl trenér Svatopluk Habanec.

Pavlík je odchovancem Baníku Ostrava, hrál i ve Vítkovicích. V roce 2009 zamířil do Turecka, kde oblékal dresy Kasimpasy a Samsunsporu. Po návratu hrál za Karvinou a Hlučín, od roku 2011 byl na Slovensku. Dlouho působil v Senici, kde patřil k oporám. V létě zamířil do Myjavy, ta se však dostala do finančních potíží a odhlásila se ze soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Brno se připravuje i s dvojicí posil Pavlík-Ashiru

Rodák z Opavy musel narychlo hledat nové angažmá a nakonec se rozhodl pro návrat do české ligy. "Jsem rád, že se vše povedlo dotáhnout. Zbrojovka jednala rychle a korektně, takže jsem jiné nabídky neřešil. Pokusím se týmu pomoci, aby se rychle dostal v tabulce výš," řekl někdejší mládežnický reprezentant. Brno je v lize čtrnácté dva body nad pásmem sestupu.

Jednatřicetiletý Lukšík si připsal i dva starty ve slovenské reprezentaci. Má za sebou působení ve Slovanu Bratislava, Haagu a také v německých klubech Aue a Saarbückenu. O deset let mladší Popovic fotbalově vyrostl v akademii PAOK Soluň. Na podzim hrál ve čtvrté německé lize za Mannheim.

"Oba jsou rychlostní typy. Podobných zkoušek připravujeme více. Nechceme se ale ve výběru unáhlit. Cílem je vybrat nové hráče nejen po fotbalové stránce, ale také aby charakterově do týmu zapadli," řekl Habanec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články