Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Hájek do Plzně. Zlínský stoper definitivně posílil Viktorii

Plzeň - Týdny spekulací jsou u konce. Palčivý střed obrany, který bylo potřeba doplnit, Plzeň přece jen posílila stoperem Tomášem Hájkem, který přichází ze Zlína. Pětadvacetiletý dosavadní kapitán čtvrtého celku ligy podepsal s Viktorií smlouvu na tři a půl roku.

Stoper Tomáš Hájek (vlevo) v souboji s Murisem Mešanovičem
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Jsem rád, že se podařilo získat kvalitního stopera, o kterého jsme velmi stáli. Navíc s námi Tomáš může absolvovat kompletní přípravu, takže jsem spokojený," uvedl trenér Roman Pivarník, který měl vzhledem ke zdravotním potížím Jana Baránka většinu podzimu k dispozici jen dva stopery Romana Hubníka a Lukáše Hejdu.

Nyní se k nim přidá zlínský odchovanec Hájek, který v lize zatím odehrál 48 zápasů a vstřelil tři góly. V této sezoně patřil k hlavním tahounům Zlína, který je po podzimu překvapivě na čtvrtém místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Úřadující šampiony z Plzně posílil zlínský obránce Hájek

"Tomáš se v dresu mateřského Zlína vypracoval do pozice jednoho z nejlepších stoperů domácí soutěže. Je prototypem moderního středního obránce s vyváženou defenzivní i ofenzivní činností. Zájem o jeho služby byl z několika stran, nicméně Plzeň jednala velmi rychle, konkrétně a cílevědomě," řekl hráčův zástupce Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.

V plzeňské kabině se Hájek sejde s Tomášem Poznarem, kterého Viktoria získala ze Zlína loni v srpnu. "Zlín mě vychoval pro velký fotbal, za hodně mu vděčím a děkuji, že mi nyní umožnil udělat další velký krok v mé kariéře. Vyšli mi ve všem vstříc, vážím si toho. Do Viktorky se moc těším. Teď je na mně, abych na trénincích makal a ukázal, že si mě Viktorka vybrala správně," prohlásil Hájek.

Již v prosinci Plzeň angažovala slovinského beka Erika Janžu z Mariboru, z hostování v Ružomberoku se vrátil záložník Martin Chrien.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články