Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Vyhecovaný moravský duel mezi Slováckem a Sigmou neměl vítěze

Uherské Hradiště – Řadu velmi dobrých akcí a pěkných kombinací, ale také vypjaté konfrontace mezi oběma tábory viděly zaplněné tribuny uherskohradišťského stadionu v zápase Slovácka se Sigmou. Olomouc ale nedokázala lehkou převahu při držení míče přetavit v úspěšné gólové zakončení, a také domácí v největší šanci nastřelili jen tyč. Hanáci si tak ze Slovácka odvezli jen bod za remízu 0:0.

Do první šance zápasu se dostala Olomouc a gólman Heča na poslední chvíli vyškrábl hlavičku Chorého. Oba si vzájemný souboj zopakovali po půlhodině hry, ale ani tentokrát hostující útočník po individuální akci brankáře Slovácka nepřekonal. Vzápětí zahrozili i domácí, ale Machalík trefil technickou střelou pouze břevno.

Závěr prvního poločasu se dohrával ve vyhrocené atmosféře poté, co kapitán Slovácka Šumulikoski chytil za krk Chorého a ještě se po něm ohnal rukou. Do strkanice se o přestávce zapojili i členové obou realizačních týmů, rozhodčí však nevylučoval a rozdal jen žluté karty Chorému, Daníčkovi a Šumulikoskému.

Po přestávce už se hrálo opatrně a ani jeden z týmů si vyloženou šanci nevypracoval. Slovácko si tak připsalo už třetí remízu v sezoně, zatímco Olomouc pokračuje v úspěšném návratu do ligy: v úvodních pěti kolech třikrát vyhrála, jednou remizovala a jednou prohrála.

1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 0:0

Rozhodčí: Ginzel - Pospíšil, Koval. ŽK: Daníček, Šumulikoski, Reinberk - Chorý, Houska. Diváci: 4495.

Slovácko: Heča - Reinberk, Hofmann, Šimko, Divíšek - Daníček, Šumulikoski - Havlík (84. Rezek), Machalík (90.+1 Sadílek), Navrátil - Zajíc (61. Petr). Trenér: Levý.
Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Texl (58. Plšek) - Zahradníček (65. Moulis), Houska, Kalvach, Falta (88. Hála) - Chorý. Trenér: Jílek.

Stanislav Levý (trenér Slovácka): "Byl to očekávaně těžký zápas. Olomouc potvrdila, že její dosavadní dobré výsledky nejsou dílem náhody. V prvním poločase jsme měli velké problémy s pohyblivostí hráčů soupeře. I když jsme měli dvě situace, ze kterých jsme mohli dát branku, je potřeba uznat, že nás Sigma přehrávala. Ve druhé půli šel náš výkon nahoru, soupeře jsme zatlačili. Devadesát minut jsme dělali maximum pro vstřelení branky, ale nepodařilo se nám to. I utkání, které skončilo 0:0, ale mělo svou kvalitu a zajímavé momenty."

Václav Jílek (trenér Olomouce): "Jeli jsme na Slovácko s cílem zvítězit a navázat na předchozí výkony, ale úplně se nám nepovedlo ani jedno. Třicet minut jsme sice kontrolovali hru, ale v našem podání bylo málo aktivity, schopnosti vzít zodpovědnost na sebe, málo střelby. Soupeř měl navíc dva protiútoky, kterými mohl vedení strhnout na svou stranu. Po pauze už se hrálo od vápna k vápnu, v určité fázi jsme ztráceli míče a častěji jsme u nich byli až jako druzí. Nevypadalo to s námi dobře, ale před závěrem zápasu jsme hru zase vyrovnali. Bod z venku je sice plusem, navíc podruhé v řadě jsme udrželi nulu, takže s defenzivou jsem spokojený, ale směrem vpřed jsme ukázali málo sebevědomí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články