Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Veselý tuší, že po dobrém podzimu přijde o Květa. Zájem je z top českých klubů, říká

K úplné spokojenosti chybělo ještě o tři čtyři body více. Fotbalisté Bohemians 1905 přesto prožili povedenou podzimní část sezony a přezimují na sedmém místě ligové tabulky. Trenérovi Jaroslavu Veselému zahrál výborně záložník Roman Květ, který se blýskl devíti brankami, a kouč Pražanů se obává, že o ofenzivní oporu v zimní pauze přijde. Zájem je i o dalšího středopolaře Petra Hronka.

Bohemians se v minulé sezoně zachránili v první lize až v baráži, uplynulý podzim ale zvládli až nečekaně dobře. Na sedmém místě tabulky mají stejně bodů jako šestá Mladá Boleslav a jen dva body jim scházejí na čtvrtou Olomouc. První šestku čeká po základní části nadstavbová skupina o titul.

"Nespíme na vavřínech, ale vnímáme, že podzim byl vydařený. Vnitřně cítím, že s 25 body bych byl naprosto spokojený. Takhle nejsem zklamaný, hodnotil bych to jako velmi slušný podzim. K úplné spokojenosti mi tři čtyři (body) navíc chybějí," řekl Veselý.

Tabulka je od čtvrtého místa vyrovnaná a na čtrnáctý Jablonec mají Bohemians k dobru jen šest bodů. "Souhlasím s trenérem (Hradce Králové Miroslavem) Koubkem, který řekl, že od čtvrtého místa už je to boj o záchranu a kdo říká, že ne, tak lže. Na druhou stranu, my myslíme pozitivně a chceme se dívat spíše nahoru. Náš minimální cíl je prostřední skupina. Jsme dál ve hře i v poháru, máme to dobře rozehrané na obou frontách," řekl Veselý.

Má obavu, že přijde o nejlepšího týmového střelce podzimu Květa. "Srdcem bych si přál, abychom i na jaře pokračovali s Romanem. Rozum a zkušenosti mi po 20 letech ve fotbale ale říkají, že to bude spíš bez něj. Nejde ani tak o nás, ale on má výstupní klauzuli. Myslím, že nějaký klub ji asi aktivuje. Hráč s takovou statistikou, v takovém věku a s takovou výstupní klauzulí je horké zboží," uvedl Veselý.

"Zájem má celá první trojka, něco je navíc i ze zahraničí. Podle mě skončí v některém z největších českých klubů. Zatím o ničem nevím, je to o tom, jak se rozhodne on. Já kvituji, že chtěl hrát do poslední chvíle, i o víkendu pohár. Přál bych si, aby zůstal, ale bojím se, že to bude na jaře bez něj," doplnil.

Květ se s devíti góly dělí o druhé místo střelecké tabulky nejvyšší soutěže. "V létě jsem ho přemlouval, aby nešel do Belgie, měl nabídku z druhé ligy. Řekl jsem mu, že by se prodal pod cenou, že má na to, aby hrál v kvalitních klubech. Když jsem mu říkal, že je schopný dát 10 až 15 gólů, nevěřil mi. Dneska mi říká, že je rád, že jsem mu věřil," podotkl Veselý.

Zájem je i o dalšího ofenzivního záložníka "Klokanů" Hronka. "I on má nabídky, za půl roku mu končí smlouva. Musíme si brzy ujasnit, jak to s nimi bude. Kdyby odešli oba, museli bychom zareagovat. Na druhou stranu, proto jsme přiváděli Drchala a Prekopa, abychom vytvořili konkurenci," uvedl Veselý.

Rád by kádr posílil. "Chtěl bych, abychom přivedli dva, klidně i tři hráče do obrany. Zkvalitnit potřebujeme po stranách na pozicích halfbeků. Musíme začít od gruntu, od obrany. A důležité samozřejmě bude, jak to dopadne s Květem a Hronkem," řekl Veselý.

Jeho svěřenci získali pouze šest z celkových 22 bodů doma. "Určitě je to jeden z faktorů pro jaro, vylepšit domácí bilanci. Byť se nám poslední zápasy doma vydařily. Na druhou stranu, hraje se na body a je jedno, kde je nasbíráte. Máme ale skvělé fanoušky, každý zápas je plno, takže je to pro nás zavazující," uvedl Veselý.

Podzimní část sezony kvůli mistrovství světa v Kataru nezvykle skončila už v polovině listopadu a Bohemians jako jeden z devíti ligových týmů v nadcházejících dnech odehrají tři zápasy Tipsport ligy. Tradiční zimní přípravný turnaj se přesunul z lednového termínu. "Já to vítám. Zaprvé udržíme hráče v rytmu. Zároveň dostanou příležitost ti, kteří nastupovali míň. A můžeme to také využít k testování hráčů, ke kterému bychom normálně přistoupili na začátku přípravy," dodal Veselý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články